|
|
|
... Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a közönséges fejessaláta, vajfej, jégsaláta, lollo rosso.
Jelentős mennyiségű C-vitamin (40 mg 100 grammjában), emellett karotint, sok B-vitamint, meszet, foszfort, és vasat tartalmaz. Ízanyagai jó ha... |
2011-06-18 21:45:14 |
|
|
|
|
|
|
... spenót, mángold
A levelek szárait eltávolítjuk, hideg vízben többször megmossuk, felhasználásig félretesszük.
Salátafélék
fejes saláta, endívia, jégsaláta, tépősaláta, radicsó stb.
A zöldségeket egészben hideg vízben többször átmossuk, majd... |
|
2010-09-08 00:02:30 |
|
|
|
|
|
|
... Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a közönséges fejessaláta, vajfej, jégsaláta, lollo rosso.
Jelentős mennyiségű C-vitamin (40 mg 100 grammjában), emellett karotint, sok B-vitamint, meszet, foszfort, és vasat tartalmaz. Ízanyagai jó ha... |
2010-07-07 13:24:23 |
|
|
|
|
|
|
Mustáros-petrezselymes fejes saláta
hozzávalók 4 főre
* 1 db fejessaláta
* 1 kis csokor petrezselyemzöld
A dresszinghez:
* 1 ek magos dijoni mustár
* 2 ek balzsamecet
* 1-2 ek olívaolaj
* 1 ek méz
* só
* frissen őrölt bors, ízlés szerint
* 1-2 ek víz
* 1 ger... |
|
2010-07-07 13:23:21 |
|
|
|
|
|
|
A legnagyobb jelentőséggel bíró levélzöldségféle, melyet az egész világon fogyasztanak. A soklevelű fejes salátát Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a köz... |
|
2010-05-17 11:10:05 |
|
|
|
|