Belépés
Kati Szakácskönyvéből:)
... őrölt fehér bors
ételízesítő

A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés margarinon, kevés vízzel, ételízesítővel puhára pároljuk. Merülő mixerrel elturmixoljuk, felengedjük vízzel, beletesszük a húsleveskockát. 1 evőkanál lisztet kevés meleg vízzel simára keverünk, hozzáadjuk a tejfelt, és ha a leves felforrt,
behabarjuk. Őrölt fehér borssal ízesítjük....
2008-07-03 12:42:16
Rizses húsgombóc...
... megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk, és a hússütésből visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. 6 dkg liszttel meghintjük, keverés közben kissé megpirítjuk, végül 1 dl vízzel és 3 dl fejföllel felengedjük. A mártást a tűzálló tálban lévő húsgombócokra öntjük, és az edényt a sütőbe visszatéve a gombócokat még 15-20 percig pároljuk. Körítésnek pirított burgonyát és fejes salátát adu...
2008-06-10 17:11:11
Japankristaly
... vízzel lemosni, 8-10 dkg cukrot ízlés szerint, 1 db száraz fügét, vagy 8-10 szem mazsolát, esetleg 1 db.aszalt barackot, a és fél jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.
Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.

Ügyeljünk ar...
2008-03-25 07:48:28
Borsóleves


3 evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágyott hagymát, ezen a borsót tovább dinszteljük.
Melegvízzel felengedjük, kevés pirospaprikát és zellerzöldjét adunk hozzá.
Forrás után tesszük bele a levestésztát....
2007-05-04 11:18:29
Tárkonyos pulykaraguleves
... alatt feltesszük párolni.
Ha félig megpuhult beledobunk 2-3 tyúkhúsleveskockát, ételízesítőt (Delikát), kissé sózzuk, borsozzuk, és kb. 1 evőkanál tárkonnyal ízesítjük, majd vízzel felengedjük.
Ha megpuhult, csipetke vagy egyéb levestésztát főzünk bele.
Amikor a tészta is puha:
2 dl tejszínt liszttel csomómentesre kikeverünk, a levest behabarjuk vele, ...
2007-05-04 11:17:12
Tepsis húsos burgonya
...

50 dkg sertéscomb


Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, kicsit megpirítjuk. Kevés vízzel felengedjük, hogy éppen ellepje, majd fűszerezzük. Amikor félig kész, hozzáadjuk a KNORR Pörkölt Rafinériát és készre főzzük. Közben a szeletekre vágott krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Tűzá...
2007-03-13 13:52:47
Cukorbetegség
...
20 dkg makaróni
2 dkg margarin
2 dkg liszt
1 dl 1,5 %-os tej
1 dl 12 %-os tejföl
10 dkg reszelt sajt
Előkészítés: A parajkrémet szobahőmérsékleten felengedjük (vagy a leveleket kevés sós vízben megpároljuk, ha kihűlt finomra vágjuk). A sonkát apró kockákra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A ...
2007-02-19 10:49:55
1 2 3 6 7 10 11 12 13 14 
Címkék: Kati Szakácskönyvéből, KNORR Pörkölt Rafinériát, zöldségeket megtisztítjuk, leves felforrt, hússütésből visszamaradt, tűzálló tálban, sütőbe visszatéve, citrom levét, apróra vágyott, borsót tovább, levest behabarjuk, apróra vágott, kockákra vágott, szeletekre vágott, leveleket kevés, sonkát apró, szakácskönyvéből, pulykaraguleves, ételízesítővel, megdinszteljük, zöldborsóleves, húsleveskockát, japankristaly, cukorbetegség, csomómentesre, előmelegítjük, zellerzöldjét, belecsavarjuk, pirospaprikát, elturmixoljuk, húsgombócokra, megtisztítjuk, levestésztát, visszamaradt, megtisztítva, ételízesítőt, hússütésből, megpirítjuk, ételízesítő, felengedjük, parajkrémet, dinszteljük, megpároljuk, előkészítés, megkeverjük, elkészítése, melegvízzel, beletesszük, fűszerezzük, zöldségeket, felkavarjuk, margarinon, zsiradékon, visszatéve, meghintjük, borsóleves, szeletekre, feltesszük, körítésnek, rafinériát, elkészítés, kikeverünk, sertéscomb, behabarjuk, tárkonnyal, hozzáadjuk, beledobunk, gombócokat, megmosott, burgonyát, ízesítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.