|
|
|
... Ezután a cukrot is hozzáadjuk, majd addig keverjük tovább, amíg a cukor elolvad benne. Beleszórjuk a citromhéjat és a sót. Félretesszük. A gyümölcsöt leszűrjük, ha kell, kimagozzuk és feldaraboljuk. A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe. A piskótalapot betesszük egy kapcsos tortaformába. A tejet a zselatinra öntjük, és kis lángon addig kev... |
2011-01-16 23:27:07 |
|
|
|
|
|
|
... levágjuk. Sós lobogó vízben roppanósra főzzük a spárgasípokat, jeges vízbe szedjük, majd lecsöpögtetjük, és 3 cm darabokra vágjuk. A hagymát is megtisztítjuk, a spárgához hasonlóan feldaraboljuk.
5. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a spárgát és a zöldhagymát, felöntjük a borral, felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a kempingsajtot, sózzuk, borsozzuk, összeforr... |
|
2011-01-16 18:54:48 |
|
|
|
|
|
|
... csokor kakukkfű
1,5 dl tej
2 dl tejföl
Elkészítés:
1.) A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben, puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, és feldaraboljuk.
2.) A tésztához a lisztet összegyúrjuk 8 dkg vajjal, 1 tojással, 70 ml vízzel és egy csipet sóval. Cipóvá formáljuk, és fóliába tekerve betesszük a hűtőbe. (Fél órára.)
3.) A k... |
2011-01-16 09:54:48 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük. Végül lassan szórva beleforgatjuk a lisztet. Az így elkész... |
|
2011-01-15 23:44:20 |
|
|
|
|
|
|
... 1 csirke, 25 dkg gomba, só, bors, 1 evőkanál liszt, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 fej vöröshagyma, szerecsendió, 1 dl fehérbor, 1 dl olaj, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Az olajban a hagymát sárgára pirítjuk, rátesszük a csirkét, azt is megpirítjuk és félretesszük. Ezután felöntjük borral, egy kevés vízzel, és puhára pároljuk. A me... |
|
2011-01-15 18:39:49 |
|
|
|
|
|
|
... csirke, 10 dkg füstölt szalonna, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 csokor petrezselyemzöld, só, törött bors, 1 evőkanál liszt, 1 dl bor, 1 citrom, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk, enyhén megsózzuk. Egy tűzálló tál aljára vékonyan füstölt szalonna szeleteket teszünk, és rárakjuk a csirkedarabokat. A fehér és sárgarépát karikára vágjuk, és szintén rátesszük. Meghin... |
2011-01-15 18:28:11 |
|
|
|
|
|
|
... 5 dl tejföl, 1 evőkanál pirospaprika, 2,5 kg édes káposzta, 1,5 l paradicsomlé (vagy 1 kis doboz paradicsompüré), ízlés szerint törött fekete bors, só.
Elkészítés: A dagadót feldaraboljuk annyi részre, ahány személyre főzünk. A többi húst megdaráljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vagdaljuk, és zsíron üvegesre fonnyasztjuk, majd a megmosott és lecsöpögtetett riz... |
2011-01-15 14:18:43 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerkeverék
1 tk cukor
elkészítés
A húst csíkokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a húst, a hagymát, a zúzott fokhagymát, és erős lángon 3 percig együtt pirítjuk.
Hozzátesszük a gombát, a paradicsomot, a ... |
2011-01-15 12:23:24 |
|
|
|
|
|
|
...1 egész kakas, 1 fej vöröshagyma, 1/2 dl konyak, 2 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, mustár, olaj, só, bors, liszt
A megtisztított kakast feldaraboljuk, a nagyobb részeket kettévágjuk. A hagymát lereszeljük és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Miután a tűzről levesszük, öntsük hozzá a konyakot, keverjük bele a tört fokhagymát, egy evőkanál mustárt, ízlés szerint sózzuk, bo... |
2011-01-14 23:56:09 |
|
|
|
|
|
|
... bors, 2 tojás, 1evőkanál zsemlemorzsa, 1 alma, ecet, cukor,3 dkg vaj, olaj.
Elkészítés: A fehér és vörös-káposztát külön- külön legyaluljuk, sós vízzel leforrázzuk. A hagymát feldaraboljuk, egy kevés olajban üvegesre pároljuk az almával, egy csipet cukorral, egy kevés ecettel és sóval. Mély tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, aljára egy sor fehér-káposztát ... |
2011-01-14 21:02:47 |
|
|
|
|