|
|
|
... Valamint:
25 dkg száraz levestészta
Elkészítés: A megtisztított, darabolt húst rövid ideig bő vízbe áztatva megmosom, egy nagy, kb. 7 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 3-3,5 liter hideg vízzel, sózom, beleengedem a teatojást. Lassan felforralom, takarékra veszem a hőfokot, a keletkezett habját kis fémszűrővel leszedegetem.
A zöldsé... |
2018-09-22 23:55:06 |
|
|
|
|
|
|
... aprítom.
Felhevített olajon a zöldségeket a vöröshagymával pár percig magas hőfokon kevergetve dinsztelem, majd beleadom a fokhagymát és megfuttatom. Pirospaprikával meghintem, és felengedem kb. 1,2 liter vízzel. Amikor forr, hozzáadom a gombát, fűszerezem, és lassú forralással főzöm.
Elkeverem a tejfölt a liszttel, kevés forró levessel előbb kikeverv... |
|
2018-08-27 00:49:17 |
|
|
|
|
|
|
... l vízzel.
Közben a tojásokat a liszttel és pici sóval felverem , megsütöm,mikor már nem forró kockákra vágom.
Kikavarom a tejfszínt egy tálban a forró levessel felengedem és a levesben borítom.
Tetejére tálaláskor lehet szalonnát,kolbászt pirítani....ki szereti lehet ecetet is csöppenteni bele .
forrás: evakonyhaja.bloglap.hu
... |
2018-04-26 16:03:06 |
|
|
|
|
|
|
... zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom.
Felhevített vajban a húsdarabok minden oldalát átpirítom, hozzáadom a zöldségeket a hagymával, fokhagymával, tovább pirítom, felengedem kb. 1,2 liter vízzel. Sózom, borsozom, leveskockával puhulásig főzöm, közben a zöldborsót is hozzáadom.
Ha minden megpuhult, belekeverem a tejszínt. A vajgaluskához a t... |
|
2018-02-02 23:19:22 |
|
|
|
|
|
|
... zsiradékban a zöldségeket a hagymával magas hőfokon pár percig kevergetve pirítom, majd a húskockákat a fokhagymával kevergetem benne fehéredésig.
Meghintem a liszttel, felengedem kb.1,5 liter vízzel, sózom. Amikor forr a leves, hozzáadom a karfiolt, fűszerezem, együtt főzöm teljes puhulásig.
Belekeverem a tejszínt, egy kis maréknyi száraztésztát, és ... |
|
2018-01-05 23:38:45 |
|
|
|
|
|
|
... Felhevített olajban, magas hőfokon, sűrűn kevergetve a vöröshagymával dinsztelem kb. 5-10 percig. Elkeverem a fokhagymával, a liszttel is meghintve átkeverem. Megszórom kevés pirospaprikával, felengedem kb. 1,5 liter vízzel, sózom, borsozom.
Amint forr, vizes kézzel diónyi gombócokat formázok a húsmasszából, a levesbe engedem, együtt főzöm kb. 15 percig csendesen. A... |
2017-12-22 22:38:20 |
|
|
|
|
|
|
... só
Elkészítés: A répát és a karalábét közel azonos kockákra aprítom. Felhevített olajban a hagymával folytonosan kevergetve kb. 5 percig dinsztelem. Meghintem a liszttel, felengedem kb. 1,3 l. vízzel. Sózom, borsozom, kevés ételízesítővel puhulásig csendesen főzöm.
Közben a tojást villával habosra verem, belekeverem a darát, sózom, borsozo... |
2017-12-18 00:56:44 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
Elkészítés: A zsiradékban a lisztet pirosra pirítom, a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztom benne, a köményt megfuttatom rajta.
Őrölt paprikával meghintem, felengedem kb. 6 dl vízzel. Sózom, borsozom, a babérral főzöm kb. 5 percig.
A tojásokat felütöm, egészben lassan a levesbe eresztem, és kb. 5 percig lassan főzöm.
... |
2017-12-14 22:36:53 |
|
|
|
|
|
|
... felhevített zsiradékban az aprított zöldségeket a vöröshagymával magas hőfokon, kevergetve, pár percig dinsztelem, majd belepirítom a fokhagymát és a lisztet. Meghintem pirospaprikával, felengedem vízzel.
Amikor felforr, beleöntöm a babot, ízesítem a többi hozzávalóval, a húst és a kolbászt is hozzáadom, puhulásig főzöm. (A vége felé 1-2 szem kis kockára vágott köze... |
2017-11-22 23:24:28 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát is rövid ideig. Meghintem a pirospaprikával, csak egy pillanatra átkeverem, máris hozzáadom a húst a köménnyel, és magas hőfokon állandó keveréssel jól körbepirítom, majd felengedem kb. fél liter vízzel. Sózom, borsozom, 1 babért dobok bele, hozzáadom az egész paradicsomot, a zöldpaprikát, a zöldségcsokrot, a zeller- és karalábédarabot. A kuktát lezárom, a forrástól szá... |
2017-11-11 23:36:06 |
|
|
|
|