|
|
|
... FAGYLALTOK
Csak úgy, mint a dresszingek többségét, ezeket is készíthetik el ,,véletlenül" nyers tojásból - ez egyenes út az ételmérgezéshez, szalmonellához. A fagylaltokkal könnyen be lehet fürödni, ezért csak olyan helyen ajánljuk a megvásárlását, ahol megfelelőek az elkészítési és tárolási feltételek. Arra is érdemes figyelni, hogy a termékek rendesen legy... |
2018-08-12 08:06:02 |
|
|
|
|
|
|
... megolvadt, ne fagyassza újra!
Fagylaltkészítés közben fontos a kéz tisztasága!
Mire ügyeljen az érzékeny szervezetű fogyasztó?
Cukrászdákban találkozhatunk diabetikus fagylaltokkal, egyes üzletek polcain laktózmentes jégkrémekkel is. Aki allergiás valamely élelmiszerre/élelmiszer-összetevőre, figyeljen arra is, hogy mivel díszítették a terméket. A fagylalt öss... |
|
2017-06-23 14:36:01 |
|
|
|
|
|
|
... épített, és a lapáttal való fagylaltkeverés technológiájának a megalkotása is az ő nevéhez fűződik.
A kísérletezés korszaka után már szakácskönyvekben is találkozhatunk fagylaltokkal. Antonio Latini 1692-es szakácskönyvében konkrét receptek szerepelnek, leírások arról, hogyan keverjük a havat sóval, hogyan ízesítsük a fagylaltot cukorral, gyümölccsel, csokoládéval vagy ... |
2015-05-07 23:48:58 |
|
|
|
|
|
|
... nem tudni.
Az azonban biztos, hogy Kugler Henrik és tíz segédje 1870-ben már az elegáns Gizella (ma Vörösmarty) téren, a város szívében várta új cukrászdájában a legjobb fagylaltokkal, bonbonokkal, süteménykülönlegességekkel, köztük természetesen a kuglerrel, vagyis a cukormázzal bevont édes, krémes süteménnyel a hozzá betérőket. Nem csupán elsőrangú áruja tette népszer... |
|
2015-02-24 19:43:45 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcssalátákban, fatányéros fogások mellett is finom. Ideális különféle lepények, édes tészták készítéséhez.
Főzhető szirupban, édes fehér borokban, felszolgálható joghurttal, fűszeres fagylaltokkal, de kitűnő félbe vágva megtöltve és megsütve. És természetesen csodálatos lekvár, befőtt készíthető belőle.
Jelentős, mint likőr és pálinka alapanyag.
Karamellizált k... |
|
2014-11-13 12:18:50 |
|
|
|
|
|
|
... ciderek is, a gyerekeknek pedig igazi házi gyümölcsleveket kínálnak a termelők.
Az édesszájúak házi marcipánnal és grillázzsal, az év fagylaltjával, valamint cukor- és tejmentes fagylaltokkal koronázhatják meg az étkezést.
A budai Várban a mesteremberek várják a látogatókat: a 28. Mesterségek Ünnepén a fémművesség, így a kovácsok, ékszerkészítők, harangöntők, késesek, ré... |
2014-08-20 13:23:30 |
|
|
|
|
|
|
... épített, és a lapáttal való fagylaltkeverés technológiájának a megalkotása is az ő nevéhez fűződik.
A kísérletezés korszaka után már szakácskönyvekben is találkozhatunk fagylaltokkal. Antonio Latini 1692-es szakácskönyvében konkrét receptek szerepelnek, leírások arról, hogyan keverjük a havat sóval, hogyan ízesítsük a fagylaltot cukorral, gyümölccsel, csokoládéval vagy ... |
2014-06-11 23:05:32 |
|
|
|
|
|
|
... Térjünk át a nyári étkezésre: étrendünkben kerüljük a vörös húsokat, a túl zsíros, fűszeres ételeket. Válasszunk inkább könnyű salátákat, halakat, az édes szájúak pedig saját készítésű fagylaltokkal, parfékkal hűsíthetik magukat. Sok napsütés várható, a déli órákban az UV-sugárzás pedig megközelítheti, néhol pedig eléri a 8-as, extrém fokozatot! Ilyen értékek mellett akár 15 perc ... |
2012-06-16 10:41:45 |
|
|
|
|
|
|
Hideg nyalat: a fagylalt
Gyerekkorunk nyolcgombócos ábrándjai, minden nyár elmaradhatatlan és örök desszertje a fagylalt. Szeretjük a sajátunkat, irigyeljük az olaszokat, a hűtőben tartunk 2-3 dobozosat, ha lehetőségünk van rá, otthon is készítjük, és folyton-folyvást elcsábulunk. De lehet ellenállni neki? Áááá, dehogy. Az emberiség már ősidők óta rabja a jeges édességne... |
2011-06-24 12:40:00 |
|
|
|
|
|
|
... kerthelyiségünkben.
A Szilágyi cukrászdában a fagylaltkészítésnek komoly hagyománya van. Mi csakis tradicionális főzött fagylaltokkal várjuk kedves vendégeinket, kora t... |
2011-06-13 16:46:07 |
|
|
|
|