Regisztráció  Belépés
Rakott tészta darált hússal
... paradicsomszósz
1 dl tejszín
penne
sajt

Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a hús megpirult, akkor hozzáöntjük a paradicsomszószt és jól elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel.
A tésztát a csomagoláson talál...
2018-07-12 23:29:28
Paprikás-tejszínes csirkemell és gomba
... csak a hús helyett 50 dkg tisztított, felszeletelt gomba kell hozzá.
Kevés olajon üvegesre pároltam egy nagy fej felaprított hagymát, majd a csirkemell csíkokat is rádobtam, és fehéredésig sütöttem. Megszórtam sóval, és pároltam pár percig, amíg a kioldódó nedv teljesen eltűnt alóla, "zsírjára sült". Ekkor megszórtam liszttel, amit lepirítottam kicsit, majd fűszerpaprikával i...
2018-07-12 13:22:57
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé
... főzőtejszín
petrezselyemzöldje
fokhagymapor
bazsalikom
só ízlés szerint
1 d. gyorsrizs

Elkészítés:

A hagymát apróra vágás után megfonnyasztjuk kissé az olajban. Beletesszük a csíkokra vágott csirkemellfilét, fehéredésig kavargatjuk. Kissé megsózzuk.
Miután fehér lett a husi, hozzátesszük a szintén csíkokra vágott cukkiniket. Meg...
2018-07-04 13:33:34
Klasszikus tárkonyos csirkeraguleves
... citrom

Elkészítés

Lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, beleforgatjuk a megtisztított, feldarabolt sárgarépát, megsózzuk, és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a gyökérzöldség roppanósr...
2018-06-30 00:24:31
Hagyományos brassói
... szalonnát kockára vágjuk.
Egy lábasban kisütjük a szalonnát, amikor üveges, rátesszük az apróra vágott hagymát és együtt világosra pirítjuk.
Hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, aztán megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, végül sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem l...
2018-06-27 23:47:25
Bakonyi sertésragu II.
... dkg gomba
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 kiskanál mustár
1 kávéskanál porcukor


Elkészítés: A húst kockára vágjuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1 dl vízzel, és fedő alatt pároljuk.

A szalonnát apró csíkokra szeljük, zsírjára sütjük. Közben a hagymát finomra vágjuk, a fehé...
2018-06-23 23:44:35
Bográcsgulyás
... zsíron, közepesen erős tűz fölött megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, és csak úgy magában, egyelőre minden ízesítő nélkül, keverve vagy a bográcsot a fülénél rázogatva, 10-15 perc alatt fehéredésig pirítjuk.
2. A fokhagymát a köménymaggal együtt finomra vágjuk, és a húshoz adjuk a pirospaprikával együtt. Éppen csak összekeverjük, majd azonnal ráöntünk kb. 2 deci vizet, nehogy a...
2018-05-30 11:18:54
Epres-tejberizses torta
... előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses, 160 fok).

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig elektromos habverővel cukorral fehéredésig, habosra keverjük. A cukros tojássárgába felváltva adjuk a fehérjehabot, és közben hozzászitáljuk a lisztet is apránként. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze.

Ki...
2018-05-15 11:17:26
Epres-kókuszos-pudingos kocka
... olaj





Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot felét a sárgájához adjuk, a másik felét a fehérjéhez teszünk, és kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, és al...
2018-05-15 11:05:03
Krémes céklás rizottó
... vaj

Elkészítés

A céklát megmossuk és sós vízben héjastól puhára főzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasszuk, majd hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a fehér borral, majd amikor a bor elpárolgott, 2 merőkanál alaplevet hozzáöntünk. Folyamatosan kevergetjük, amikor a rizs magába szívta a levet, újból hozzá...
2018-05-08 23:55:30
1 2 3 ................101 102 ........151 152 ........201 202 203 
Címkék: Kohut Katalin, vöröshagymát apróra, darált húst, csomagoláson talál, csirkemell csíkokat, kioldódó nedv, hagymát apróra, csíkokra vágott, szintén csíkokra, felkockázott csirkemellet, gyökérzöldség roppanósr, lábasban kisütjük, apróra vágott, összezúzott fokhagymát, húst kockára, szalonnát apró, hagymát finomra, húst rádobjuk, fülénél rázogatva, köménymaggal együtt, húshoz adjuk, pirospaprikával együtt, tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét csipet, sárgáját pedig, cukros tojássárgába, cukrot felét, sárgájához adjuk, másik felét, fehérjéhez teszünk, sárgáját fehéredésig, tészta többi, céklát megmossuk, fehér borral, rizs magába, fűszerpaprikával, paradicsomszószt, megfonnyasztjuk, paradicsomszósz, csirkemellfilét, kettéválasztjuk, pirospaprikával, csirkeraguleves, megfonnyasszuk, csirkemellfilé, hozzászitáljuk, gyökérzöldség, bográcsgulyás, beleforgatjuk, összekeverjük, megtisztított, előmelegítjük, köménymaggal, felkockázott, csirkemellet, vöröshagymát, fehérjehabot, lepirítottam, hozzátesszük, hozzávalóját,
© 2013 TVN.HU Kft.