Belépés
Felújított óvodákat keresett föl a Vajdaságban Grezsa István
...
A 30 százalékban magyar lakosságú Törökkanizsán elmondta, hogy a településen az óvodafejlesztés a következő két évben olyan szintre jut, hogy ha bármelyik magyar szülőnek dönteni kell, milyen óvodába írassa be a gyermekét, akkor egyértelmű lesz a számára, hogy az anyanyelvén kell taníttatni.
Törökkanizsán a magyar kormány támogatása közel tízmillió forintot tesz ki.. "Ez...
2018-10-10 18:42:12
Huszonöt magyar mozi csatlakozott a vasárnapi Európai Art Mozi Naphoz
... mozivászonra kerül Várkonyi Zoltán 1968-ban bemutatott, Egri csillagok című alkotása. A Magyar Nemzeti Filmalap - Filmarchívum Igazgatóság restaurálási programjának köszönhetően 4K minőségben felújított filmet elsőként az Európai Art Mozi Nap vetítésein, majd október 25-től országszerte bemutatják.
Az Európai Art Mozi Naphoz csatlakozott Budapesten a Művész Mozi, a Cirko - Ge...
2018-10-09 14:31:59
Potápi Árpád János: a feszült magyar-ukrán viszony nem befolyásolja a magyar kormány kárpátaljai támogatáspolit
... Délelőtt az államtitkár ünnepélyesen átadta a beregszászi 6. sz. Horváth Anna Általános Iskolának a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében mintegy húszmillió forintnyi összegből felújított óvodai részlegét. Beszédében kiemelte, hogy a kárpátaljai óvodák fejlesztésére a magyar kormány összesen 4,6 milliárd forintot fordít, amiből 30 új óvoda épül, és 100 intézmény újul ...
2018-10-04 23:33:05
Októberben már várja a nagyközönséget a felújított Budai Vigadó
...
A 2016 és 2018 között felújított Budai Vigadóban napközben ingyenes kézműves workshopokok, gyerekprogramok, épületbejárások, esténként mesekocsma és táncház szórakoztatja az érdeklődőket október 4. és 7. között. Szombat éjszaka a bálteremmé alakított nagyteremben az EtnoRommal és a Szászcsávási zenekarral mulathat a közönség, valamint megcsodálhatja az épületre vetített külön...
2018-09-29 11:31:17
Csaknem 15 ezer látogatója volt a Budapesti Klasszikus Film Maraton programjainak
... Mephisto című filmet mutatták be az Uránia Nemzeti Filmszínházban, Szabó István, Koltai Lajos operatőr és a főszereplő, Klaus Maria Brandauer jelenlétében.
A programban szerepeltek felújított némafilmek is, mint G. W. Pabst Pandora szelencéje című filmje vagy Illés Jenő Mania című német-lengyel koprodukcióban készült filmje Pola Negrivel a főszerepben.
Katinka Faragó - ...
2018-09-12 17:53:20
Grezsa: az óvodafejlesztési program egész közösségeket mozgat meg
... Nagytárkányban és Csicseren. A három intézmény felújítását együttesen mintegy 62 millió forinttal segítette a magyar kormány. A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében már felújított óvodák száma a Kárpát-medencében egyelőre száz körül van, az új intézményeket többnyire 2019-ben és 2020-ban adják majd át.
A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program két ütemében 38,5...
2018-09-11 09:31:37
Nagy Nrárvégi Kirándulás
NAGY NYÁRVÉGI KIRÁNDULÁS


Észak Magyarország az ország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Kulturális és természeti ...
2018-09-09 21:45:34
A felújított Macskafogó is látható a Budapesti Klasszikus Film Maratonon
... munkálatok fél évig tartottak, és több mint ötven ember dolgozott a film felújításán.
A fesztivált az első Oscar-díjas magyar nagyjátékfilm, Szabó István Mephistójának most digitálisan felújított változata nyitja. Erre az alkalomra Magyarországra látogat a főszerepet alakító Klaus Maria Brandauer is.
A gálavetítések sora vasárnap este a Sose halunk meg! című film felújít...
2018-09-03 19:42:24
Megépültek Érden a TEN-T vasútvonalak felett a Szent István utcai felüljárók
... szélességgel, összesen 451 méteren újították fel. Az új útszakaszokon kiépítették a közvilágítást és a csapadékvíz elvezető rendszert is, illetve új járdák épültek, és a meglévőket is felújították. A beruházásnak köszönhetően nő a közúti forgalom áteresztőképessége, csökken a környezetvédelmi terhelés a környéken.
A fejlesztés a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beru...
2018-09-02 15:50:48
Claudia Cardinaléval is találkozhat az első Egri Klasszikus Film Maraton közönsége
...
Nyitrai Zsolt közölte: a fővárosi filmmaratonhoz kapcsolódó rendezvény elsődleges helyszíne a felújított Uránia Mozi épülete lesz, ám a Kepes Központ előtt is tartanak szabadtéri vetítéseket és egy különleges filmes sétányt rendeznek be a Sándor Imre utcában. A Volt egyszer egy vadnyugat női főszereplője, Claudia Cardinale a programsorozat első napján, szeptember 7-én délután...
2018-08-22 14:32:13
1 2 3 ...............51 52 ........77 78 ........102 103 104 
Címkék: Vajdaságban Grezsa István, Európai Art Mozi Naphoz, Potápi Árpád János, Budai Vigadó, Budapesti Klasszikus Film Maraton, Nagy Nrárvégi Kirándulás, Budapesti Klasszikus Film Maratonon, Megépültek Érden, Szent István, Claudia Cardinaléval, Egri Klasszikus Film Maraton, Várkonyi Zoltán, Magyar Nemzeti Filmalap, Filmarchívum Igazgatóság, Európai Art Mozi Nap, Művész Mozi, Horváth Anna Általános Iskolának, Budai Vigadóban, Uránia Nemzeti Filmszínházban, Szabó István, Koltai Lajos, Klaus Maria Brandauer, Pabst Pandora, Illés Jenő Mania, Pola Negrivel, Katinka Faragó, NAGY NYÁRVÉGI KIRÁNDULÁS, Észak Magyarország, Szabó István Mephistójának, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, Nyitrai Zsolt, Uránia Mozi, Kepes Központ, Sándor Imre, Claudia Cardinale, vasárnapi Európai, feszült magyar-ukrán, magyar kormány, felújított Budai, óvodafejlesztési program, felújított Macskafogó, első Egri, anyanyelvén kell, államtitkár ünnepélyesen, kárpátaljai óvodák, érdeklődőket október, bálteremmé alakított,
© 2013 TVN.HU Kft.