Belépés
brassói húsleves
Brassói húsleves

Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár,
30 dkg ritkacsont,
20 dkg vegyes zöldség, zeller, karalábészelet,
10 dkg kelkáposzta,
10 szem feketebors,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 zsemle,
1 csomó petrezselyemzöld,
metélőhagyma,
kapor,
zellerzöld,
1 dl tejföl,
2 tojássárgája, |...
2011-11-26 11:01:53
Töktócsni recept
... reszelőn lereszeljük, besózzuk, majd 10-15 perc után kinyomkodjuk a levéből. Annyi lisztet adu...
2011-11-24 20:59:23
Paradicsomos húsgombóc recept
... ételízesítő
1 kiskanál kristálycukor
2 evőkanál napraforgó olaj
1 vöröshagyma
1 fokhagyma gerez
1 evőkanál bazsalikomlevél
1 kiskanál frissen őrölt feketebors
1 csipet asztali só
4 szelet fehér kenyér
8 dkg sajt

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomko...
2011-11-23 23:54:40
Mai recept: Csülök pékné módra


A csülök előfőzéséhez:

2 egész nyers, hátsó csülök
1 ek só
10-15 szem feketebors
1 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
1 fej fokhagyma megtisztítva, gerezdekre szedve
3-4 babérlevél
A sütéshez:

2 fej fokhagyma
5 fej vöröshagyma
...
2011-11-23 14:16:40
Hamis bakonyi pulyka alsócomb, rövid csőtésztával recept
...

4 db pulyka alsócomb
50 dkg zöldborsó fagyasztott
1,5 dl tejföl
4 fej vöröshagyma
2-3 kiskanál Knorr Szárnyas Fűszervarázs
2 kiskanál őrölt feketebors
2 kiskanál fokhagyma granulátum
2 kiskanál Knorr Delikát8 ételízesítő
2 dl étolaj
50 dkg rövid cső tészta ezt más fajra tésztával is helyettesíthetjük
5 dkg Ra...
2011-11-22 13:00:05
Könnyű brassói
... ami lehet olíva is!

Hozzávalók:

15 dkg pulykamell,
0,5 dl étolaj,
3-4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál őrölt pirospaprika,
1/2 mokkáskanál őrölt feketebors, só
személyenként 1 nagyobb burgonya
Elkészítése:

Az olajat a fűszerekkel és a fokhagymával jól összekeverjük, a felkockázott pulykamellet beletesszük és hűtőben 1-2 ór...
2011-11-22 03:54:17
Katitól, egy kis humor
... Nos, köszönök mindent! Már meg is száradtak a körmeim!


Cigányt felveszik a
fűszerraktárba őrnek.
Két nap múlva észreveszik, hogy eltűnt két zsák
Feketebors.
- Te Gazsi! Tegnapelőtt még két zsákkal több volt!
- Hát megették AZ egerek!
- De a bors AZ nagyon csíp!
- Esküszöm sírtak, de ették!


Két inform...
2011-11-20 16:07:40
Mini skót tojások curry-s majonézzel recept
... sertéshús sovány
15 db fürjtojás (1 tálca)
1/2 db vöröshagyma közepes
1 csokor petrezselyem zöld
1 evőkanál Delikát ételízesítő csapott
1 kiskanál frissen őrölt feketebors
1 db tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál Globus Majonéz
1 kiskanál curry fűszerkeverék
1 kiskanál fehérbor ecet
1 kiskanál Globus poharas Di...
2011-11-20 15:13:37
Török gasztronómia - az...1
... mandulát, a földimogyorót, a fenyőmagot, a pörkölt csicseriborsót. A leginkább használt fűszerek a petrezselyem (melynek velünk ellentétben csak a levelét hasznosítják), a köménymag, a feketebors, a paprika, a menta és a kakukkfű.

A török konyhát jelentősen befolyásolta az egykor hatalmas Oszmán Birodalom sokszínűsége, multikulturális környezete. Az oszmán konyhaművésze...
2011-11-20 11:20:10
Válogatás nélkül . . .
...
- Nos, köszönök mindent! Már meg is száradtak a körmeim!


Cigányt felveszik a
fűszerraktárba őrnek.
Két nap múlva észreveszik, hogy eltűnt két zsák
Feketebors.
- Te Gazsi! Tegnapelőtt még két zsákkal több volt!
- Hát megették AZ egerek!
- De a bors AZ nagyon csíp!
- Esküszöm sírtak, de ették!


Két in...
2011-11-20 10:57:21
1 2 3 ........................77 78 79 80 .............119 120 .............158 159 160 
Címkék: Knorr Szárnyas Fűszervarázs, Knorr Delikát8, Globus Majonéz, Oszmán Birodalom, finomra vágott, csülök előfőzéséhez, felkockázott pulykamellet, pörkölt csicseriborsót, leginkább használt, levelét hasznosítják, török konyhát, egykor hatalmas, oszmán konyhaművésze, petrezselyemzöld, bazsalikomlevél, multikulturális, csicseriborsót, fűszerraktárba, karalábészelet, kristálycukor, konyhaművésze, összekeverjük, fűszerkeverék, földimogyorót, személyenként, paradicsomos, pulykamellet, gasztronómia, paradicsomko, kinyomkodjuk, metélőhagyma, pirospaprika, tojássárgája, petrezselyem, zsemlemorzsa, marhalábszár, vöröshagymát, fűszervarázs, sokszínűsége, csőtésztával, fokhagymával, befolyásolta, royalmagazin, hasznosítják, előfőzéséhez, megtisztítva, felkockázott, vöröshagyma, kelkáposzta, ételízesítő, tegnapelőtt, lereszeljük, fűszerekkel, fagyasztott, ellentétben, beletesszük, mokkáskanál, észreveszik, elkészítése, feketebors, napraforgó, majonézzel, ritkacsont, hozzáadjuk, fenyőmagot, jelentősen, környezete, gerezdekre, babérlevél,
© 2013 TVN.HU Kft.