Regisztráció  Belépés
Hogyan készítsünk otthon, egyszerűen kovászos uborkát?
... egyenlően osszuk el benne. Ha az üvegmegtelt, a tetejére tesszük a kenyeret. Annyi vizet öntsünk az üvegbe, hogy egészen ellepje az uborkát. Ha az uborka kissé felemelkedik a lében, falapocskával szorítsuk le.(Falapocskát a gyógyszertárban tudunk vásárolni.)

Az üveget nem szabad légmentesen lezárni, elég, ha egy kistányért teszünk a tetejére. Az uborkát ezután tegyük na...
2018-08-14 12:56:31
Kovászolt zöldségek kovász nélkül. Gluténmentes
... üvegben. Alulra a káposztát, rá az uborkát, majd a közöket kitöltjük a maradékkal. Friss kaporral is jó, de éppen nem volt itthon. A tetejére kerül a krumpli másik fele. Leszorítjuk falapocskával. Felöntjük meleg, sós vízzel. 1 literhez egy nagy evőkanál sót adunk. Nem zárjuk le, csak lefedjük. Napos helyen kb 5 nap alatt beérik. Nem puhul meg olyan hamar, mint a kenyérrel készült...
2018-07-12 14:38:18
Paradicsompaprika ecetben
... literjéhez 4-5 dl ecet ízlés szerint, 3 dkg só, 3 dkg
cukor, 3 evőkanál olaj. A paradicsompaprikákat megmossuk, mert
egészben tesszük el. Nagy, széles szájú üvegekbe rakjuk. Falapocskával
leszorítjuk, hogy a paprikák ne emelkedjenek a rájuk öntött lé fölé.
Vízzel, ecettel, sóval, cukorral salátalevet készítünk. Felforraljuk,
lehûtjük, úgy öntjük ...
2010-11-04 06:39:41
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
2008-12-01 23:35:02
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
2008-11-29 16:53:53
Savanyúságok
... salátalé literjéhez 4-5 dl ecet ízlés szerint, 3 dkg só, 3 dkg cukor, 3 evőkanál olaj. A paradicsompaprikákat megmossuk, mert egészben tesszük el. Nagy, széles szájú üvegekbe rakjuk. Falapocskával leszárítjuk, hogy a paprikák ne emelkedjenek a rájuk öntött lé fölé. Vízzel, ecettel, sóval, cukorral salátalevet készítünk. Felforraljuk, lehűtjük, úgy öntjük a paprikákra. Minden üveg ...
2008-11-07 22:45:37
Praktikák
... salátalé literjéhez 4-5 dl ecet ízlés szerint, 3 dkg só, 3 dkg cukor, 3 evőkanál olaj. A paradicsompaprikákat megmossuk, mert egészben tesszük el. Nagy, széles szájú üvegekbe rakjuk. Falapocskával leszárítjuk, hogy a paprikák ne emelkedjenek a rájuk öntött lé fölé. Vízzel, ecettel, sóval, cukorral salátalevet készítünk. Felforraljuk, lehűtjük, úgy öntjük a paprikákra. Minden üveg ...
2008-04-07 14:05:24
1 
Címkék: tetejére tesszük, uborka kissé, gyógyszertárban tudunk, kistányért teszünk, uborkát ezután, közöket kitöltjük, tetejére kerül, krumpli másik, nagy evőkanál, kenyérrel készült, rájuk öntött, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, gyógyszertárban, hozzávetőleges, nagyságrenddel, arányeltolódás, tartósították, gyümölcseiket, falapocskával, cukrászmester, felforraljuk, felemelkedik, savanyúságok, emelkedjenek, táplálkozóké, gluténmentes, gyümölcsöket, megszokásnak, ínyenceknek, salátalevet, leszárítjuk, légmentesen, üvegmegtelt, természetes, falapocskát, tartósítsák, leszorítjuk, szárították, literjéhez, gyümölcsök, százalékos, tartósítás, maradékkal, jégverembe, egészséges, kistányért, vegetárius, teremtette, készítsünk, egyszerűen, paprikákra, megmossuk, kitöltjük, káposztát, kovászolt, dióhéjban, története, zöldségek, arányukat, praktikák,
© 2013 TVN.HU Kft.