|
|
|
... sárga- és fehérrépát, a zellert, (s ha van, a megtisztított gombát), tedd bele egészben a meghámozott vöröshagymákat, adj hozzá egy-egy csokor petrezselymet, és zellerzöldet, néhány szem feketeborsot, sót, s lassú tűzre tedd fel főni. Amikor ez a húsleves már kész (minden puha benne) tedd félre, szedd le a zsírját, szedd ki belőle a zöldséget, a húsféléket, s a levet szűrd át.... |
2008-02-16 18:44:01 |
|
|
|
|
|
|
... karaj.
Hozzávalók:
1 kg. kicsontozott sertéskaraj, 20 dkg. füstölt szalonna, 10 dkg. bacon szalonna, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál pirospaprika, 1 teáskanál őrölt feketebors, só, 1 kg burgonya.
A mustárt egy tálban összekeverjük a pirospaprikával, a borsal meg a sóval, és a húst körös-körül bedőrzsöljük a fűszerkeverékkel.... |
|
2008-02-06 16:38:47 |
|
|
|
|
|
|
... testet.
Hozzávalók:
1 liter víz, 50 g reszelt friss gyömbér, 2 db fahéjrúd, 5-6 szem szegfűszeg,
1 narancs leve és lereszelt héja, 1 citrom leve és lereszelt héja, egy csipet
feketebors, egy csipet só, 2 evőkanál méz vagy cukor.
Elkészítése:
A vizet felforraljuk a gyömbérrel, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a bors... |
2008-01-03 17:42:52 |
|
|
|
|
|
|
Kocsonya
Hozzávalók (6 személyre):
2 kg vegyes disznóság
15 dkg vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
3 dkg zellergumó
babérlevél
fokhagyma
feketebors (szemes)
darabka fűszerpaprika
só
(ecet, citromlé)
A megtisztított (szükség esetén leperzselt) disznóságokat alaposan mosd meg, s annyi hideg vízben ... |
|
2007-12-17 04:16:10 |
|
|
|
|
|
|
...
2 citrom
3 tojás
4 vékony szelet pulykamell
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg margarin
5 evőkanál tyúkhús-alaplé
só, feketebors
Elkészítés:
Egy kis edénykébe facsarjuk ki az egyik citrom levét, a másikat pedig szeleteljük vékonyra, amit majd a díszítéshez használunk fel. 2-3 szál petrezselymet tegyünk fél... |
|
2007-12-10 20:24:30 |
|
|
|
|
|
|
Sonkakrém
Hozzávalók:
30 g gépsonka
5 g vajkrém
20 g kefir
mustár, metélőhagyma, feketebors
Elkészítés:
A sonkát apró kockára vágjuk vagy ledaráljuk. A vajkrémet a kefirrel, mustárral, finomra vágott metélőhagymával és a frissen őrölt borssal simára keverjük, majd a gépsonkával összekeverve lehűtjük.
[bg... |
2007-12-10 18:39:09 |
|
|
|
|
|
|
... Tejszínes, zöldborsós sonka kockák pennével
Hozzávalók:
500 gr gépsonka, vagy pulykasonka
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem
3 dl tejszín
Vaj, só, feketebors izlés szerint
Parmezán sajt
Elkészítés:
Serpenyőben vajon üvegesre dinszteljük a hagymát, -rátesszük az apró kockákra vágott sonkát.Kissé pirítsuk meg, majd ízesi... |
2007-11-19 12:38:22 |
|
|
|
|
|
|
... gr sertéslapocka 2,5 cm-es kockára vágva
50 gr gyömbér finomra reszelve
4 evőkanál édes szójaszósz (ketjup manis)
2 evőkanál sós szójaszósz
csipetnyi frissen tört feketebors
1 l szárnyasleves
6-10 madárszem csilipaprika egészben
Elkészítés
Vastag falú serpenyőben, az olajon, közepes lángon két percig pároljuk a salottát és a fokhagymát... |
2007-11-18 01:46:36 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 konzervnyi paradicsom, 4-5 nagyobb levél bazsalikom, 2 teáskanál szárított vöröshagyma, só, cukor, pirospaprika, frissen őrölt feketebors, 1/2 csésze köles, 1-2 gerezd fokhagyma.
Elkészítése:
A kölest kis olajon megfuttatjuk picit megsózzuk, majd háromszoros vízzel lassan megpároljuk. Közben a felmetélt bazsalikomot szintén megfuttatju... |
2007-11-16 00:32:20 |
|
|
|
|
|
|
... bontott csirkét, s a megmaradt mártást ráöntve 180 C-os sütőben készre sütjük.
CITROMOS, FOKHAGYMÁS:
0,... |
2007-10-10 02:00:34 |
|
|
|
|