Belépés
Ludaskása
... sárga- és fehérrépát, a zellert, (s ha van, a megtisztított gombát), tedd bele egészben a meghámozott vöröshagymákat, adj hozzá egy-egy csokor petrezselymet, és zellerzöldet, néhány szem feketeborsot, sót, s lassú tűzre tedd fel főni. Amikor ez a húsleves már kész (minden puha benne) tedd félre, szedd le a zsírját, szedd ki belőle a zöldséget, a húsféléket, s a levet szűrd át....
2008-02-16 18:44:01
Nincs Cím
... karaj.


Hozzávalók:
1 kg. kicsontozott sertéskaraj, 20 dkg. füstölt szalonna, 10 dkg. bacon szalonna, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál pirospaprika, 1 teáskanál őrölt feketebors, só, 1 kg burgonya.


A mustárt egy tálban összekeverjük a pirospaprikával, a borsal meg a sóval, és a húst körös-körül bedőrzsöljük a fűszerkeverékkel....
2008-02-06 16:38:47
Gyömbérital...
... testet.

Hozzávalók:

1 liter víz, 50 g reszelt friss gyömbér, 2 db fahéjrúd, 5-6 szem szegfűszeg,
1 narancs leve és lereszelt héja, 1 citrom leve és lereszelt héja, egy csipet
feketebors, egy csipet só, 2 evőkanál méz vagy cukor.

Elkészítése:

A vizet felforraljuk a gyömbérrel, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a bors...
2008-01-03 17:42:52
kocsonya
Kocsonya

Hozzávalók (6 személyre):
2 kg vegyes disznóság
15 dkg vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
3 dkg zellergumó
babérlevél
fokhagyma
feketebors (szemes)
darabka fűszerpaprika

(ecet, citromlé)

A megtisztított (szükség esetén leperzselt) disznóságokat alaposan mosd meg, s annyi hideg vízben ...
2007-12-17 04:16:10
Illatos,oml,pulykaszelet
...
2 citrom
3 tojás
4 vékony szelet pulykamell
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg margarin
5 evőkanál tyúkhús-alaplé
só, feketebors
Elkészítés:
Egy kis edénykébe facsarjuk ki az egyik citrom levét, a másikat pedig szeleteljük vékonyra, amit majd a díszítéshez használunk fel. 2-3 szál petrezselymet tegyünk fél...
2007-12-10 20:24:30
Sonkakrém
Sonkakrém

Hozzávalók:

30 g gépsonka
5 g vajkrém
20 g kefir
mustár, metélőhagyma, feketebors

Elkészítés:
A sonkát apró kockára vágjuk vagy ledaráljuk. A vajkrémet a kefirrel, mustárral, finomra vágott metélőhagymával és a frissen őrölt borssal simára keverjük, majd a gépsonkával összekeverve lehűtjük.

[bg...
2007-12-10 18:39:09
Jó étvágyat !....
... Tejszínes, zöldborsós sonka kockák pennével
Hozzávalók:
500 gr gépsonka, vagy pulykasonka
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem
3 dl tejszín
Vaj, só, feketebors izlés szerint
Parmezán sajt
Elkészítés:
Serpenyőben vajon üvegesre dinszteljük a hagymát, -rátesszük az apró kockákra vágott sonkát.Kissé pirítsuk meg, majd ízesi...
2007-11-19 12:38:22
mai recept
... gr sertéslapocka 2,5 cm-es kockára vágva
50 gr gyömbér finomra reszelve
4 evőkanál édes szójaszósz (ketjup manis)
2 evőkanál sós szójaszósz
csipetnyi frissen tört feketebors
1 l szárnyasleves
6-10 madárszem csilipaprika egészben

Elkészítés
Vastag falú serpenyőben, az olajon, közepes lángon két percig pároljuk a salottát és a fokhagymát...
2007-11-18 01:46:36
Paradicsomleves kölessel
Hozzávalók:

1 konzervnyi paradicsom, 4-5 nagyobb levél bazsalikom, 2 teáskanál szárított vöröshagyma, só, cukor, pirospaprika, frissen őrölt feketebors, 1/2 csésze köles, 1-2 gerezd fokhagyma.

Elkészítése:

A kölest kis olajon megfuttatjuk picit megsózzuk, majd háromszoros vízzel lassan megpároljuk. Közben a felmetélt bazsalikomot szintén megfuttatju...
2007-11-16 00:32:20
mai recept
... bontott csirkét, s a megmaradt mártást ráöntve 180 C-os sütőben készre sütjük.

CITROMOS, FOKHAGYMÁS:
0,...
2007-10-10 02:00:34
1 2 3 ........................79 80 .............119 120 ............155 156 157 158 159 160 
Címkék: Nincs Cím, megtisztított gombát, meghámozott vöröshagymákat, levet szűrd, tálban összekeverjük, húst körös-körül, vizet felforraljuk, egyik citrom, másikat pedig, díszítéshez használunk, sonkát apró, frissen őrölt, gépsonkával összekeverve, apró kockákra, felmetélt bazsalikomot, megmaradt mártást, fűszerkeverékkel, paradicsomleves, metélőhagymával, pirospaprikával, vöröshagymákat, összekeverjük, megtisztított, petrezselymet, szárnyasleves, szegfűszeggel, fűszerpaprika, disznóságokat, sertéslapocka, zellerzöldet, feketeborsot, összekeverve, petrezselyem, bazsalikomot, megfuttatjuk, pirospaprika, metélőhagyma, bedőrzsöljük, csilipaprika, pulykaszelet, kicsontozott, felforraljuk, megpároljuk, gépsonkával, díszítéshez, elkészítése, pulykasonka, vöröshagyma, háromszoros, gyömbérital, sertéskaraj, serpenyőben, meghámozott, megfuttatju, dinszteljük, szeleteljük, feketebors, elkészítés, fehérrépát, bazsalikom, babérlevél, hozzávalók, ledaráljuk, használunk, szegfűszeg, fokhagymát, gyömbérrel, szójaszósz, paradicsom, konzervnyi,
© 2013 TVN.HU Kft.