Regisztráció  Belépés
Márton napja
... comb,
5 dkg gomba,
2-3 db sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma,
5 dl. Szt. Márton bora,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt,
rozmaring
fokhagyma

feketebors

A libadarabokat megsózzuk, borsozzuk, és hirtelen, forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Ezután megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát, apróra vágjuk a hagymát...
2006-11-11 18:57:45
Kocsonya
Hozzávalók (6 személyre):
2 kg vegyes disznóság(csülök, köröm, bőr)
15 dkg vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
3 dkg zellergumó
fokhagyma
feketebors (szemes)


A megtisztított (szükség esetén leperzselt) disznóságokat alaposan mosd meg, s annyi hideg vízben tedd fel főni, amennyi ellepi (max. 3 liter). Ha a víz felforrt, ...
2006-11-10 20:39:47
Champ
... szerepel.

Hozzávalók (egytálételként 2, köretként 4 személyre):
- bő fél kg krumpli
- ízlés szerint zöldségek (lásd alább)
- kb. 1 csésze tej
- tengeri só és feketebors

A krumplit meghámozzuk és jól zárható edénybe tesszük. Feloldunk egy fél teáskanál tengeri sót egy csésze vízben, majd a krumplira öntjük. Felforral...
2006-10-22 23:43:28
Vargányás-krumplis lepény
... olívaolaj. A feltéthez: 40 dkg vargányagomba, 2 szál újhagyma, 2 ek. bazsalikomos peszto, 1 doboznyi koktélparadicsom, 4 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 szál friss oregano, darált feketebors.

Elkészítése:

A tésztához tegyünk lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá az áttört burgonyát (maradék krumplipüréből is készíthetjük). Szórjuk rá az élesztőt, a cukrot é...
2006-09-25 17:35:38
Currys csirkemell
... sokkal aromásabb), 60 g mazsola, 30 g vaj vagy margarin, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáskanál só, frissen őrölt feketebors.

Elkészítése:

A csirke bőrét leszedjük és csíkokra vágjuk. Felolvasztjuk a vajat vagy a margarint egy nagy hőálló edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén meg...
2006-09-13 22:23:53
Pizzamártás (sugo 1)
...5 dkg finomra vágott hagymát 0,5 dl aljban megpárolunk, hozzáadunk 2-3 cikk zúzott fokhagymát, 7 dkg (1 kis doboz...ízé ház...ízé doboz :-) ) paradicsom pürét, sót, őrölt feketeborsot, reszelt gyömbért.
Az egészet jól lepíritjuk, felöntjük vízzel és jól kiforraljuk. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként. Ha nagyon savanyú, egy kevés cu...
2006-08-30 09:59:31
Ropogós csirke
Hozzávalók a polentához: 20 dkg kukoricadara, 1 csipetnyi só, 2 evőkanál olívaolaj, kevés darált feketebors. A csirkéhez: 2 db egész bőrös csirkemell, 1 doboz koktélparadicsom, 2 szál rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, só, darált feketebors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt.

Elkészítése:

Vágjuk négyfelé a csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket...
2006-07-27 00:04:56
1 2 3 ........................78 79 ............118 119 ............156 157 158 
Címkék: libadarabokat megsózzuk, krumplit meghámozzuk, csésze vízben, krumplira öntjük, tésztához tegyünk, áttört burgonyát, csirke bőrét, vajat vagy, nagy hőálló, koktélparadicsom, egytálételként, csirkemelleket, felszeleteljük, krumplipüréből, vargányagomba, felolvasztjuk, disznóságokat, megtisztítjuk, megtisztított, libadarabokat, készíthetjük, bazsalikomos, csirkealaplé, kukoricadara, meghatározni, feketeborsot, elkészítése, vöröshagyma, mokkáskanál, mennyiségét, kiforraljuk, pizzamártás, megpárolunk, meghámozzuk, keverőtálba, csirkemell, hozzáadunk, feketebors, hozzávalók, paradicsom, polentához, fokhagymát, adagonként, leperzselt, zellergumó, lepíritjuk, rozmaring, leszedjük, személyre, köretként, csirkéhez, fokhagyma, olívaolaj, burgonyát, vargányás, feltéthez, tésztához, sárgarépa, felforral, krumplira, aromásabb, zöldségek, csipetnyi, teáskanál, feloldunk, felöntjük, megsózzuk, disznóság, margarint, mérsékelt, fehérrépa,
© 2013 TVN.HU Kft.