Regisztráció  Belépés
Márai Sándor: Az igazi
... hogy már nem akarsz semmit tőle, nem kívánsz neki rosszat, sem jót, nem tud többé fájdalmat szerezni neked....
...Nagyon fájt a szívem, egy évig azt hittem, hogy belehalok. De aztán felébredtem egy napon, és megtudtam valamit... igen, azt a legfontosabbat, amit csak egyedül tudhat meg az ember. Megmondjam?... Nem fog fájni?...Kibírod? Hát igen, én kibírtam. De nem szívesen mo...
2018-01-22 17:00:51
Téli mesék
... ablakain.
,,Nagyszerű, - gondolta - most végre szabadon rajzolhatok, amit csak akarok!" És valóban így lett. Egész éjszaka dolgozott, és reggelre, mire felébredtek a Földön az emberek, szebbnél szebb jégvirágok borították be ablaküvegeiket.
Ettől a naptól kezdve, a jégvirágok rajzolása lett Január kedvenc időtöltése, és mindenki, aki látt...
2018-01-15 20:30:31
Az élet könnyű ???
... igényel.)
● 80 év alatt "van pénze" és "nincs pénz" ugyanaz. (Még ha pénzt is akarsz költeni, nem tudod, hol költheted)
● 90 év alatt az "alvás" és az "ébredés" ugyanazok. (Miután felébredtél, még mindig nem tudod mit tegyek)
Az élet könnyűvé válik, nincs rejtély, amit megoldani kell.
Hosszú távon ugyanazok lesznek.
Tehát felejtsd el az élet m...
2018-01-15 17:00:49
Szép napot mindenkinek!
... már végtelenül élni. Mindent megkóstoltam, ízleltem a halált és az örömet. Most már az élet értelmét akarom. Mi az élet értelme?

Az évek elhozták ezt a titkot is: egy reggel felébredtem és megtelt vele életem. Most minden egyszerűbb, érdekesebb és reménytelenebb.

Az élet értelme az igazság. A tűnődés és a kétely, a kutatás és a kielégülés, a tévedések és kápr...
2018-01-15 09:13:23
Tanmesék - igényeseknek
... nagy sírtában elaludt, álmában megölelgeté azt a követ, ami olyan jó volt, hogy gyenge tagjait a szél ellen védelmezte, s azt mondta neki: ,,édesanyám".

Éjszaka is sokszor felébredt, mikor úgy fújt a hideg szél, s nyögve fordult másik oldalára, mikor olyan kemény volt az ágya.

Másnap megint felkereste a jó kofaasszonyt, aki látva, hogy olyan bús szegényke, is...
2018-01-08 18:00:21
A KIS ANGYAL AJÁNDÉKA 3. rész/ részlet
Amikor a gyermek felébredt, meglátta a ragyogó csillagot a tűzhelyen, és csodálkozó anyját a ház küszöbön.
- Azt hiszem, egy angyal repült ki onnan- mondta, és az ablakra mutatott.
- Láttam egyik szárnya hegyét.
Anyja nem csodálkozott, hiszen karácsony napja volt.
Közben a kis angyal úton volt visszafelé a Paradicsomban gyorsabban, mint valaha, mert hajnalod...
2017-12-31 10:39:34
Jókai Mór: A koldus gyermek
... sírtában elaludt, álmában megölelgeté azt a követ, ami olyan jó volt, hogy gyenge tagjait a szél ellen védelmezte, s azt mondta neki: ,,édesanyám".

Éjszaka is sokszor felébredt, mikor úgy fújt a hideg szél, s nyögve fordult másik oldalára, mikor olyan kemény volt az ágya.

Másnap megint felkereste a jó kofaasszonyt, aki látva, hogy olyan bús szegé...
2017-12-27 14:45:47
Tallóztam
... s ott nagy sírtában elaludt, álmában megölelgeté azt a követ, ami olyan jó volt, hogy gyenge tagjait a szél ellen védelmezte, s azt mondta neki: ,,édesanyám".
Éjszaka is sokszor felébredt, mikor úgy fújt a hideg szél! s nyögve fordult másik oldalára, mikor olyan kemény volt az ágya!
Másnap megint felkereste a jó kofaasszonyt, aki látva, hogy olyan bús szegényke, ismét ne...
2017-12-25 17:08:01
Jókai Mór: A koldusgyermek
... s ott nagy sírtában elaludt, álmában megölelgeté azt a követ, ami olyan jó volt, hogy gyenge tagjait a szél ellen védelmezte, s azt mondta neki: ,,édesanyám".
Éjszaka is sokszor felébredt, mikor úgy fújt a hideg szél! s nyögve fordult másik oldalára, mikor olyan kemény volt az ágya!
Másnap megint felkereste a jó kofaasszonyt, aki látva, hogy olyan bús szegényke, ismét ne...
2017-12-23 04:54:16
Különösen rossz érzés
...
Ezt jelentheti, ha éjszaka görcsöl a lábad, és ezt kell tenned

Nyilván veled is megesett már, hogy felébredtél az éjjel közepén, annyira begörcsölt a lábad. Ha nem tudod, mitől van, és mit csinálj ellene, olvasd el!

A vádligörcs leginkább a rendszeresen edzőket, a terhes kismamákat és az idősebb embereket érintik, utóbbiak közül a nőket inkább, mint a fé...
2017-12-19 20:37:17
1 2 3 ................101 ........151 152 ........201 202 
Címkék: Márai Sándor, ANGYAL AJÁNDÉKA, Jókai Mór, élet könnyű, koldus gyermek, naptól kezdve, jégvirágok rajzolása, élet könnyűvé, élet értelmét, élet értelme, évek elhozták, reggel felébredtem, szél ellen, hideg szél, gyermek felébredt, ragyogó csillagot, angyal repült, ablakra mutatott, éjjel közepén, vádligörcs leginkább, rendszeresen edzőket, terhes kismamákat, idősebb embereket, nőket inkább, ablaküvegeiket, legfontosabbat, reménytelenebb, paradicsomban, koldusgyermek, kofaasszonyt, igényeseknek, megkóstoltam, csodálkozott, rendszeresen, felébredtél, megölelgeté, felébredtem, felébredtek, mindenkinek, rajzolhatok, egyszerűbb, csodálkozó, kismamákat, jégvirágok, végtelenül, védelmezte, érdekesebb, felkereste, borították, gyorsabban, vádligörcs, begörcsölt, megmondjam, kielégülés, jelentheti, időtöltése, visszafelé, belehalok, embereket, rajzolása, felébredt, leginkább, dolgozott, édesanyám, tallóztam, megtudtam, csillagot, ugyanazok, szegényke, költheted, karácsony,
© 2013 TVN.HU Kft.