Regisztráció  Belépés
Hagymás krumplileves
... petrezselyem
1 babérlevél
ételízesítő
1 dl tejföl
ecet


Elkészítés: Az olajon megpirítjuk a lisztet, a pirospaprikával színesítjük, s felengedjük 2 liter vízzel.

A burgonyát apró kockákra, a vöröshagymát karikára vágjuk. Egyszerre beletesszük a fehérrépát, a sárgarépát, a zellerzöldet, a karalábét (egészben), a...
2018-07-12 23:27:09
Pikk-pakk spenót
... fagyasztott spenótpüré
olaj
2 evőkanál liszt
pici tej
3-4 gerezd fokhagyma



Elkészítés: 1.) A spenótot kevés vízzel felengedjük, megsózzuk, és hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd pár percig rotyogtatjuk.

2.) Egy kis lábasban olajat hevítünk, rászórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg felhabosodi...
2018-07-11 23:58:11
Nagyi féle zöldborsóleves
... feltesszük főni lefedve, lassú tűzön az egészet puhára főzzük.
Az olajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felengedjük kb. 3 dl vízzel, csomómentesre elkeverjük, és a levesbe öntjük, azaz berántjuk vele a levest. Sóval, borssal ízesítjük.
A levesbe szórjuk a tésztát, és kb. 5 percig főz...
2018-07-09 23:47:40
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé
... Megszórjuk petrezselyemlevéllel, fokhagymaporral, bazsalikommal, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldséget. Közben többször megkevergetjük.
Miután megpuhult a hús és a zöldség, felengedjük a főzőtejszínnel, ha kell, utána sózzuk. Felrottyantjuk és kész a finom mártásos, diétás ebédünk.

Köretként gyorsrizst szoktam készíteni hozzá.

Jó étvágyat kívánok!...
2018-07-04 13:33:34
Spárgaleves vajgaluskával
... vajon a spárgát és a zöldségeket a hagymákkal magas hőfokon néhány percig kevergetve dinszteljük, meghintjük a liszttel, röviden kevergetjük. Megszórjuk őrölt paprikával, és rögtön felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Azonnal sózzuk - keverjük, hogy a letapadt liszt feloldódjon, és ne maradjon csomós -, a paradicsomot behasítva és a paprikát hozzáadjuk, ízesítjük a fenti fűszer...
2018-07-03 23:32:48
Magyaros krumplileves kolbásszal
... elkeverjük.
Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a babérlevelet. Megsózzuk, -borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel.
Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, a keményítőt csomómentesre keverjük a tejföllel és hőkiegyenlítést végzünk. A forró levesből a...
2018-06-30 23:46:31
Városlődi tejfeles krumplileves
... zöldség és zelleri zöldjét és egy babérlevelet. Amikor minden megpuhult, 2 deka zsírból és 2 deka lisztből világos rántást készítünk. A r...
2018-06-11 11:17:23
Fahéjas pálmalevél
... tészta
2 dkg porcukor
4 dkg nádcukor
1 kk. fahéj
2 dkg vaj vagy margarin

Előkészítés


Ha mirelit a leveles tészta, akkor szobahőmérsékleten felengedjük. A sütőt 190-200 'C melegítjük.

A fahéjat és a kétfajta cukrot összekeverjük, a margarint megolvasztjuk.
A leveles tésztát enyhén lisztezett deszkán 30x45 cm méretű tég...
2018-06-06 22:23:59
H.Kohut Katalin: Bolonyai spagetti
... lecsepegtetett sertéscombot, addig kavargatjuk, míg fehérré nem válik a hús. Ezt követően belenyomjuk a fokhagymákat, megszórjuk sóval, borssal, beletesszük a paradicsompürét, paradicsomlével felengedjük. Jó sok oregánóval, bazsalikommal ízesítjük.
A kifőzött és leszúrt spagettiket hozzákeverjük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.

Nagyon finom egytálétel! Jó é...
2018-06-02 10:50:11
Sertésfilé aszalt szilvával és brokkolival tálalva
... teszünk hozzá.

A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymá...
2018-05-30 17:56:55
1 2 3 ...........................170 171 ..............255 256 ..............340 341 
Címkék: Kohut Katalin, olajon megpirítjuk, pirospaprikával színesítjük, burgonyát apró, vöröshagymát karikára, spenótot kevés, áttört fokhagymát, egészet puhára, olajat felforrósítjuk, levesbe öntjük, levesbe szórjuk, finom mártásos, hagymákkal magas, letapadt liszt, paradicsomot behasítva, paprikát hozzáadjuk, fenti fűszer, apró kockákra, keményítőt csomómentesre, forró levesből, leveles tészta, sütőt 190-200, kétfajta cukrot, margarint megolvasztjuk, leveles tésztát, tetejét reszelt, filé zsiradékán, fokhagymaporral, paradicsomlével, pirospaprikával, hőkiegyenlítést, paradicsompürét, felforrósítjuk, zöldborsóleves, csirkemellfilé, felrottyantjuk, megkevergetjük, lecsepegtetett, főzőtejszínnel, összekeverjük, vajgaluskával, megolvasztjuk, megtisztított, csomómentesre, bazsalikommal, pirospaprikát, hozzákeverjük, zellerzöldet, vöröshagymát, fokhagymákat, felkockázott, babérlevelet, rotyogtatjuk, krumplileves, petrezselyem, sertéscombot, paradicsomot, felengedjük, spagettiket, beletesszük, előkészítés, brokkolival,
© 2013 TVN.HU Kft.