Belépés
x
... megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük.
Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockára vágjuk, és a húshoz adjuk.
Lassan pároljuk, majd a csontlével felengedjük.
A maradék olajból a liszt...
2010-09-22 05:10:26
Sütőtök torta
... leöntjük, durvára vagdosott mogyoróval díszítjük.
A mártás előre elkészíthető, hűtőben eláll.
Három evőkanál kristálycukrot barnára pirítunk, hozzáadunk mogyorónyi vajat, és felengedjük 2 dl tejjel vagy főzőtejszínnel, melyet elkevertünk egy evőkanál pudingporral, így selymes állagú, finom mártást kapunk.
...
2010-09-19 20:18:49
Főzelékek sűrítése
... (zöldfőzelékekhez), vagy barna (hűvelyesekhez, káposztához). A megfelelő szín elérése után a rántást a tűzről lehúzva hideg vízzel, a főzelék főzőlevével, alaplevessel, esetleg tejjel vagy tejszínnel felengedjük, csomómentesre keverjük és a főzelékhez adjuk. A főzelékkel átmelegítjük és (néhány perc alatt) kívánt sűrűségűre főzzük, közben kevergetjük. Általában annyi lisztet haszn...
2010-09-07 23:08:05
Töltött tök
... amivel még kb 10 percig dinszteljük.
5. Ezt követően hozzáadjuk a fél tk sót, az őrölt paprikát, a piros aranyat, a paradicsomot , a zöldpaprikát és egy kevés (kb 1,5 dl ) vízzel felengedjük és kb 20 perc alatt készre főzzük. Hozzákeverünk 1ek tejfölt.
6. Közben a rizst 1 tk sóval ízesített vízben megfőzzük.
7. A pörköltet elvegyítjük a párolt rizzsel....
2010-07-01 22:54:01
Tárkonyos hagymaleves
... sajt

elkészítés

1. A fél cm-es karikákra vágott hagymát felolvasztott vajra dobjuk, pici sóval üvegesre pároljuk.
2. 2-3 dl vízzel felengedjük, belemorzsoljuk a húsleveskockát, megszórjuk tárkonnyal, és fedő alatt összeforraljuk.
3. Pár perc után felöntjük a tejjel, és az e...
2010-06-26 15:57:49
Windows alapjai...
... kiterjesztésről.
A felülírható kijelölést előidézhetjük úgy is, hogy az átnevezni kívánt fájlt kijelöljük, majd nevére rákattintunk a bal egérgombbal úgy, hogy rövid ideig lenyomva tartjuk. Ha felengedjük a gombot, akkor a név felülírható lesz.

Másolás
Másolás bal gombos húzással.
Fontos megjegyezni, hogy az ismertetett egérhúzással való másolás csak kül...
2010-06-11 18:25:28
x
... sütjük is/.Felváltva egy kizsírozott jénai tálban lerakjuk.A lisztből a zsírral világos rántást készítünk,a paradicsomlével s ha szükséges egy kis húslével /delikátból vízzel készíthetjük/ felengedjük és a lerakott karfiolos húsra öntjük és 2o percre a sütőbe tesszük.Amikor kész,a tejfőlt rátesszük a tetejére.
Aki kedveli a sütés előtt reszelt sattal is dúsíthatja.
Zöl...
2010-06-10 12:24:24
Japánkristály - Vizikefír
... vízzel lemosni, 8-10 dkg cukrot ízlés szerint, 1 db száraz fügét, vagy 8-10 szem mazsolát, esetleg 1 db.aszalt barackot, a és fél jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.
Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.

Ügyeljünk ar...
2010-06-08 12:15:53
x
... hátán,majd sütni a lapokat.
Krém:40 dkg cukor,1 l tej,2-3 kanál kakaó,6 tojás sárgája,6 púpos ek.liszt,4 vaniliás cukor.3 vaj.
20 dkg cukrot megpirítunk a 40 dkg -ból ,kevés vízzel felengedjük és addíg főzzük,míg elolvad a cukor.Kihűtjük.
Az 1 l tejből 2-3 dl-t kiveszünk a habaráshoz.
Ebbe lesz belekeverve a 10 dkg cukorral kikevert 6 tojás sárgája ,2-3 ek....
2010-06-06 07:00:50
Sárgaborsó főzelék füstölt
... odaéghet.
7. Amikor a borsó teljesen szétfőtt, és az oldalas is megpuhult, berántjuk a főzeléket.
8. Ránt...
2010-05-27 16:57:37
1 2 3 6 7 10 11 12 13 14 
Címkék: fele olajon, vágott petrezselyemmel, húshoz adjuk, csontlével felengedjük, maradék olajból, mártás előre, evőkanál pudingporral, megfelelő szín, tűzről lehúzva, főzelék főzőlevével, főzelékhez adjuk, főzelékkel átmelegítjük, őrölt paprikát, piros aranyat, pörköltet elvegyítjük, párolt rizzsel, felülírható kijelölést, átnevezni kívánt, ismertetett egérhúzással, kizsírozott jénai, zsírral világos, lerakott karfiolos, sütőbe tesszük, tejfőlt rátesszük, sütés előtt, citrom levét, borsó teljesen, zöldfőzelékekhez, paradicsomlével, tárkonylevéllel, kiterjesztésről, petrezselyemmel, húsleveskockát, összeforraljuk, főzőtejszínnel, kristálycukrot, belemorzsoljuk, hűvelyesekhez, megtisztítjuk, csomómentesre, japánkristály, előidézhetjük, hozzákeverünk, belecsavarjuk, felolvasztott, készíthetjük, pudingporral, elkészíthető, egérhúzással, alaplevessel, átmelegítjük, aranysárgára, paradicsomot, rákattintunk, zöldpaprikát, megjegyezni, egérgombbal, felengedjük, főzőlevével, hagymaleves, felkavarjuk, megpirítunk, káposztához,
© 2013 TVN.HU Kft.