Belépés
Csatni - indiai étel
... vágva
1 evőkanál friss gyömbér vékony szeletekre vágva
1 kiskanál római kömény
1 evőkanál fekete vagy fehér mustármag
1 kiskanál őrölt szecsuáni bors, vagy helyette feketebors és szegfűbors
1/4 kiskanál asafoetida
2 evőkanál citromlé
2 kiskanál só
2 evőkanál metélt korianderlevél
1 evőkanál metélt menta

1 evőkanál olaj
...
2007-07-15 15:36:41
babos lebbencs
... liter tyúkhúsleves (1,5-2 kg-os tyúkból 3-4 liter víz, 400 g sárgarépa, 250 g zöldség, 50 g zeller, 50 g karalábé, 1 db paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, egy kis fej vöröhagyma, só, egész feketebors, egy szál zellerzöld hozzáadásával levest készítünk)

- 8-10 szál petrezselyemzöld
- 3-4 ág kakukkfű
- 50 ml sherry ecet

- Kb. 150 g friss lebbencstészta (...
2007-07-12 15:06:24
Töltött csirke zöldborsós.....
... olívaolaj

- 250 g csirkemáj

- 3 tojássárgája

- 20 ml modenai balzsamecet

- 10-12 szál petrezselyem

- 4-5 ág majoranna

- só, őrölt feketebors, reszelt gyömbér ízlés szerint

Zöldborsós rizottó

- 40 g vaj

- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma

- kb. 2 l tyúkhúsleves (1 db gyöngy...
2007-07-11 14:39:04
Vörösboros kappanmellfilé ....
... 400 g sárgarépa, 300 g zöldség, 100 g zellerszár, 1 kis fej karlábé, 1 db vöröshagyma, 1 kis fej fokhagyma, 1 db paradicsom és 1 db zöldpaprika hozzáadásával sóval, lestyánnal, egész feketeborssal, szegfűszeggel és gyömbérrel ízesített levest főzünk)

- só, őrölt feketebors ízlés szerint

- 1 fűszercsokor petrezselyemzöldből, rozmaringból és kakukkfűből kötve...
2007-07-11 14:36:37
Babos lebbencs füstölt kacsame
... liter tyúkhúsleves (1,5-2 kg-os tyúkból 3-4 liter víz, 400 g sárgarépa, 250 g zöldség, 50 g zeller, 50 g karalábé, 1 db paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, egy kis fej vöröhagyma, só, egész feketebors, egy szál zellerzöld hozzáadásával levest készítünk)

- 8-10 szál petrezselyemzöld

- 3-4 ág kakukkfű

- 50 ml sherry ecet

- Kb. 150 g friss lebb...
2007-07-11 14:32:09
Az ír konyha
... leveshez kínálhatjuk. Például fokhagymás leveshez.

A fokhagymás leves receptje: Felforrósított olajra dobunk 3-4 gerezd zúzott fokhagymát, egy kiskanál pirospaprikát, késhegynyi feketeborsot. Felöntjük két liter hideg vízzel (rendszerint tésztafőzéskor készítek ilyen levest, felhasználva a tészta főzőlevét), felforraljuk, 3-4 burgonyát is beleaprítunk. Néhány percnyi fo...
2007-07-06 00:39:33
Mentás dinnyesaláta
Hozzávalók:

1 kg görögdinnye, 2 ág friss mentalevél, 20 dkg feta sajt, olívaolaj, darált feketebors.

Elkészítése:

Vágjuk a dinnye húsát nagyobb, körülbelül 3 centis kockákra, majd dobjuk egy hideg vízzel telt edénybe. ĺgy a vízben, könnyebben kihullik a magja. Tegyük egy szűrőedénybe, és csepegtessük le jól, majd borítsuk az egészet egy nagy salátás...
2007-07-06 00:37:49
polenta sajttal átsütve
Hozzávalók:

25 dkg kukoricadara, 8 dkg vaj, 2 hagyma, 3 ek olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors, szerecsendió, 15 dkg mozarella szeletekre vágva, 3 ek vágott petrezselyem zöldje, 5 dkg frissen reszelt parmezán.

Elkészítése:

Egy fazékban felforralunk egy tk sóval egy liter vizet, beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel erősen felkeverjük. Takaré...
2007-07-04 13:46:23
Magyar kolbászcsiga
...5 kg sertéshús, 1 kg zsírszalonna, 1 dkg feketebors (őrölt), 3,5 dkg fokhagyma, 3 g kömény, 8 dkg paprika (édes), 1 dkg paprika (csípős), 12 dkg só.
A fokhagymát megtisztítom, gerezdjeire szedem és átnyomom. A húst és a zsírszalonnát húsdarálón (finom tárcsa) ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, majd alaposan átdagasztom. Sertés vékonybélbe töltöm. A hosszú kolbászok...
2007-07-03 15:55:55
Polenta sajttal átsütve
Hozzávalók:

25 dkg kukoricadara, 8 dkg vaj, 2 hagyma, 3 ek olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors, szerecsendió, 15 dkg mozarella szeletekre vágva, 3 ek vágott petrezselyem zöldje, 5 dkg frissen reszelt parmezán.

Elkészítése:

Egy fazékban felforralunk egy tk sóval egy liter vizet, beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel erősen felkeverjük. Takar...
2007-07-03 00:34:27
1 2 3 ........................79 80 .............119 120 ............157 158 159 160 
Címkék: szál zellerzöld, fokhagymás leves, kiskanál pirospaprikát, tészta főzőlevét, dinnye húsát, hideg vízzel, nagy salátás, fazékban felforralunk, liter vizet, fokhagymát megtisztítom, zsírszalonnát húsdarálón, összes hozzávalót, hosszú kolbászok, petrezselyemzöld, korianderlevél, kappanmellfilé, felforrósított, tésztafőzéskor, lebbencstészta, szegfűszeggel, kukoricadarát, feketeborssal, hozzáadásával, zsírszalonnát, pirospaprikát, zsírszalonna, felforralunk, petrezselyem, megtisztítom, összekeverem, kukoricadara, tyúkhúsleves, tojássárgája, szerecsendió, rozmaringból, fűszercsokor, feketeborsot, kolbászcsiga, szűrőedénybe, beleaprítunk, dinnyesaláta, felforraljuk, felhasználva, csepegtessük, vékonybélbe, felkeverjük, átdagasztom, zöldpaprika, vöröshagyma, elkészítése, kakukkfűből, gerezdjeire, görögdinnye, rendszerint, beleszórjuk, kínálhatjuk, balzsamecet, paradicsom, körülbelül, vöröhagyma, feketebors, szeletekre, fokhagymát, lestyánnal, zellerszár, zöldborsós, hozzávalót, vörösboros, könnyebben, hozzávalók, késhegynyi,
© 2013 TVN.HU Kft.