|
|
|
... megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük.
Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockára vágjuk, és a húshoz adjuk.
Lassan pároljuk, majd a csontlével felengedjük.
A maradék olajból a liszt... |
2010-09-22 05:10:26 |
|
|
|
|
|
|
... leöntjük, durvára vagdosott mogyoróval díszítjük.
A mártás előre elkészíthető, hűtőben eláll.
Három evőkanál kristálycukrot barnára pirítunk, hozzáadunk mogyorónyi vajat, és felengedjük 2 dl tejjel vagy főzőtejszínnel, melyet elkevertünk egy evőkanál pudingporral, így selymes állagú, finom mártást kapunk.
... |
|
2010-09-19 20:18:49 |
|
|
|
|
|
|
... (zöldfőzelékekhez), vagy barna (hűvelyesekhez, káposztához). A megfelelő szín elérése után a rántást a tűzről lehúzva hideg vízzel, a főzelék főzőlevével, alaplevessel, esetleg tejjel vagy tejszínnel felengedjük, csomómentesre keverjük és a főzelékhez adjuk. A főzelékkel átmelegítjük és (néhány perc alatt) kívánt sűrűségűre főzzük, közben kevergetjük. Általában annyi lisztet haszn... |
2010-09-07 23:08:05 |
|
|
|
|
|
|
... amivel még kb 10 percig dinszteljük.
5. Ezt követően hozzáadjuk a fél tk sót, az őrölt paprikát, a piros aranyat, a paradicsomot , a zöldpaprikát és egy kevés (kb 1,5 dl ) vízzel felengedjük és kb 20 perc alatt készre főzzük. Hozzákeverünk 1ek tejfölt.
6. Közben a rizst 1 tk sóval ízesített vízben megfőzzük.
7. A pörköltet elvegyítjük a párolt rizzsel.... |
|
2010-07-01 22:54:01 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
elkészítés
1. A fél cm-es karikákra vágott hagymát felolvasztott vajra dobjuk, pici sóval üvegesre pároljuk.
2. 2-3 dl vízzel felengedjük, belemorzsoljuk a húsleveskockát, megszórjuk tárkonnyal, és fedő alatt összeforraljuk.
3. Pár perc után felöntjük a tejjel, és az e... |
|
2010-06-26 15:57:49 |
|
|
|
|
|
|
... kiterjesztésről.
A felülírható kijelölést előidézhetjük úgy is, hogy az átnevezni kívánt fájlt kijelöljük, majd nevére rákattintunk a bal egérgombbal úgy, hogy rövid ideig lenyomva tartjuk. Ha felengedjük a gombot, akkor a név felülírható lesz.
Másolás
Másolás bal gombos húzással.
Fontos megjegyezni, hogy az ismertetett egérhúzással való másolás csak kül... |
2010-06-11 18:25:28 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük is/.Felváltva egy kizsírozott jénai tálban lerakjuk.A lisztből a zsírral világos rántást készítünk,a paradicsomlével s ha szükséges egy kis húslével /delikátból vízzel készíthetjük/ felengedjük és a lerakott karfiolos húsra öntjük és 2o percre a sütőbe tesszük.Amikor kész,a tejfőlt rátesszük a tetejére.
Aki kedveli a sütés előtt reszelt sattal is dúsíthatja.
Zöl... |
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel lemosni, 8-10 dkg cukrot ízlés szerint, 1 db száraz fügét, vagy 8-10 szem mazsolát, esetleg 1 db.aszalt barackot, a és fél jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.
Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.
Ügyeljünk ar... |
2010-06-08 12:15:53 |
|
|
|
|
|
|
... hátán,majd sütni a lapokat.
Krém:40 dkg cukor,1 l tej,2-3 kanál kakaó,6 tojás sárgája,6 púpos ek.liszt,4 vaniliás cukor.3 vaj.
20 dkg cukrot megpirítunk a 40 dkg -ból ,kevés vízzel felengedjük és addíg főzzük,míg elolvad a cukor.Kihűtjük.
Az 1 l tejből 2-3 dl-t kiveszünk a habaráshoz.
Ebbe lesz belekeverve a 10 dkg cukorral kikevert 6 tojás sárgája ,2-3 ek.... |
2010-06-06 07:00:50 |
|
|
|
|
|
|
... odaéghet.
7. Amikor a borsó teljesen szétfőtt, és az oldalas is megpuhult, berántjuk a főzeléket.
8. Ránt... |
2010-05-27 16:57:37 |
|
|
|
|