Belépés
Fejessaláta
... Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a közönséges fejessaláta, vajfej, jégsaláta, lollo rosso.
Jelentős mennyiségű C-vitamin (40 mg 100 grammjában), emellett karotint, sok B-vitamint, meszet, foszfort, és vasat tartalmaz. Ízanyagai jó ha...
2011-06-18 21:45:14
Rizssaláta
Rizssaláta
Hozzávalók:
20 dkg előfőzött rizs
10 dkg retek
5 dkg fejessali
(fél fej)
20 dkg zeller
10 dkg zöldpaprika

bors
citromlé
1 ek. étolaj
Elkészítés:
A rizst megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és jól lehűtjük. A zöldpaprikát vékony metéltre vágjuk. A kockára vágott zellert sós vízben ...
2010-09-14 06:05:36
Uborkás fejessaláta
Uborkás fejessaláta
Hozzávalók:
1 fej saláta
30 dkg kígyóuborka
A mártáshoz:
2 ek. étolaj
1 kk. citromlé
1 kk. reszelt vöröshagyma
1 mk. mustár
1 mk. édesítőszer

Elkészítés:
A megmosott lecsepegtetett fejessalit csíkokra vágjuk, összekeverjük a héjastól legyalult uborkával. A fűszereket az olajjal elkeverjük, belefor...
2010-09-14 05:52:39
Sonkás fejessaláta
Sonkás fejessaláta
Hozzávalók:
10 dkg gépsonka
2 fej saláta
30 dkg alma
10 dkg trappista sajt
2 dl kefir
2 ek. majonéz

citromlé
édesítőszer
petrezselyemzöldje
Elkészítés:
A megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és citromlével meglocsoljuk. A csíkokra vágott sonkát hozzáadjuk. A kefirt ízesítjük a ...
2010-09-14 05:52:17
Így készítsük elő a konyhai
... spenót, mángold


A levelek szárait eltávolítjuk, hideg vízben többször megmossuk, felhasználásig félretesszük.



Salátafélék

fejes saláta, endívia, jégsaláta, tépősaláta, radicsó stb.

A zöldségeket egészben hideg vízben többször átmossuk, majd...
2010-09-08 00:02:30
Fejessaláta
... Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a közönséges fejessaláta, vajfej, jégsaláta, lollo rosso.
Jelentős mennyiségű C-vitamin (40 mg 100 grammjában), emellett karotint, sok B-vitamint, meszet, foszfort, és vasat tartalmaz. Ízanyagai jó ha...
2010-07-07 13:24:23
Mustáros-petrezselymes
Mustáros-petrezselymes fejes saláta

hozzávalók 4 főre

* 1 db fejessaláta
* 1 kis csokor petrezselyemzöld

A dresszinghez:

* 1 ek magos dijoni mustár
* 2 ek balzsamecet
* 1-2 ek olívaolaj
* 1 ek méz
* só
* frissen őrölt bors, ízlés szerint
* 1-2 ek víz
* 1 ger...
2010-07-07 13:23:21
Fejessaláta


A legnagyobb jelentőséggel bíró levélzöldségféle, melyet az egész világon fogyasztanak. A soklevelű fejes salátát Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a köz...
2010-05-17 11:10:05
Lilahagymás-uborkás fejessalát
hozzávalók 4 főre

* 1 fej saláta
* egy közepes lilahagyma
* egy kígyóuborka
* fel citrom leve
* 1ek mustár
* 200 ml tejföl
* 2 ek olívaolaj
* 2 ek cukor
* só



elkészítés

1. A salátát jó al...
2010-05-07 12:05:56
Saláták 3.
... salátafőzelé...
2008-04-30 16:00:45
1 
Címkék: görögök terjesztették, egyiptomiaktól vették, közönséges fejessaláta, rizst megfőzzük, zöldpaprikát vékony, kockára vágott, megmosott lecsepegtetett, héjastól legyalult, olajjal elkeverjük, megtisztított almát, csíkokra vágott, kefirt ízesítjük, levelek szárait, zöldségeket egészben, legnagyobb jelentőséggel, egész világon, soklevelű fejes, közepes lilahagyma, petrezselyemzöld, levélzöldségféle, legismertebbek, egyiptomiaktól, felhasználásig, lecsepegtetett, lecsepegtetjük, megtisztított, terjesztették, összekeverjük, petrezselymes, jelentőséggel, salátafőzelé, zöldpaprikát, dresszinghez, eltávolítjuk, meglocsoljuk, fogyasztanak, félretesszük, fogyasztják, zöldpaprika, édesítőszer, vöröshagyma, fejessaláta, zöldségeket, salátafélék, kígyóuborka, lilahagymás, balzsamecet, citromlével, lereszeljük, mennyiségű, fejessalát, hozzávalók, tépősaláta, fejessalit, közönséges, elkészítés, rizssaláta, leöblítjük, grammjában, hozzáadjuk, legnagyobb, lilahagyma, fűszereket, elkeverjük, megmossuk, ízesítjük, készítsük, soklevelű,
© 2013 TVN.HU Kft.