Regisztráció  Belépés
Libamáj sült almával
Hozzávalók négy személyre:

60 dkg hízott libamáj, 4 db savanykás alma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék, darált feketebors, bazsalikom.

Elkészítése:

Szeleteljük fel a libamájat úgy, hogy személyenként három kisebb szelet legyen. Daráljunk rá feketeborsot és szórjuk meg szárított bazsalikommal. Csorgassun...
2007-04-06 00:28:37
Kis masszázsiskola 2
... csepp rózsa-, jázmin- vagy ilang-ilang-illóolaj
30 ml alapolaj

Izomfájdalmak enyhítésére
6 csepp levendula-illóolaj
5 csepp rozmaring-illóolaj...
2007-03-18 15:57:42
Flamenkó tükörtojás
... (opcionális)

-4-5db burgonya kockázva és félig megfőzve

-400g aprított paradicsom (lehet konzerv is)

-4 nagy tojás

-bazsalikom

-majoránna

-őrölt feketebors

-só



1. Egy teflon serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd kezdd el ...
2007-03-13 14:22:51
Olivarizottó...
... olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, őrölt feketebors.
Finomra vágom a hagymaféléket és az olajban világossárgára párolom. Hozzáadom a rizst és röviden együtt pirítom. A fehérborral felöntöm és állandóan keverve felszívatom a folya...
2007-03-09 17:18:30
Szezámos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet csirkemellfilé, 6 evőkanál méz, 2 teáskanál őrölt gyömbér, 1 teáskanál feketebors, 20 dkg főzőmargarin, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 csomag szezámmag, 1 csomag krumplis tésztapor.

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a mézet, gyömbért, zúzott fokha...
2007-03-02 00:56:53
Téli vitamin- és ízkavalkád
... keverékre esküszöm

2 pohár kefir vagy natúr joghurt

1-2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál citromlé

frissen őrölt feketebors

ízlés szerint só

késhegynyi őrölt kömény

kevés morzsolt szárított kakukkfű



A vöröskáposztát és a póréhagymát késsel csíkokra szelem,...
2007-02-06 13:03:46
Vadászleves
Hozzávalók:

50 dkg őznyak, 3 sárgarépa, 5 dkg petrezselyem, 5 dkg zeller, babérlevél, feketebors, só, paradicsompüré, 10 dkg zöldborsó, 3 db hagyma, 1 g karibors, 10 dkg simaliszt

Elkészítése:

A kicsontozott és megmosott őznyakat apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, amelyhez paradicsompürét öntünk. Hozzáadjuk a húst, é...
2007-02-02 00:28:42
Lazactartár
Lazactartár


20 dkg olajban eltett füstölt lazacszelet

frissen őrölt feketebors

1 tojássárgája

mustár

8-10 szem lecsepegtetett kapribogyó

Jól lecsepegtetem a fóliás vagy konzerv lazacszeleteket, és egy deszkán késsel alaposan összevagdalom. Egy tál közepére teszem úgy, hogy egy mélyedés legyen rajta, amelybe b...
2007-01-27 12:50:00
Levendulás báránynyárs
Hozzávalók:

1 kg báránycomb, 1 teáskanál szárított levendulavirág, 1 csokor friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál méz, só, darált feketebors.

Elkészítése:

A báránycombról vágjuk le a faggyús részeket, majd vágjuk két centis kockákra. Tegyük egy tálba, reszeljük rá a fokhagymát, adjuk hozzá a mézet, a levendulavirágot ...
2006-12-11 00:37:26
Karácsonyi leves receptek
... meghintem a durvára vágott dióval.

Gombakrémleves

Hozzávalók: 1,5 l alapleveshez (húsleveshez) 40 dkg borjú-csont, 15 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma, néhány szem feketebors, só, 2 l víz, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, egy fél fej vöröshagyma, só, bors, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1,5 dl tejszín, 2 tojássárgája, a leves feljavításához 3 dkg vaj.
A csontokbó...
2006-12-10 14:32:12
1 2 3 ........................78 79 ............118 119 ............156 157 158 
Címkék: teflon serpenyőben, olajban világossárgára, fehérborral felöntöm, hússzeleteket kiklopfoljuk, vajat felolvasztjuk, póréhagymát késsel, apróra vágott, fóliás vagy, deszkán késsel, mélyedés legyen, báránycombról vágjuk, faggyús részeket, durvára vágott, leves feljavításához, levendulavirágot, paradicsompürét, lazacszeleteket, levendulavirág, világossárgára, lecsepegtetett, csirkemellfilé, feljavításához, gombakrémleves, paradicsompüré, masszázsiskola, vöröskáposztát, báránycombról, izomfájdalmak, lecsepegtetem, összevagdalom, hússzeleteket, fűszerkeverék, felolvasztjuk, hagymaféléket, személyenként, bazsalikommal, kiklopfoljuk, főzőmargarin, kicsontozott, alapleveshez, tojássárgája, olivarizottó, zöldségleves, petrezselyem, belekeverjük, feketeborsot, vöröshagyma, húsleveshez, megpirítjuk, póréhagymát, elkészítése, enyhítésére, vadászleves, szeleteljük, lazacszelet, báránynyárs, lazactartár, felszívatom, fehérborral, zsályalevél, serpenyőben, ízkavalkád, feketebors, paradicsom, csirkemell, opcionális, fokhagymát, tükörtojás,
© 2013 TVN.HU Kft.