|
|
|
... megtisztított zöldségeket tetszőlegesen felvágjuk,én mind másként szoktam mert esztétikailag jól mutat!Vajon üvegesre pároljuk a v.hagymát majd egy csapott kanál lisztel megszórjuk és felengedjük hideg vízzel.Beletesszük a zellert,répát,gyökeret,karalábét.Íze sítjük só,frissen őrölt ha lehet durva színes borssal!Mikor már fél puha a zöldségalap hozzá rakjuk a többi alapanyagot:cukk... |
2015-05-31 11:15:43 |
|
|
|
|
|
|
... karalábé, kevés hagyma és paprika, 50 dkg zöldborsó, só, bors.
Elkészítés: A húst kevés zsíron fehéredésig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a répákat és a karalábét. Félpuhára pároljuk és felengedjük vízzel. Fűszerezzük és hozzákeverjük a zöldborsót. Ha megpuhult, galuskákat szaggatunk bele 2 tojásból.
Zöldségleves
Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 ... |
|
2015-04-24 07:57:24 |
|
|
|
|
|
|
... szerint
ételízesítő ízlés szerin
víz
A zöldségeket megtisztítjuk . A hagymát apróra daraboljuk . A krumplit répát karikázzuk .
A olajon megpirítjuk a hagymát és a tarhonyát . Felengedjük vízzel , és beletesszük a krumplit és a sárgarépát .
Ízesítjük, és készre főzzük .
Rizskoch
30 dkg rizs
15 dkg kristálycukor
5 tojás
1... |
2015-01-06 14:52:57 |
|
|
|
|
|
|
... leszűrjük és ledaráljuk a karalábéval és a petrezselyemmel együtt.
Egy nagyobb lábasban olajból és lisztből rántást készítünk.
Ezt összekeverjük a megdarált paszullyal, s felengedjük azzal a lével, amiben a paszuly főtt.
Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
Felfőzzük, s közben kavargatjuk, hogy le ne égjen.
A tetejére megsütjük a sza... |
|
2014-11-25 05:33:42 |
|
|
|
|
|
|
... félretesszük.
A visszamaradt olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát és 2-3 percig együtt pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, beleforgatjuk a gombócokat, felengedjük 1 dl vízzel, meghintjük sóval, borssal és fedő alatt 20 percig hagyjuk főni. Ezalatt párszor átkeverjük, illetve megforgatjuk a gombócokat.
A spagetti tésztát kö... |
|
2014-11-11 14:36:22 |
|
|
|
|
|
|
... bográcsban felhevítjük a tyúkzsírt, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. A lecsöpögtetett húst fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a fűszereket.
... |
2014-09-18 13:59:12 |
|
|
|
|
|
|
... felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, egy serpenyőben 5 percig pároljuk.
A lisztet rászórjuk, és kissé megpirítjuk. A tejjel és vízzel apránként felengedjük, és a tűzön állandóan kevergetve, 5 perc alatt kissé besűrítjük. Szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, majd félretesszük.
A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágju... |
2014-07-11 21:23:30 |
|
|
|
|
|
|
... zöldje
- só
Zöld leves sajtgombóccal
.
Az apróra vágott zöldfűszereket és a hagymát a vajon kicsit átforgatjuk. Megszórjuk a liszttel, néhányszor átkeverjük, majd felengedjük a hideg vízzel vagy az alaplével. Megsózzuk, megborsozzuk és 15-20 percig lassan főzzük. Tálalás előtt hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert tejszínt vagy tejfölt, és sajtgombócok kísér... |
2014-06-13 17:10:18 |
|
|
|
|
|
|
... kristálycukrot kevergetve megpirítunk, majd egy mokkáscsésze vízzel felengedve simára forraljuk és 2 kiskanál erős kávét adunk hozzá. 6 tojássárgát, 16 dkg kikeverünk, a karamellás feketével felengedjük és gőzön sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd az előre kikevert 20 dkg vajjal(Ráma) jól összedolgozzuk. Tálcára fektetjük az első lapot, krémmel megkenjük, majd a habos tészta, ugyan... |
2014-06-05 13:15:58 |
|
|
|
|
|
|
...
Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...
*Mindenki kedvence* pogácsa
Hozzávalók:
# 1 kg liszt (ha van, félfogós)
# 30 dkg főtt, áttört burgonya
# 5 dkg élesztő
# 5 dl tej
# só
# 25 dkg margarin
Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejjel felfuttatjuk, és a margari... |
2014-06-05 01:43:19 |
|
|
|
|