|
|
|
... MÉLYHŰTVE?
Mint minden húst a legjobb frissen elkészíteni, de a fagyasztást is nagyon jól bírja. Jobb viszont, ha nem eleve mélyhűtött húst vásárolunk, hanem frisset és magunk fagyasztjuk le.
Érdemes a mélyhűtőben tartalékolni belőle, mert a csirkemelles receptek nagy többsége rövid idő alatt elkészíthető. Fagyasztás előtt szabadítsuk meg az ínaktól, tisztíts... |
2018-12-27 06:49:05 |
|
|
|
|
|
|
... tökmagpralinét és botmixerrel átmixeljük. Ezután hozzáadjuk a hántolt ostyát majd spatulával óvatosan elkeverjük. Egy 22cm es tortakarikába kiöntjük és egyenletesen elkenjük. Ezután lefagyasztjuk.
4. Zselatinmassza
- 250 g víz
- 50 g tisztított zselatin 200 bloom
Leírás: A vízhez hozzáadjuk a zselatint, majd felfőzzük annyira, hogy feloldódjon... |
|
2018-08-26 12:46:58 |
|
|
|
|
|
|
... joghurtmasszát kívülről befelé haladva jól átkeverjük egy villával. Beleforgatjuk az eperkockát, majd visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újból átkeverjük, és legalább 3 óra hosszat... |
2018-07-17 14:10:51 |
|
|
|
|
|
|
... tesszük 1 órára.
A fagyos joghurtmasszát kívülről befelé haladva átkeverjük egy villával. Visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újra átkeverjük, és legalább 3 órát fagyasztjuk. Fogyasztás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, tálkákba adagoljuk, és áfonyával megszórva kínáljuk.
... |
|
2017-08-25 23:22:44 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőszekrényben 10 napig is eltartható.
A karfiol jól tűri a fagyasztást, de előtte a szép egészséges rózsákat 3 percig blansírozzuk (abáljuk) meg. Ha ezt elmulasztjuk és nyersen fagyasztjuk le, főzés során sem puhul meg, ehetetlen lesz.
A karfiol gyorsan megpuhul, ezért ne vigyük túlzásba a főzését, mert szétesik, az íze vizes lesz és veszít a tápértékéből... |
|
2017-08-09 10:38:32 |
|
|
|
|
|
|
... belekeverjük a maradék pürét, majd hűlni hagyjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinos pürébe forgatjuk. Az epres masszát formába töltjük, és a mélyhűtőben fagyasztjuk legalább 1 napig.
Végül a parfét fagylaltkanállal desszertes tányérokra adagoljuk, és néhány csepp balzsamecettel vagy egy kevés balzsamecetkrémmel díszítjük.
... |
2017-06-08 23:22:53 |
|
|
|
|
|
|
... joghurtos masszát, majd a maradék joghurtos masszába keverjük, és tetszés szerint némi folyékony édesítőszerrel édesítjük. Végül ... |
2017-05-25 22:08:51 |
|
|
|
|
|
|
... tojásmasszába keverjük. Hozzáadjuk az utasítás szerint feloldott zselatint, majd a baksört. Végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A masszát formákba töltjük, és a mélyhűtőben fagyasztjuk 1 éjszakán át.
Másnap a megszilárdult parfét a formákból adagonként kistányérokra borítjuk.
A 3 db tojásfehérjéből és cukorból habcsókmassza állagú habot verünk, a... |
2016-09-30 19:04:43 |
|
|
|
|
|
|
... a kakaóvajat, a nyírfacukrot, a citromlevet és a fekete áfonyát lágyra összeturmixoljuk, majd az eperre öntjük.
Ráterítjük a tésztalapra, és tálalás előtt 2-3 órán át fagyasztjuk.
Megjegyzés
Tökéletes vendégváró, de remek akkor is, ha önma... |
2016-09-27 23:33:50 |
|
|
|
|
|
|
... összekavarjuk és 1 órát állni hagyjuk, majd sűrű szitán átszűrjük. Belekavarjuk a cukrot, majd műanyag tárolódobozba töltjük és fagyasztóba tesszük. 20 percenként átkavarjuk és addig fagyasztjuk, míg kásás állaga nem lesz. A poharak szélét vékonyan bekenjük egy citromszelettel és belemártjuk a cukorba, majd belekanalazzuk a jégkását. Feltöltjük kevés szódavízzel, tetejére teszünk ... |
2016-06-30 12:26:09 |
|
|
|
|