Belépés
Aranyló húsleves
... Valamint:
25 dkg száraz levestészta


Elkészítés: A megtisztított, darabolt húst rövid ideig bő vízbe áztatva megmosom, egy nagy, kb. 7 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 3-3,5 liter hideg vízzel, sózom, beleengedem a teatojást. Lassan felforralom, takarékra veszem a hőfokot, a keletkezett habját kis fémszűrővel leszedegetem.

A zöldsé...
2018-09-22 23:55:06
Vargányaleves vajgaluskával
... aprítom.

Felhevített olajon a zöldségeket a vöröshagymával pár percig magas hőfokon kevergetve dinsztelem, majd beleadom a fokhagymát és megfuttatom. Pirospaprikával meghintem, és felengedem kb. 1,2 liter vízzel. Amikor forr, hozzáadom a gombát, fűszerezem, és lassú forralással főzöm.

Elkeverem a tejfölt a liszttel, kevés forró levessel előbb kikeverv...
2018-08-27 00:49:17
SALÁTALEVES gazdagon
... l vízzel.

Közben a tojásokat a liszttel és pici sóval felverem , megsütöm,mikor már nem forró kockákra vágom.

Kikavarom a tejfszínt egy tálban a forró levessel felengedem és a levesben borítom.

Tetejére tálaláskor lehet szalonnát,kolbászt pirítani....ki szereti lehet ecetet is csöppenteni bele .

forrás: evakonyhaja.bloglap.hu

...
2018-04-26 16:03:06
Csirke becsinált-leves
... zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom.

Felhevített vajban a húsdarabok minden oldalát átpirítom, hozzáadom a zöldségeket a hagymával, fokhagymával, tovább pirítom, felengedem kb. 1,2 liter vízzel. Sózom, borsozom, leveskockával puhulásig főzöm, közben a zöldborsót is hozzáadom.

Ha minden megpuhult, belekeverem a tejszínt. A vajgaluskához a t...
2018-02-02 23:19:22
Tárkonyos-csirkés karfiolleves
... zsiradékban a zöldségeket a hagymával magas hőfokon pár percig kevergetve pirítom, majd a húskockákat a fokhagymával kevergetem benne fehéredésig.

Meghintem a liszttel, felengedem kb.1,5 liter vízzel, sózom. Amikor forr a leves, hozzáadom a karfiolt, fűszerezem, együtt főzöm teljes puhulásig.

Belekeverem a tejszínt, egy kis maréknyi száraztésztát, és ...
2018-01-05 23:38:45
Vegyes zöldségleves húsgombóccal
... Felhevített olajban, magas hőfokon, sűrűn kevergetve a vöröshagymával dinsztelem kb. 5-10 percig. Elkeverem a fokhagymával, a liszttel is meghintve átkeverem. Megszórom kevés pirospaprikával, felengedem kb. 1,5 liter vízzel, sózom, borsozom.

Amint forr, vizes kézzel diónyi gombócokat formázok a húsmasszából, a levesbe engedem, együtt főzöm kb. 15 percig csendesen. A...
2017-12-22 22:38:20
Egyszerű karalábéleves grízgaluskával
... só



Elkészítés: A répát és a karalábét közel azonos kockákra aprítom. Felhevített olajban a hagymával folytonosan kevergetve kb. 5 percig dinsztelem. Meghintem a liszttel, felengedem kb. 1,3 l. vízzel. Sózom, borsozom, kevés ételízesítővel puhulásig csendesen főzöm.

Közben a tojást villával habosra verem, belekeverem a darát, sózom, borsozo...
2017-12-18 00:56:44
Egyszerű savanyú tojásleves
... tojás

Elkészítés: A zsiradékban a lisztet pirosra pirítom, a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztom benne, a köményt megfuttatom rajta.
Őrölt paprikával meghintem, felengedem kb. 6 dl vízzel. Sózom, borsozom, a babérral főzöm kb. 5 percig.

A tojásokat felütöm, egészben lassan a levesbe eresztem, és kb. 5 percig lassan főzöm.

...
2017-12-14 22:36:53
Fejtett bableves csipetkével
... felhevített zsiradékban az aprított zöldségeket a vöröshagymával magas hőfokon, kevergetve, pár percig dinsztelem, majd belepirítom a fokhagymát és a lisztet. Meghintem pirospaprikával, felengedem vízzel.

Amikor felforr, beleöntöm a babot, ízesítem a többi hozzávalóval, a húst és a kolbászt is hozzáadom, puhulásig főzöm. (A vége felé 1-2 szem kis kockára vágott köze...
2017-11-22 23:24:28
Gulyásleves csipetkével
... fokhagymát is rövid ideig. Meghintem a pirospaprikával, csak egy pillanatra átkeverem, máris hozzáadom a húst a köménnyel, és magas hőfokon állandó keveréssel jól körbepirítom, majd felengedem kb. fél liter vízzel. Sózom, borsozom, 1 babért dobok bele, hozzáadom az egész paradicsomot, a zöldpaprikát, a zöldségcsokrot, a zeller- és karalábédarabot. A kuktát lezárom, a forrástól szá...
2017-11-11 23:36:06
1 2 3 ..........34 35 .....51 52 ....67 68 69 
Címkék: keletkezett habját, forró levessel, levesben borítom, hagymát finomra, húsdarabok minden, hagymával magas, fokhagymával kevergetem, vöröshagymával dinsztelem, levesbe engedem, karalábét közel, hagymával folytonosan, tojást villával, lisztet pirosra, finomra vágott, köményt megfuttatom, babérral főzöm, tojásokat felütöm, levesbe eresztem, aprított zöldségeket, vöröshagymával magas, többi hozzávalóval, vége felé, pillanatra átkeverem, egész paradicsomot, kuktát lezárom, pirospaprikával, karalábédarabot, megfonnyasztom, vöröshagymával, grízgaluskával, ételízesítővel, zöldségcsokrot, vajgaluskához, vargányaleves, vajgaluskával, leveskockával, száraztésztát, megtisztított, karalábéleves, hozzávalóval, karfiolleves, fokhagymával, húsgombóccal, körbepirítom, húsmasszából, zöldségleves, vöröshagymát, leszedegetem, paradicsomot, zöldpaprikát, felhevített, zöldségeket, salátaleves, csöppenteni, megfuttatom, belekeverem, evakonyhaja, forralással, fehéredésig, belepirítom, zsiradékban, csipetkével, folytonosan, húskockákat,
© 2013 TVN.HU Kft.