|
|
|
Brassói húsleves
Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár,
30 dkg ritkacsont,
20 dkg vegyes zöldség, zeller, karalábészelet,
10 dkg kelkáposzta,
10 szem feketebors,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 zsemle,
1 csomó petrezselyemzöld,
metélőhagyma,
kapor,
zellerzöld,
1 dl tejföl,
2 tojássárgája, |... |
2011-11-26 11:01:53 |
|
|
|
|
|
|
... reszelőn lereszeljük, besózzuk, majd 10-15 perc után kinyomkodjuk a levéből. Annyi lisztet adu... |
|
2011-11-24 20:59:23 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő
1 kiskanál kristálycukor
2 evőkanál napraforgó olaj
1 vöröshagyma
1 fokhagyma gerez
1 evőkanál bazsalikomlevél
1 kiskanál frissen őrölt feketebors
1 csipet asztali só
4 szelet fehér kenyér
8 dkg sajt
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomko... |
2011-11-23 23:54:40 |
|
|
|
|
|
|
A csülök előfőzéséhez:
2 egész nyers, hátsó csülök
1 ek só
10-15 szem feketebors
1 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
1 fej fokhagyma megtisztítva, gerezdekre szedve
3-4 babérlevél
A sütéshez:
2 fej fokhagyma
5 fej vöröshagyma
... |
|
2011-11-23 14:16:40 |
|
|
|
|
|
|
...
4 db pulyka alsócomb
50 dkg zöldborsó fagyasztott
1,5 dl tejföl
4 fej vöröshagyma
2-3 kiskanál Knorr Szárnyas Fűszervarázs
2 kiskanál őrölt feketebors
2 kiskanál fokhagyma granulátum
2 kiskanál Knorr Delikát8 ételízesítő
2 dl étolaj
50 dkg rövid cső tészta ezt más fajra tésztával is helyettesíthetjük
5 dkg Ra... |
|
2011-11-22 13:00:05 |
|
|
|
|
|
|
... ami lehet olíva is!
Hozzávalók:
15 dkg pulykamell,
0,5 dl étolaj,
3-4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál őrölt pirospaprika,
1/2 mokkáskanál őrölt feketebors, só
személyenként 1 nagyobb burgonya
Elkészítése:
Az olajat a fűszerekkel és a fokhagymával jól összekeverjük, a felkockázott pulykamellet beletesszük és hűtőben 1-2 ór... |
2011-11-22 03:54:17 |
|
|
|
|
|
|
... Nos, köszönök mindent! Már meg is száradtak a körmeim!
Cigányt felveszik a
fűszerraktárba őrnek.
Két nap múlva észreveszik, hogy eltűnt két zsák
Feketebors.
- Te Gazsi! Tegnapelőtt még két zsákkal több volt!
- Hát megették AZ egerek!
- De a bors AZ nagyon csíp!
- Esküszöm sírtak, de ették!
Két inform... |
2011-11-20 16:07:40 |
|
|
|
|
|
|
... sertéshús sovány
15 db fürjtojás (1 tálca)
1/2 db vöröshagyma közepes
1 csokor petrezselyem zöld
1 evőkanál Delikát ételízesítő csapott
1 kiskanál frissen őrölt feketebors
1 db tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál Globus Majonéz
1 kiskanál curry fűszerkeverék
1 kiskanál fehérbor ecet
1 kiskanál Globus poharas Di... |
2011-11-20 15:13:37 |
|
|
|
|
|
|
... mandulát, a földimogyorót, a fenyőmagot, a pörkölt csicseriborsót. A leginkább használt fűszerek a petrezselyem (melynek velünk ellentétben csak a levelét hasznosítják), a köménymag, a feketebors, a paprika, a menta és a kakukkfű.
A török konyhát jelentősen befolyásolta az egykor hatalmas Oszmán Birodalom sokszínűsége, multikulturális környezete. Az oszmán konyhaművésze... |
2011-11-20 11:20:10 |
|
|
|
|
|
|
...
- Nos, köszönök mindent! Már meg is száradtak a körmeim!
Cigányt felveszik a
fűszerraktárba őrnek.
Két nap múlva észreveszik, hogy eltűnt két zsák
Feketebors.
- Te Gazsi! Tegnapelőtt még két zsákkal több volt!
- Hát megették AZ egerek!
- De a bors AZ nagyon csíp!
- Esküszöm sírtak, de ették!
Két in... |
2011-11-20 10:57:21 |
|
|
|
|