|
|
|
... fokhagyma, 1 dkg zsír, bors, só, 1 dl fehérbor, 1 dl paradicsompüré, 5 dkg vegyes zöldség, 20 dkg párolt rizs.
Elkészítése: A csirkét kicsontozzuk, lefejtett húst tokánynak feldaraboljuk. A finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkehúst, majd a kockára vágott, zsírban megpirított zöldséget és a paradicsompürét is. Sóval. Borssal ... |
2011-01-14 20:17:14 |
|
|
|
|
|
|
... vegeta
Elkészítés: A megtisztított és szétnyitott süllő gerincét belülről kivágjuk, majd a halat belülről megsózzuk, és enyhén megborsozzuk.
A töltelékhez a két főtt tojást feldaraboljuk, a két tejben áztatott zsemlét kinyomkodjuk, a fél fej hagymát pedig lereszeljük. Mindezeket egy tálba tesszük, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és egy nyers t... |
|
2011-01-14 19:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 20 percig sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk. Közben az ananászbefőttet lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. 5 körszeletét félbevágunk, a többit feldaraboljuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük 10 dkg cukorral, a citrom levével és reszelt héjával, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. Végül belevegyítjü... |
2011-01-13 22:29:54 |
|
|
|
|
|
|
... krumplileves
Hozzávalók: 30 dkg füstölt oldalas, 40 dkg burgonya, babérlevél, 2-3 k. olaj, 4 dkg liszt, fél csokor petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, ecet, pirospaprika, só.
Az oldalast feldaraboljuk, és megfelelő mennyiségű vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát.... |
|
2011-01-13 21:18:38 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpetrezselyem, majoránna, reszelt hagyma, liszt, paradicsompüré.
Elkészítése: A csirkét előkészítjük, hogy tölthető legyen. A zsemléket megáztatjuk, és jól kicsavarjuk. A csirkék máját feldaraboljuk, a gombát is apróra vágjuk. Egy kevés olajon megpirítjuk egy evőkanál reszelt hagymát, hozzáadjuk a májat és a gombát, és nagy lángon hirtelen megpirítjuk, megsózzuk, borsozzu... |
|
2011-01-13 21:13:17 |
|
|
|
|
|
|
... forró sütőben pirosra sütjük.
Hegyaljai csirke
Hozzávalók: 1 csirke, 5 dkg vaj, só, törött bors, 40 dkg fehér szőlő, 2 dl bor.
Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk, és megsózzuk, megborsozzuk, majd forró vajon szép pirosra sütjük. Ráöntögetjük a bort, majd fedő alatt puhára pároljuk. A tűzálló tálat
ezután fedő nélkül a sütőbe tesszük, hozzáadjuk ... |
2011-01-13 20:57:52 |
|
|
|
|
|
|
... tesszük, és forró sütőben pirosra sütjük.
Hegyaljai csirke
Hozzávalók: 1 csirke, 5 dkg vaj, só, törött bors, 40 dkg fehér szőlő, 2 dl bor.
Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk, és megsózzuk, megborsozzuk, majd forró vajon szép pirosra sütjük. Ráöntögetjük a bort, majd fedő alatt puhára pároljuk. A tűzálló tálat ezután fedő nélkül a sütőbe tesszük, hozzáadjuk a sző... |
2011-01-13 17:33:03 |
|
|
|
|
|
|
... főtt gombát, a darabolt zöldpaprikát, ízlé-szerinti sóval, borssal, delikáttal összekavarjuk és 20 percig állni, hagyjuk.
A sóval, borssal, delikáttal előfűszerezett busafilét feldaraboljuk akkorára, hogy a belehelyezett tölteléket elfedje. A haltekercseket alufóliára helyezzük és betekerjük úgy, hogy a főzés közben ne essen szét. A kész tekercseket a főtt halhúslével leöntj... |
2011-01-13 17:01:58 |
|
|
|
|
|
|
... kg. ponty, 25 dkg. gomba, 25 dkg. csuszatészta, 10 dkg. vöröshagyma, 2 dkg. pirospaprika, 10 dkg. zsír, só, 10 dkg. füstölt szalonna.
A kellően megtisztított halat irdaljuk, feldaraboljuk, besózzuk, és kevés forró zsírban hirtelen átsütjük. A megmaradt zsírban az apróra vágott hagymát és szalonnát megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, a szeletekre vágott gombát, kevés ví... |
2011-01-13 15:07:11 |
|
|
|
|
|
|
... 10 dkg vöröshagyma, 1,20 kg csirke, 5 cl olaj, só.
A zsemlemorzsát vajban aranysárgára pirítjuk. A fehér sós szalonnát apró kockákra vágjuk, rózsaszínűre pirítjuk, hasonlóan feldaraboljuk a főtt tojásokat és a csirkemájat.
Mindezeket összekeverjük a pirított morzsával, sóval, törött borssal, reszelt szerecsendióval, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Az elkész... |
2011-01-13 13:39:58 |
|
|
|
|