|
|
|
Szegedi halászlé
................
Hozzávalók: 60 dkg ponty, 40 dkg harcsa, 25 dkg kecsege, 25 dkg
süllő, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 1 db kis paradicsom,
só, pirospaprika, 1 db száraz cseresznye paprika.
Elkészítése: A jó halászlé igazi zamatát a különböző halak íze
adja meg. Ezért lényeges, hogy többféle halból f... |
2010-11-04 05:19:10 |
|
|
|
|
|
|
Nyúl pácolva
............
Pácot készítünk: 2 db vöröshagymát, 1 nagyobb sárgarépát, 1 szál
gyökeret vékony karikákra vágunk és 2 liter vízben felforraljuk.
Sóval, pici törött borssal, 2 babérlevéllel, pár szem mustármaggal
és kevés ecettel ízesítünk. Ha felforrt, kihûtjük. Ezalatt a nyulat
minden hártyájától megtisztítjuk és feldaraboljuk... |
|
2010-11-04 05:14:53 |
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés kacsasült
....................
Hozzávalók: 1 fiatal kacsa, fél kg szelídgesztenye, 1 fej hagyma,
3 dkg vaj, 25 cl felfőzött leveskocka, tárkony, turbolyalevél,
kakukkfû, majoránna, só, bors.
Elkészítés: Szedjük le a gesztenye héját. Dobjuk forrásban lévő vízbe.
3 perc múlva szedjük ki, csöpögtessük le és hámozzu... |
2010-11-04 05:11:35 |
|
|
|
|
|
|
Különleges húsostál
...................
Hozzávalók: fél kg levescsont, 25 dkg ököruszály darabolva, 1 fej
káposzta, 1 kg sovány marhahús, 1 hagyma, 1 szegfûszeg, 1 babér, 4
szem feketebors, 2 ág petrezselyem, szerecsendió, 2 sárgarépa, 2 szál
póréhagyma, fél zellergumó, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál borecet,
1 evőkanál m... |
|
2010-11-04 04:36:21 |
|
|
|
|
|
|
...
Néhány háziszer elkészítési receptúrája
Hagyma gyógylé
Vöröshagymát apróra vágunk, olajban aranybarnára dinszteljük, fél liter hideg vízzel felöntjük, és addig főzzük, míg a hagyma teljesen áttetszővé válik. Ezután kevés zöldséglevet öntünk hozzá, és jól összekeverjük. Leszûrés után az áttetsző levet esszük. A Breuss-féle rákterápia r... |
|
2010-10-30 08:46:41 |
|
|
|
|
|
|
...
ALMA
• Az almakúra köszvény, elhájasodás, a vese és húgycső betegségeinél igen ajánlható. Egy ilyen almakúránál naponta bizonyos mennyiségű (50-150 deka) almát fogyasztunk el. Rozskenyeret, kétszersültet ehetünk hozzá.
• Az almalé frissen üdítő, kiválasztást fokozó, láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztési zavarok esetében segít... |
2010-10-30 07:40:59 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Piskótához:
12 csapott evőkanál finomliszt
6 csapott evőkanál cukor
6 db friss tyúktojás
1/2 dl finom étolaj
2 evőkanál őrölt dió
1 sütőpor
Krém:
25 dkg őrölt dió
25 dkg cukor
25 dkg rama margarin
2 evőkanál finomliszt
1 dl tej
1 dl rum
1 db ci... |
2010-10-28 19:48:00 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
a piskótához
10 db tyúktojás
20 csapott evőkanál finomliszt
10 csapott evőkanál kristálycukor
3 evőkanál kakaópor (szerencsi, vagy holland)
1 szûk dl olaj
1 tasak sütőpor
a sárgakrém töltelékhez
1 l tej
15 dkg finomliszt
25 dkg kristálycukor
15 dkg rama mar... |
2010-10-28 05:11:36 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
2 liternyi apróra darabolt, megmosott majd alaposan kifacsart őzláb gomba
2 nagy fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál pástétomfûszer keverék
1 teáskanál ételízesítő (vegeta)
2 teáskanál mustár
1 mokkáskanál őrölt bors
5 dkg margarin vagy vaj
2 evőkaná... |
2010-10-28 04:59:24 |
|
|
|
|
|
|
Diós és mákos bejgli
=Ez a bejgli rendkívül finom, de sajnos nem olcsó. Drágasága ellenére, egyszer egy évben azért engedjük meg magunknak. Íme a receptje:
=A tészta: 30 dkg vajat és 1½ evőkanál cukrot egy csipet sóval habosra kavarunk. Hozzáteszünk egyenként 7 tojássárgáját, majd három deci tejben feloldott 1½ dkg élesztőt és 1 kg lisztet. Ka... |
2010-10-28 04:55:11 |
|
|
|
|