|
|
|
... őrölt fehér bors
ételízesítő
A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés margarinon, kevés vízzel, ételízesítővel puhára pároljuk. Merülő mixerrel elturmixoljuk, felengedjük vízzel, beletesszük a húsleveskockát. 1 evőkanál lisztet kevés meleg vízzel simára keverünk, hozzáadjuk a tejfelt, és ha a leves felforrt,
behabarjuk. Őrölt fehér borssal ízesítjük.... |
2008-07-03 12:42:16 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk, és a hússütésből visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. 6 dkg liszttel meghintjük, keverés közben kissé megpirítjuk, végül 1 dl vízzel és 3 dl fejföllel felengedjük. A mártást a tűzálló tálban lévő húsgombócokra öntjük, és az edényt a sütőbe visszatéve a gombócokat még 15-20 percig pároljuk. Körítésnek pirított burgonyát és fejes salátát adu... |
|
2008-06-10 17:11:11 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel lemosni, 8-10 dkg cukrot ízlés szerint, 1 db száraz fügét, vagy 8-10 szem mazsolát, esetleg 1 db.aszalt barackot, a és fél jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.
Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.
Ügyeljünk ar... |
2008-03-25 07:48:28 |
|
|
|
|
|
|
3 evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágyott hagymát, ezen a borsót tovább dinszteljük.
Melegvízzel felengedjük, kevés pirospaprikát és zellerzöldjét adunk hozzá.
Forrás után tesszük bele a levestésztát.... |
|
2007-05-04 11:18:29 |
|
|
|
|
|
|
... alatt feltesszük párolni.
Ha félig megpuhult beledobunk 2-3 tyúkhúsleveskockát, ételízesítőt (Delikát), kissé sózzuk, borsozzuk, és kb. 1 evőkanál tárkonnyal ízesítjük, majd vízzel felengedjük.
Ha megpuhult, csipetke vagy egyéb levestésztát főzünk bele.
Amikor a tészta is puha:
2 dl tejszínt liszttel csomómentesre kikeverünk, a levest behabarjuk vele, ... |
|
2007-05-04 11:17:12 |
|
|
|
|
|
|
...
50 dkg sertéscomb
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, kicsit megpirítjuk. Kevés vízzel felengedjük, hogy éppen ellepje, majd fűszerezzük. Amikor félig kész, hozzáadjuk a KNORR Pörkölt Rafinériát és készre főzzük. Közben a szeletekre vágott krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Tűzá... |
2007-03-13 13:52:47 |
|
|
|
|
|
|
...
20 dkg makaróni
2 dkg margarin
2 dkg liszt
1 dl 1,5 %-os tej
1 dl 12 %-os tejföl
10 dkg reszelt sajt
Előkészítés: A parajkrémet szobahőmérsékleten felengedjük (vagy a leveleket kevés sós vízben megpároljuk, ha kihűlt finomra vágjuk). A sonkát apró kockákra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A ... |
2007-02-19 10:49:55 |
|
|
|
|