Belépés
Feketebors
A feketebors (Piper nigrum) egy trópusokon őshonos cserje, mely fürtökben hozza meg csonthéjas termését. Az egyik legismertebb és legkeresettebb fűszer. A feketebors néven ismert fűszer a cserje kifejlődött, de még éretlen állapotban szüretelt szemei, melyeket hosszan, napon szárítanak ki. Így nyerik el sötét vagy fekete színüket. A feketebors a paprika után a magyar konyha legnagy...
2008-04-15 12:58:35
gyötör az éhség
... pekingi módra



Hozzávalók (4-6 személyre):
75 dkg csirkehús,
3 evőkanál szójamártás,
1 evőkanál rizspálinka,
fél kávéskanál feketebors,
4 újhagyma,
1 tojás,
5 evőkanál kukoricaliszt,
2 evőkanál búzaliszt,
olaj a sütéshez
Elkészítés: Szeleteljük vékony karikákra az újhagymát. Vágj...
2008-04-08 11:09:41
Chilis sült bab
... olívaolaj, 3 piros chili, 2 hagyma, 16 szelet főtt császárhús, 1 ek. zsálya, 2 gerezd fokhagyma, 90 dkg paradicsom, 1/2 liter marhahúsleves,
1 dkg petrezselyem, 2 ek. citromlé, só, őrölt feketebors.

Elkészítése:

A babot egy éjszakára, de legalább 3-4 órára vízbe áztat juk. A paradicsomokat meghámozzuk. Achilit kimagozzuk és apróra vágjuk. A fokhagymát fe...
2008-03-30 08:20:56
Viccelektől recept,nem vicc!
... Viccelek,köszke a receptet......:)

Mustáros-tejfölös nyúl

Hozzávalók:

1 konyhakész nyúl

az alábbi fûszerek:
2 t.kanál őrölt feketebors
1-1 t.kanál
pirospaprika
őrölt kömény
őrölt babérlevél
szárított zellerlevél
majoránna
és rozmaring
2 e.kanál mustár
2 e.kanál olaj...
2008-03-26 08:33:34
Receptek
... olívaolaj
8 db mogyoróhagyma
6 db sárgarépa
6 cl konyak
2 db narancs
80 ml száraz vörösbor
100 ml húsleves-alaplé
2 db babérlevél
10 db őrölt feketebors
1 rúd fahéj
1 szál rozmaring
30 g vaj

A báránygerincet a zsíros oldalán vágd be. A mogyoróhagymát hámozd meg, és hosszában vágd fel, majd reszeld le a narancs héját...
2008-03-22 13:42:58
Omlós pulykaszelet
... [/kep]

Hozzávalók:

4 vékony szelet pulykamell
3 tojás
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg margarin
5 evőkanál tyúkhús-alaplé
1 csokor petrezselyem
2 citrom
só, feketebors

Elkészítés:

Egy kis edénykébe kifacsarjuk az egyik citrom levét, a másikat pedig vékonyra szeleteljük, s majd a díszítéshez használ...
2008-03-18 10:39:42
Vacsoracsata-Ricsi-Főétel
... [/kep]

Hozzávalók:

pácolt vaddisznóhús
2-3 fej vöröshagyma
pirospaprika
liszt
tejföl
5 db cipó
vörösbor
2 db kékcsibe leveskocka
feketebors


Elkészítési mód:

A 4 fej vöröshagymát dinszteljük meg olívaolajban, majd főzzük bele a csibekockákat és hígítsuk fel egy kevés vízzel. Amiko...
2008-03-15 17:29:04
Fejtett bab
... margarin
-1 evőkanál olívaolaj
-1 tojás, felverve
-2 evőkanál tej
-5 gerezd zúzott fokhagyma
-1 mokkáskanál só
-frissen őrölt feketebors
-1 mokkáskanál fűszerpaprika
-petrezselyemzöld a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát puhára főzzük, majd leszűrjük. Közben 2 kávéskan...
2008-03-12 10:47:22
Borsikafű
... vele babos ételeket.

Használatával vigyázni kell, mert erős aromája keserűvé teheti az ételt. Csak a főzés végén kell az ételhez keverni. A diétás főzésnél nagyon hasznos a feketebors pótlékaként. Gyomorerősítő, görcsoldó, étvágygerjesztő, bélféregirtó, felfúvódást gátló hatása van
/Wikipédia/

http://s2.images.www.tvn.hu/2008/02/ 22/08/11/www.tvn.hu...
2008-03-03 06:51:34
Kínai gasztronómia2
... csokor újhagyma, 1 db paprika, 1 diónyi friss gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál szójaszósz, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál pirított szezámmag, 1 db sárgarépa, 1 db cukkini, darált feketebors

Elkészítése: Egy nagy serpenyőben vagy wokban forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott fokhagymát és gyömbért. Körülbelül e...
2008-03-01 10:47:13
1 2 3 ........................79 80 .............119 120 ...........154 155 156 .158 159 160 
Címkék: trópusokon őshonos, egyik legismertebb, feketebors néven, cserje kifejlődött, paprika után, magyar konyha, paradicsomokat meghámozzuk, alábbi f&#251, zsíros oldalán, mogyoróhagymát hámozd, narancs héját, egyik citrom, másikat pedig, díszítéshez használ, kevés vízzel, burgonyát puhára, főzés végén, ételhez keverni, diétás főzésnél, feketebors pótlékaként, nagy serpenyőben, vékony csíkokra, petrezselyemzöld, étvágygerjesztő, mogyoróhagymát, báránygerincet, paradicsomokat, legkeresettebb, marhahúsleves, használatával, mogyoróhagyma, kukoricaliszt, gyomorerősítő, csibekockákat, pirospaprika, bélféregirtó, petrezselyem, vaddisznóhús, vacsoracsata, gasztronómia, pulykaszelet, legismertebb, olívaolajban, forrósítsunk, vöröshagymát, elkészítési, szeleteljük, szójamártás, rizspálinka, dinszteljük, pótlékaként, kifacsarjuk, szerpaprika, díszítéshez, mokkáskanál, elkészítése, kifejlődött, evőkanálnyi, vöröshagyma, serpenyőben, zellerlevél, viccelektől, olívaolajat, meghámozzuk, felfúvódást, babérlevél, feketebors, körülbelül,
© 2013 TVN.HU Kft.