Belépés
Arany húsleves
... zellerzöldet felaprítjuk.

A farhátakat megmossuk, megtisztítjuk, és kb. 3-4 liter hideg vízben lassú tűzön feltesszük főni. Mikor feljön a habja, lehabozzuk, majd a megtisztított, feldarabolt zöldségeket beletesszük, és lassú tűzön tovább főzzük. Fontos, hogy ne forrjon hosszan a leves, hanem csak lassan főjön, esetleg lassan gyöngyözzön. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk...
2011-02-06 06:38:46
Árpaleves füstölt hússal
... hagymát, néhány szem fekete borsot, majd főzzük puhára (kb. 50 perc).

2. Vegyük ki a vízből a puhára főtt húst, a levet szurjük át, majd adjuk hozzá a leöblített árpát, a feldarabolt zöldséget és főzzük tovább addig, míg az árpa és a zöldség megpuhul (ha kevés a lé, öntsünk hozzá egy ki vizet). Közben vágjuk kisebb kockákra a fott füstölthúst.

3. Mikor megfot...
2011-02-05 11:24:38
Körömpörkölt készítése vörös
... fej vöröshagyma, 2 kk. pirospaprika, csípős paprika, 1 mk. bors, 1 - 2 dl vörösbor, só.

A megtisztított sertéslábakat, csülköt kiáztatjuk. A bográcsba zsírt teszünk, és a feldarabolt hagymát világossárga színűre pirítjuk, kevés borsot és pirospaprikát szórunk bele. (Ha mindenki kedveli, csípős paprikát is tehetünk hozzá. ) Mindezt összekeverjük, és hozzáadjuk a feldarab...
2011-02-04 19:31:46
Édes-savanyú sertéscsíkok
... a lecsöpögtetett húst adagonként hirtelen aranybarnára sütjük. Tányérra szedjük, sózzuk, meghintjük a csípős fűszerpaprikával. A visszamaradt zsiradékon 1-2 perc alatt megpirítjuk a feldarabolt paprikát, hozzáöntjük a szójás-hagymás ananászt és a mogyorót. Kb. 5 perc párolás után ecettel és mézzel ízesítjük, végül beletesszük a húst, és összemelegítjük. A rizzsel tálaljuk.
Me...
2011-02-04 14:23:45
Édes-savanyú sertéscsíkok
... a lecsöpögtetett húst adagonként hirtelen aranybarnára sütjük. Tányérra szedjük, sózzuk, meghintjük a csípős fűszerpaprikával. A visszamaradt zsiradékon 1-2 perc alatt megpirítjuk a feldarabolt paprikát, hozzáöntjük a szójás-hagymás ananászt és a mogyorót. Kb. 5 perc párolás után ecettel és mézzel ízesítjük, végül beletesszük a húst, és összemelegítjük. A rizzsel tálaljuk.
Me...
2011-02-04 13:54:51
Almás-balzsamecetes libamáj
... rozmaring
pár szelet húsos szalonna

Elkészítés:

Az olívaolajon megfuttatjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt, lehártyázott májat. Kicsit átpirítjuk, majd hozzádobjuk a magházától megszabadított és cikkekre vágott hámozott almát.

10-15 perc alatt, miközben hozzáadjuk a fűszereket és a bal...
2011-02-04 12:37:54
Hagymaleves
... kevés zöld szárat félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk. A fűszervajat szoba hőmérsékletűre felengedjük, és a lisztet jól belekeverjük és takaréklángon öt percig főzzük. A feldarabolt hagymát a tejjel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a fűszervajas mártást, felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral és reszelt szerecsendióval ízesítjük. A forró levest csész...
2011-02-04 07:39:53
Olaszos csirkeragu....
... azonban népes vendégsereg számára is, mert jól elvan egyedül is a sütőben, nem kell bajlódni vele. Tökéletes választás hát hétvégi ebédnek is.

Hozzávalók:
- 1 kg feldarabolt csirke vagy ugyanekkora mennyiségű bontott csirke darabjai
- tengeri só és frissen őrölt fekete bors
- 4 babérlevél
- egy ág friss rozmaring
- 2 gerezd megtisztított ...
2011-02-01 21:06:22
Mandzsúriai csirke
... kész, kivesszük szűrőlapáttal a húst és félretesszük.

A serpenyő aljába most teszünk még egy kis olajat a mellé, ami maradt, és hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát és a feldarabolt chilit. 2 percig közepes lángon sütjük, majd jöhet bele a ketchup, a méz és a gyömbér. Összeforraljuk - akkor jó, amikor a ketchup kicsit elkezd barnulni. Ekkor mehet bele vissza a csir...
2011-01-30 21:09:20
Receptek
... főni. Ha forrásnak indult, lehabozzuk, be zöldségeljük, és fűszerezzük. A puhára főtt galambokat kiszedjük a levesből, a leszűrt levet pedig barnára pirított rántással és egy héjastól feldarabolt fél citrommal felfőzzük. Hozzátesszük a galamb-negyedeket, a karikára vágott zöldséget és 2 dl tejfölt, után ízesítjük, még néhány percig forraljuk, majd forrón tálaljuk. Tálaláskor sós ...
2011-01-30 13:29:11
1 2 3 ..........................160 161 162 163 .............244 245 .............324 325 326 
Címkék: farhátakat megmossuk, puhára főtt, levet szurjük, leöblített árpát, feldarabolt zöldséget, zöldség megpuhul, fott füstölthúst, megtisztított sertéslábakat, bográcsba zsírt, feldarabolt hagymát, lecsöpögtetett húst, csípős fűszerpaprikával, visszamaradt zsiradékon, feldarabolt paprikát, szójás-hagymás ananászt, rizzsel tálaljuk, olívaolajon megfuttatjuk, felkockázott hagymát, apróra vágott, magházától megszabadított, többit feldaraboljuk, fűszervajat szoba, tejjel összeturmixoljuk, fűszervajas mártást, forró levest, serpenyő aljába, szeletekre vágott, feldarabolt chilit, ketchup kicsit, leszűrt levet, héjastól feldarabolt, karikára vágott, fűszerpaprikával, összeturmixoljuk, összemelegítjük, szerecsendióval, lecsöpögtetett, összeforraljuk, hőmérsékletűre, megszabadított, megtisztítjuk, takaréklángon, balzsamecetes, megtisztított, feldaraboljuk, pirospaprikát, szűrőlapáttal, sertéslábakat, összekeverjük, aranybarnára, zöldségeljük, felkockázott, félreteszünk, világossárga, megfuttatjuk, körömpörkölt,
© 2013 TVN.HU Kft.