|
|
|
... Az olajban a hagymát sárgára pirítjuk, rátesszük a combot, azt is megpirítjuk és félretesszük. Ezután felöntjük borral, egy kevés vízzel, és puhára párol... |
2010-07-22 12:32:52 |
|
|
|
|
|
|
... helyre tesszük, kelni hagyjuk kb 30 percet.
Amíg a tészta kel, megcsináljuk a szószt, amit később a tésztára fogunk kenni. Megpucoljuk a vöröshagymát, nagyon apróra feldaraboljuk és kis olajon megdinszteljük. A fokhagymát szintén aprítjuk ezt is hozzáadjuk és átforgatjuk a vöröshagymával. Ezután ráöntjük a sűrített paradicsomot, főzzük pár percig, közben keverges... |
|
2010-07-21 06:29:21 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
elkészítés
1. A tejből, pudingból, cukorból sűrű krémet főzünk és sűrűn kevergetve kihűtjük.
2. A margarint feldaraboljuk és a krémhez adjuk, majd jól kikavarjuk, de még nem tesszük bele a kakaóport.
3. A nápolyi lapokat hosszában kettévágjuk és krémmel e... |
2010-07-20 17:34:26 |
|
|
|
|
|
|
* 1 banán
* 2 kivi
* 1/2 citrom
* 2 dl ásványvíz
elkészítés
1. A gyümölcsöket megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A citrom levét kifacsarjuk ügyelve a magokra.
2. A turmixba beleöntünk mindent: gyümölcsök, citromlé, ás... |
|
2010-07-20 15:52:33 |
|
|
|
|
|
|
... szörp
* 400 ml fehérbor
* 400 ml pezsgő
elkészítés
1. A rebarbarát letisztítjuk, feldaraboljuk, fazékba tesszük a kakukkfűvel, ánizzsal, zöld citrom héjjal, cukorral, felöntjük 5 dl vízzel és 20 percig főzzük.
2. Szűrön leszűrjük. Hozzákeverjük a bodzaszirupot, majd... |
|
2010-07-18 12:56:24 |
|
|
|
|
|
|
... kenyér
elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 230 fokra.
2. Míg melegszik, megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldségeket 3x4cm-es darabokra.
3. Miután ezzel elkészülünk, egy tepsibe rakjuk a zöldségeket, sózzuk-borsozzuk, olívaolajjal kicsit meglocsoljuk, alaposan összekeverjük, ... |
2010-07-18 12:51:05 |
|
|
|
|
|
|
Paradicsomlé télire
A korai, lédús almaparadicsom a legédesebb, érdemes belőle befőzni. A paradicsomot kiválogatjuk, megmossuk, lecsurgatjuk és feldaraboljuk. Ha van paradicsomdarálónk, nyersen kétszer-háromszor ledaráljuk (annyiszor érdemes átdarálni, amíg a készülék elején eltávozó mag meg héj teljesen száraz és világos lesz). Ha nincs ilyen vagy hasonló készülékün... |
2010-07-16 22:41:37 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, a belsőségeket és a kopoltyút eltávolítjuk (mosáskor vigyázzunk, lehetőleg a vér bennmaradjon a hal belsejében), az úszókat levágjuk. Az ikrát vagy a tejet félretesszük. A halat feldaraboljuk, besózzuk, és körülbelül 1 órán át állni hagyjuk.
2. Az apróra vágott hagymát és a cseresznyepaprikát a vízzel felforraljuk. Forráskor beleadagoljuk az őrölt paprikát, ... |
2010-07-16 16:39:05 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsöket megmossuk, majd 3 narancsot és 3 citromot felszeletelünk, kipréselünk és a borba öntjük. Hozzáadjuk a cukorszirupot is, és hosszasan kavargatjuk. Meghámozzuk az almát, feldaraboljuk, a torzsáját kikerülve, és ezt is a borhoz öntjük, úgy, hogy közben 2 szeletbe beleszúrjuk a szegfűszeget is. Ezután a keverékbe tesszük a felvágott vaníliát és az egész fahéjdarabokat is.... |
2010-07-15 17:38:29 |
|
|
|
|
|
|
... bors
Elkészítés:
Külön megfőzzük a csirkemellet, az apró kockára vágott burgonyát, és megpároljuk a borsót, répát.
A csirkemellet és a főtt sonkát feldaraboljuk és egy tábla tesszük. A burgonyát leszűrjük, és a többi zöldséggel a húsokhoz adjuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, a végeiket levágjuk, apró darabokra vágjuk, és szintén a tálba rakju... |
2010-07-15 12:22:42 |
|
|
|
|