Belépés
Szegedi halászlé
Szegedi halászlé
................

Hozzávalók: 60 dkg ponty, 40 dkg harcsa, 25 dkg kecsege, 25 dkg
süllő, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 1 db kis paradicsom,
só, pirospaprika, 1 db száraz cseresznye paprika.

Elkészítése: A jó halászlé igazi zamatát a különböző halak íze
adja meg. Ezért lényeges, hogy többféle halból f&#...
2010-11-04 05:19:10
Nyúl pácolva
Nyúl pácolva
............

Pácot készítünk: 2 db vöröshagymát, 1 nagyobb sárgarépát, 1 szál
gyökeret vékony karikákra vágunk és 2 liter vízben felforraljuk.
Sóval, pici törött borssal, 2 babérlevéllel, pár szem mustármaggal
és kevés ecettel ízesítünk. Ha felforrt, kihûtjük. Ezalatt a nyulat
minden hártyájától megtisztítjuk és feldaraboljuk...
2010-11-04 05:14:53
Gesztenyés kacsasült
Gesztenyés kacsasült
....................

Hozzávalók: 1 fiatal kacsa, fél kg szelídgesztenye, 1 fej hagyma,
3 dkg vaj, 25 cl felfőzött leveskocka, tárkony, turbolyalevél,
kakukkfû, majoránna, só, bors.

Elkészítés: Szedjük le a gesztenye héját. Dobjuk forrásban lévő vízbe.
3 perc múlva szedjük ki, csöpögtessük le és hámozzu...
2010-11-04 05:11:35
Különleges húsostál
Különleges húsostál
...................

Hozzávalók: fél kg levescsont, 25 dkg ököruszály darabolva, 1 fej
káposzta, 1 kg sovány marhahús, 1 hagyma, 1 szegfûszeg, 1 babér, 4
szem feketebors, 2 ág petrezselyem, szerecsendió, 2 sárgarépa, 2 szál
póréhagyma, fél zellergumó, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál borecet,
1 evőkanál m...
2010-11-04 04:36:21
Házi szerek
...
Néhány háziszer elkészítési receptúrája

Hagyma gyógylé

Vöröshagymát apróra vágunk, olajban aranybarnára dinszteljük, fél liter hideg vízzel felöntjük, és addig főzzük, míg a hagyma teljesen áttetszővé válik. Ezután kevés zöldséglevet öntünk hozzá, és jól összekeverjük. Leszûrés után az áttetsző levet esszük. A Breuss-féle rákterápia r...
2010-10-30 08:46:41
Növények hatása
...
ALMA
• Az almakúra köszvény, elhájasodás, a vese és húgycső betegségeinél igen ajánlható. Egy ilyen almakúránál naponta bizonyos mennyiségű (50-150 deka) almát fogyasztunk el. Rozskenyeret, kétszersültet ehetünk hozzá.
• Az almalé frissen üdítő, kiválasztást fokozó, láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztési zavarok esetében segít...
2010-10-30 07:40:59
Diótorta
...

Hozzávalók:
Piskótához:
12 csapott evőkanál finomliszt
6 csapott evőkanál cukor
6 db friss tyúktojás
1/2 dl finom étolaj
2 evőkanál őrölt dió
1 sütőpor
Krém:
25 dkg őrölt dió
25 dkg cukor
25 dkg rama margarin
2 evőkanál finomliszt
1 dl tej
1 dl rum
1 db ci...
2010-10-28 19:48:00
Ilona somlói galuskája
...


Hozzávalók:
a piskótához
10 db tyúktojás
20 csapott evőkanál finomliszt
10 csapott evőkanál kristálycukor
3 evőkanál kakaópor (szerencsi, vagy holland)
1 szûk dl olaj
1 tasak sütőpor
a sárgakrém töltelékhez
1 l tej
15 dkg finomliszt
25 dkg kristálycukor
15 dkg rama mar...
2010-10-28 05:11:36
Gombakrém õzláb gombából
...

Hozzávalók:
2 liternyi apróra darabolt, megmosott majd alaposan kifacsart őzláb gomba
2 nagy fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál pástétomfûszer keverék
1 teáskanál ételízesítő (vegeta)
2 teáskanál mustár
1 mokkáskanál őrölt bors
5 dkg margarin vagy vaj
2 evőkaná...
2010-10-28 04:59:24
Diós és mákos bejgli
Diós és mákos bejgli

=Ez a bejgli rendkívül finom, de sajnos nem olcsó. Drágasága ellenére, egyszer egy évben azért engedjük meg magunknak. Íme a receptje:
=A tészta: 30 dkg vajat és 1½ evőkanál cukrot egy csipet sóval habosra kavarunk. Hozzáteszünk egyenként 7 tojássárgáját, majd három deci tejben feloldott 1½ dkg élesztőt és 1 kg lisztet. Ka...
2010-10-28 04:55:11
1 2 3 6 7 8 9 10 11 12 13 
Címkék: gesztenye héját, hagyma teljesen, almakúra köszvény, ilyen almakúránál, almalé frissen, bejgli rendkívül, évben azért, csipet sóval, szelídgesztenye, kristálycukor, betegségeinél, tojássárgáját, babérlevéllel, megtisztítjuk, feldaraboljuk, kétszersültet, összekeverjük, turbolyalevél, zöldséglevet, mustármaggal, pirospaprika, hozzáteszünk, aranybarnára, vöröshagymát, szerecsendió, csöpögtessük, petrezselyem, felforraljuk, rozskenyeret, kiválasztást, hártyájától, elhájasodás, vöröshagyma, elkészítési, dinszteljük, receptúrája, zöldpaprika, álmatlanság, töltelékhez, almakúránál, mokkáskanál, fogyasztunk, elkészítése, ételízesít, leveskocka, feketebors, finomliszt, különleges, sárgarépát, zellergumó, póréhagyma, hozzávalók, gesztenyés, piskótához, rákterápia, ököruszály, levescsont, paradicsom, cseresznye, elkészítés, mennyiségű, galuskája, gombakrém, kacsasült, ízesítünk, magunknak, karikákra, darabolva, sárgarépa, teáskanál, drágasága,
© 2013 TVN.HU Kft.