Regisztráció  Belépés
Roston pulyka, sajtmártás, sült zöldségek
... vágom. Wokban kevés olajon összepirítom őket.

A sajtmártás: besamel mártást (tejmártást) készítünk úgy, hogy a vajon a lisztet barna habzásig hevítünk, ekkor forró tejjel felengedjük, majd habverőevel a kezünkben simára keverjük, egyet forralunk rajta. Ezután hozzáadjuk a négyféle sajtot (én ezeket: pannónia, gelej sajt, kéksajt, füstölt parenyica), egy tojássárgáját, é...
2018-09-09 16:37:12
Kiskunfélegyházi kolbászos-krumplis tarhonya tepertőbörrel
... szalonna zsírjára sül. Apróra vágott burgonyát adunk még hozzá, ezzel is összesütjük.
Beletesszük a tarhonyát. Folyamatosan kevergetve sütjük, amíg a tarhonya is megpirul. Ekkor felengedjük annyi langyos vízzel, ami a tarhonya mennyiségének háromszorosa.
Beledobjuk a tepertőbőröket, az összevágott paradicsomot és paprikát, majd ettől kezdve puhára főzzük. Menet közben me...
2018-08-09 11:08:33
Fertő - parti zöldségleves kapros húsgombócca
... Beleborítjuk a
zöldborsót, felöntjük egy liter vízzel
. Teáskanálnyi sóval, és egy kis borssal fűszerezve puhára főzzük. Közben a rizst két evőkanálnyi olajban megpirítjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt megpároljuk, majd kihűtjük.
A darált sertéscombhoz vágott kaprot teszünk,hozzáadjuk a puha rizst, ízlés szerint
sózzuk, borsozzuk, a mara...
2018-07-28 16:42:45
Provence-i kertészleves
... felkockázzuk, a paradicsom ot gerezdekre vágjuk. A megtisztított vöröshagymát és a póréhagymát is felkockázzuk.

Az összes zöldségfélét 2 evőkanál olajon 5 percig pároljuk, majd felengedjük a kívánt mennyiségű vízzel. Hozzáadjuk a leszűrt fejtett babot, és amikor felforrt, beledobjuk a zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk, és 30 percig főzzük. Beleszórjuk a csigatésztát, és ...
2018-07-23 23:47:17
Hagymás krumplileves
... petrezselyem
1 babérlevél
ételízesítő
1 dl tejföl
ecet


Elkészítés: Az olajon megpirítjuk a lisztet, a pirospaprikával színesítjük, s felengedjük 2 liter vízzel.

A burgonyát apró kockákra, a vöröshagymát karikára vágjuk. Egyszerre beletesszük a fehérrépát, a sárgarépát, a zellerzöldet, a karalábét (egészben), a...
2018-07-12 23:27:09
Pikk-pakk spenót
... fagyasztott spenótpüré
olaj
2 evőkanál liszt
pici tej
3-4 gerezd fokhagyma



Elkészítés: 1.) A spenótot kevés vízzel felengedjük, megsózzuk, és hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd pár percig rotyogtatjuk.

2.) Egy kis lábasban olajat hevítünk, rászórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg felhabosodi...
2018-07-11 23:58:11
Nagyi féle zöldborsóleves
... feltesszük főni lefedve, lassú tűzön az egészet puhára főzzük.
Az olajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felengedjük kb. 3 dl vízzel, csomómentesre elkeverjük, és a levesbe öntjük, azaz berántjuk vele a levest. Sóval, borssal ízesítjük.
A levesbe szórjuk a tésztát, és kb. 5 percig főz...
2018-07-09 23:47:40
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé
... Megszórjuk petrezselyemlevéllel, fokhagymaporral, bazsalikommal, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldséget. Közben többször megkevergetjük.
Miután megpuhult a hús és a zöldség, felengedjük a főzőtejszínnel, ha kell, utána sózzuk. Felrottyantjuk és kész a finom mártásos, diétás ebédünk.

Köretként gyorsrizst szoktam készíteni hozzá.

Jó étvágyat kívánok!...
2018-07-04 13:33:34
Spárgaleves vajgaluskával
... vajon a spárgát és a zöldségeket a hagymákkal magas hőfokon néhány percig kevergetve dinszteljük, meghintjük a liszttel, röviden kevergetjük. Megszórjuk őrölt paprikával, és rögtön felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Azonnal sózzuk - keverjük, hogy a letapadt liszt feloldódjon, és ne maradjon csomós -, a paradicsomot behasítva és a paprikát hozzáadjuk, ízesítjük a fenti fűszer...
2018-07-03 23:32:48
Magyaros krumplileves kolbásszal
... elkeverjük.
Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a babérlevelet. Megsózzuk, -borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel.
Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, a keményítőt csomómentesre keverjük a tejföllel és hőkiegyenlítést végzünk. A forró levesből a...
2018-06-30 23:46:31
1 2 3 ...........................170 171 ..............256 257 ..............340 341 342 
Címkék: Kohut Katalin, lisztet barna, kezünkben simára, négyféle sajtot, tarhonya mennyiségének, összevágott paradicsomot, liter vízzel, darált sertéscombhoz, puha rizst, megtisztított vöröshagymát, összes zöldségfélét, kívánt mennyiségű, leszűrt fejtett, olajon megpirítjuk, pirospaprikával színesítjük, burgonyát apró, vöröshagymát karikára, spenótot kevés, áttört fokhagymát, egészet puhára, olajat felforrósítjuk, levesbe öntjük, levesbe szórjuk, finom mártásos, hagymákkal magas, letapadt liszt, paradicsomot behasítva, paprikát hozzáadjuk, fenti fűszer, apró kockákra, keményítőt csomómentesre, forró levesből, kiskunfélegyházi, fokhagymaporral, hőkiegyenlítést, pirospaprikával, megkevergetjük, főzőtejszínnel, zöldborsóleves, felforrósítjuk, felrottyantjuk, tepertőbőröket, csirkemellfilé, megtisztított, tepertőbörrel, bazsalikommal, vajgaluskával, csomómentesre, tojássárgáját, pirospaprikát, sertéscombhoz, mennyiségének, összepirítom, vöröshagymát, zöldségleves, zellerzöldet, felkockázzuk, kertészleves, teáskanálnyi,
© 2013 TVN.HU Kft.