|
|
|
... vágva
1 evőkanál friss gyömbér vékony szeletekre vágva
1 kiskanál római kömény
1 evőkanál fekete vagy fehér mustármag
1 kiskanál őrölt szecsuáni bors, vagy helyette feketebors és szegfűbors
1/4 kiskanál asafoetida
2 evőkanál citromlé
2 kiskanál só
2 evőkanál metélt korianderlevél
1 evőkanál metélt menta
1 evőkanál olaj
... |
2007-07-15 15:36:41 |
|
|
|
|
|
|
... liter tyúkhúsleves (1,5-2 kg-os tyúkból 3-4 liter víz, 400 g sárgarépa, 250 g zöldség, 50 g zeller, 50 g karalábé, 1 db paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, egy kis fej vöröhagyma, só, egész feketebors, egy szál zellerzöld hozzáadásával levest készítünk)
- 8-10 szál petrezselyemzöld
- 3-4 ág kakukkfű
- 50 ml sherry ecet
- Kb. 150 g friss lebbencstészta (... |
|
2007-07-12 15:06:24 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj
- 250 g csirkemáj
- 3 tojássárgája
- 20 ml modenai balzsamecet
- 10-12 szál petrezselyem
- 4-5 ág majoranna
- só, őrölt feketebors, reszelt gyömbér ízlés szerint
Zöldborsós rizottó
- 40 g vaj
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- kb. 2 l tyúkhúsleves (1 db gyöngy... |
2007-07-11 14:39:04 |
|
|
|
|
|
|
... 400 g sárgarépa, 300 g zöldség, 100 g zellerszár, 1 kis fej karlábé, 1 db vöröshagyma, 1 kis fej fokhagyma, 1 db paradicsom és 1 db zöldpaprika hozzáadásával sóval, lestyánnal, egész feketeborssal, szegfűszeggel és gyömbérrel ízesített levest főzünk)
- só, őrölt feketebors ízlés szerint
- 1 fűszercsokor petrezselyemzöldből, rozmaringból és kakukkfűből kötve... |
|
2007-07-11 14:36:37 |
|
|
|
|
|
|
... liter tyúkhúsleves (1,5-2 kg-os tyúkból 3-4 liter víz, 400 g sárgarépa, 250 g zöldség, 50 g zeller, 50 g karalábé, 1 db paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, egy kis fej vöröhagyma, só, egész feketebors, egy szál zellerzöld hozzáadásával levest készítünk)
- 8-10 szál petrezselyemzöld
- 3-4 ág kakukkfű
- 50 ml sherry ecet
- Kb. 150 g friss lebb... |
|
2007-07-11 14:32:09 |
|
|
|
|
|
|
... leveshez kínálhatjuk. Például fokhagymás leveshez.
A fokhagymás leves receptje: Felforrósított olajra dobunk 3-4 gerezd zúzott fokhagymát, egy kiskanál pirospaprikát, késhegynyi feketeborsot. Felöntjük két liter hideg vízzel (rendszerint tésztafőzéskor készítek ilyen levest, felhasználva a tészta főzőlevét), felforraljuk, 3-4 burgonyát is beleaprítunk. Néhány percnyi fo... |
2007-07-06 00:39:33 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg görögdinnye, 2 ág friss mentalevél, 20 dkg feta sajt, olívaolaj, darált feketebors.
Elkészítése:
Vágjuk a dinnye húsát nagyobb, körülbelül 3 centis kockákra, majd dobjuk egy hideg vízzel telt edénybe. ĺgy a vízben, könnyebben kihullik a magja. Tegyük egy szűrőedénybe, és csepegtessük le jól, majd borítsuk az egészet egy nagy salátás... |
2007-07-06 00:37:49 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg kukoricadara, 8 dkg vaj, 2 hagyma, 3 ek olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors, szerecsendió, 15 dkg mozarella szeletekre vágva, 3 ek vágott petrezselyem zöldje, 5 dkg frissen reszelt parmezán.
Elkészítése:
Egy fazékban felforralunk egy tk sóval egy liter vizet, beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel erősen felkeverjük. Takaré... |
2007-07-04 13:46:23 |
|
|
|
|
|
|
...5 kg sertéshús, 1 kg zsírszalonna, 1 dkg feketebors (őrölt), 3,5 dkg fokhagyma, 3 g kömény, 8 dkg paprika (édes), 1 dkg paprika (csípős), 12 dkg só.
A fokhagymát megtisztítom, gerezdjeire szedem és átnyomom. A húst és a zsírszalonnát húsdarálón (finom tárcsa) ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, majd alaposan átdagasztom. Sertés vékonybélbe töltöm. A hosszú kolbászok... |
2007-07-03 15:55:55 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg kukoricadara, 8 dkg vaj, 2 hagyma, 3 ek olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors, szerecsendió, 15 dkg mozarella szeletekre vágva, 3 ek vágott petrezselyem zöldje, 5 dkg frissen reszelt parmezán.
Elkészítése:
Egy fazékban felforralunk egy tk sóval egy liter vizet, beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel erősen felkeverjük. Takar... |
2007-07-03 00:34:27 |
|
|
|
|