Regisztráció  Belépés
Vadászleves
Hozzávalók:

50 dkg őznyak, 3 sárgarépa, 5 dkg petrezselyem, 5 dkg zeller, babérlevél, feketebors, só, paradicsompüré, 10 dkg zöldborsó, 3 db hagyma, 1 g karibors, 10 dkg simaliszt

Elkészítése:

A kicsontozott és megmosott őznyakat apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, amelyhez paradicsompürét öntünk. Hozzáadjuk a húst, é...
2007-02-02 00:28:42
Lazactartár
Lazactartár


20 dkg olajban eltett füstölt lazacszelet

frissen őrölt feketebors

1 tojássárgája

mustár

8-10 szem lecsepegtetett kapribogyó

Jól lecsepegtetem a fóliás vagy konzerv lazacszeleteket, és egy deszkán késsel alaposan összevagdalom. Egy tál közepére teszem úgy, hogy egy mélyedés legyen rajta, amelybe b...
2007-01-27 12:50:00
Levendulás báránynyárs
Hozzávalók:

1 kg báránycomb, 1 teáskanál szárított levendulavirág, 1 csokor friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál méz, só, darált feketebors.

Elkészítése:

A báránycombról vágjuk le a faggyús részeket, majd vágjuk két centis kockákra. Tegyük egy tálba, reszeljük rá a fokhagymát, adjuk hozzá a mézet, a levendulavirágot ...
2006-12-11 00:37:26
Karácsonyi leves receptek
... meghintem a durvára vágott dióval.

Gombakrémleves

Hozzávalók: 1,5 l alapleveshez (húsleveshez) 40 dkg borjú-csont, 15 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma, néhány szem feketebors, só, 2 l víz, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, egy fél fej vöröshagyma, só, bors, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1,5 dl tejszín, 2 tojássárgája, a leves feljavításához 3 dkg vaj.
A csontokbó...
2006-12-10 14:32:12
Márton napja
... comb,
5 dkg gomba,
2-3 db sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma,
5 dl. Szt. Márton bora,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt,
rozmaring
fokhagyma

feketebors

A libadarabokat megsózzuk, borsozzuk, és hirtelen, forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Ezután megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát, apróra vágjuk a hagymát...
2006-11-11 18:57:45
Kocsonya
Hozzávalók (6 személyre):
2 kg vegyes disznóság(csülök, köröm, bőr)
15 dkg vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
3 dkg zellergumó
fokhagyma
feketebors (szemes)


A megtisztított (szükség esetén leperzselt) disznóságokat alaposan mosd meg, s annyi hideg vízben tedd fel főni, amennyi ellepi (max. 3 liter). Ha a víz felforrt, ...
2006-11-10 20:39:47
Champ
... szerepel.

Hozzávalók (egytálételként 2, köretként 4 személyre):
- bő fél kg krumpli
- ízlés szerint zöldségek (lásd alább)
- kb. 1 csésze tej
- tengeri só és feketebors

A krumplit meghámozzuk és jól zárható edénybe tesszük. Feloldunk egy fél teáskanál tengeri sót egy csésze vízben, majd a krumplira öntjük. Felforral...
2006-10-22 23:43:28
Vargányás-krumplis lepény
... olívaolaj. A feltéthez: 40 dkg vargányagomba, 2 szál újhagyma, 2 ek. bazsalikomos peszto, 1 doboznyi koktélparadicsom, 4 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 szál friss oregano, darált feketebors.

Elkészítése:

A tésztához tegyünk lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá az áttört burgonyát (maradék krumplipüréből is készíthetjük). Szórjuk rá az élesztőt, a cukrot é...
2006-09-25 17:35:38
Currys csirkemell
... sokkal aromásabb), 60 g mazsola, 30 g vaj vagy margarin, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáskanál só, frissen őrölt feketebors.

Elkészítése:

A csirke bőrét leszedjük és csíkokra vágjuk. Felolvasztjuk a vajat vagy a margarint egy nagy hőálló edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén meg...
2006-09-13 22:23:53
Pizzamártás (sugo 1)
...5 dkg finomra vágott hagymát 0,5 dl aljban megpárolunk, hozzáadunk 2-3 cikk zúzott fokhagymát, 7 dkg (1 kis doboz...ízé ház...ízé doboz :-) ) paradicsom pürét, sót, őrölt feketeborsot, reszelt gyömbért.
Az egészet jól lepíritjuk, felöntjük vízzel és jól kiforraljuk. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként. Ha nagyon savanyú, egy kevés cu...
2006-08-30 09:59:31
1 2 3 ........................78 79 ............117 118 ............156 157 158 
Címkék: apróra vágott, fóliás vagy, deszkán késsel, mélyedés legyen, báránycombról vágjuk, faggyús részeket, durvára vágott, leves feljavításához, libadarabokat megsózzuk, krumplit meghámozzuk, csésze vízben, krumplira öntjük, tésztához tegyünk, áttört burgonyát, csirke bőrét, vajat vagy, nagy hőálló, koktélparadicsom, levendulavirágot, lazacszeleteket, paradicsompürét, felszeleteljük, feljavításához, paradicsompüré, krumplipüréből, gombakrémleves, levendulavirág, lecsepegtetett, egytálételként, vargányagomba, megtisztítjuk, disznóságokat, összevagdalom, felolvasztjuk, megtisztított, báránycombról, lecsepegtetem, libadarabokat, csirkealaplé, tojássárgája, feketeborsot, készíthetjük, petrezselyem, bazsalikomos, alapleveshez, meghatározni, kicsontozott, lazacszelet, vöröshagyma, keverőtálba, vadászleves, megpirítjuk, lazactartár, mokkáskanál, elkészítése, megpárolunk, kiforraljuk, pizzamártás, mennyiségét, báránynyárs, húsleveshez, meghámozzuk, feketebors, hozzávalók, fokhagymát, levendulás, kapribogyó, csirkemell, zellergumó, báránycomb,
© 2013 TVN.HU Kft.