|
|
|
A feketebors (Piper nigrum) egy trópusokon őshonos cserje, mely fürtökben hozza meg csonthéjas termését. Az egyik legismertebb és legkeresettebb fűszer. A feketebors néven ismert fűszer a cserje kifejlődött, de még éretlen állapotban szüretelt szemei, melyeket hosszan, napon szárítanak ki. Így nyerik el sötét vagy fekete színüket. A feketebors a paprika után a magyar konyha legnagy... |
2008-04-15 12:58:35 |
|
|
|
|
|
|
... pekingi módra
Hozzávalók (4-6 személyre):
75 dkg csirkehús,
3 evőkanál szójamártás,
1 evőkanál rizspálinka,
fél kávéskanál feketebors,
4 újhagyma,
1 tojás,
5 evőkanál kukoricaliszt,
2 evőkanál búzaliszt,
olaj a sütéshez
Elkészítés: Szeleteljük vékony karikákra az újhagymát. Vágj... |
|
2008-04-08 11:09:41 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj, 3 piros chili, 2 hagyma, 16 szelet főtt császárhús, 1 ek. zsálya, 2 gerezd fokhagyma, 90 dkg paradicsom, 1/2 liter marhahúsleves,
1 dkg petrezselyem, 2 ek. citromlé, só, őrölt feketebors.
Elkészítése:
A babot egy éjszakára, de legalább 3-4 órára vízbe áztat juk. A paradicsomokat meghámozzuk. Achilit kimagozzuk és apróra vágjuk. A fokhagymát fe... |
2008-03-30 08:20:56 |
|
|
|
|
|
|
... Viccelek,köszke a receptet......:)
Mustáros-tejfölös nyúl
Hozzávalók:
1 konyhakész nyúl
az alábbi fûszerek:
2 t.kanál őrölt feketebors
1-1 t.kanál
pirospaprika
őrölt kömény
őrölt babérlevél
szárított zellerlevél
majoránna
és rozmaring
2 e.kanál mustár
2 e.kanál olaj... |
|
2008-03-26 08:33:34 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj
8 db mogyoróhagyma
6 db sárgarépa
6 cl konyak
2 db narancs
80 ml száraz vörösbor
100 ml húsleves-alaplé
2 db babérlevél
10 db őrölt feketebors
1 rúd fahéj
1 szál rozmaring
30 g vaj
A báránygerincet a zsíros oldalán vágd be. A mogyoróhagymát hámozd meg, és hosszában vágd fel, majd reszeld le a narancs héját... |
|
2008-03-22 13:42:58 |
|
|
|
|
|
|
... [/kep]
Hozzávalók:
4 vékony szelet pulykamell
3 tojás
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg margarin
5 evőkanál tyúkhús-alaplé
1 csokor petrezselyem
2 citrom
só, feketebors
Elkészítés:
Egy kis edénykébe kifacsarjuk az egyik citrom levét, a másikat pedig vékonyra szeleteljük, s majd a díszítéshez használ... |
2008-03-18 10:39:42 |
|
|
|
|
|
|
... [/kep]
Hozzávalók:
pácolt vaddisznóhús
2-3 fej vöröshagyma
pirospaprika
liszt
tejföl
5 db cipó
vörösbor
2 db kékcsibe leveskocka
feketebors
só
Elkészítési mód:
A 4 fej vöröshagymát dinszteljük meg olívaolajban, majd főzzük bele a csibekockákat és hígítsuk fel egy kevés vízzel. Amiko... |
2008-03-15 17:29:04 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
-1 evőkanál olívaolaj
-1 tojás, felverve
-2 evőkanál tej
-5 gerezd zúzott fokhagyma
-1 mokkáskanál só
-frissen őrölt feketebors
-1 mokkáskanál fűszerpaprika
-petrezselyemzöld a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát puhára főzzük, majd leszűrjük. Közben 2 kávéskan... |
2008-03-12 10:47:22 |
|
|
|
|
|
|
... vele babos ételeket.
Használatával vigyázni kell, mert erős aromája keserűvé teheti az ételt. Csak a főzés végén kell az ételhez keverni. A diétás főzésnél nagyon hasznos a feketebors pótlékaként. Gyomorerősítő, görcsoldó, étvágygerjesztő, bélféregirtó, felfúvódást gátló hatása van
/Wikipédia/
http://s2.images.www.tvn.hu/2008/02/ 22/08/11/www.tvn.hu... |
2008-03-03 06:51:34 |
|
|
|
|
|
|
... csokor újhagyma, 1 db paprika, 1 diónyi friss gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál szójaszósz, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál pirított szezámmag, 1 db sárgarépa, 1 db cukkini, darált feketebors
Elkészítése: Egy nagy serpenyőben vagy wokban forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott fokhagymát és gyömbért. Körülbelül e... |
2008-03-01 10:47:13 |
|
|
|
|