|
|
|
Nyúl pácolva
............
Pácot készítünk: 2 db vöröshagymát, 1 nagyobb sárgarépát, 1 szál
gyökeret vékony karikákra vágunk és 2 liter vízben felforraljuk.
Sóval, pici törött borssal, 2 babérlevéllel, pár szem mustármaggal
és kevés ecettel ízesítünk. Ha felforrt, kihûtjük. Ezalatt a nyulat
minden hártyájától megtisztítjuk és feldaraboljuk... |
2010-11-04 05:14:53 |
|
|
|
|
|
|
...
Néhány háziszer elkészítési receptúrája
Hagyma gyógylé
Vöröshagymát apróra vágunk, olajban aranybarnára dinszteljük, fél liter hideg vízzel felöntjük, és addig főzzük, míg a hagyma teljesen áttetszővé válik. Ezután kevés zöldséglevet öntünk hozzá, és jól összekeverjük. Leszûrés után az áttetsző levet esszük. A Breuss-féle rákterápia r... |
|
2010-10-30 08:46:41 |
|
|
|
|
|
|
...
ALMA
• Az almakúra köszvény, elhájasodás, a vese és húgycső betegségeinél igen ajánlható. Egy ilyen almakúránál naponta bizonyos mennyiségű (50-150 deka) almát fogyasztunk el. Rozskenyeret, kétszersültet ehetünk hozzá.
• Az almalé frissen üdítő, kiválasztást fokozó, láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztési zavarok esetében segít... |
2010-10-30 07:40:59 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
a piskótához
10 db tyúktojás
20 csapott evőkanál finomliszt
10 csapott evőkanál kristálycukor
3 evőkanál kakaópor (szerencsi, vagy holland)
1 szûk dl olaj
1 tasak sütőpor
a sárgakrém töltelékhez
1 l tej
15 dkg finomliszt
25 dkg kristálycukor
15 dkg rama mar... |
|
2010-10-28 05:11:36 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
2 liternyi apróra darabolt, megmosott majd alaposan kifacsart őzláb gomba
2 nagy fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál pástétomfûszer keverék
1 teáskanál ételízesítő (vegeta)
2 teáskanál mustár
1 mokkáskanál őrölt bors
5 dkg margarin vagy vaj
2 evőkaná... |
|
2010-10-28 04:59:24 |
|
|
|
|
|
|
Diós és mákos bejgli
=Ez a bejgli rendkívül finom, de sajnos nem olcsó. Drágasága ellenére, egyszer egy évben azért engedjük meg magunknak. Íme a receptje:
=A tészta: 30 dkg vajat és 1½ evőkanál cukrot egy csipet sóval habosra kavarunk. Hozzáteszünk egyenként 7 tojássárgáját, majd három deci tejben feloldott 1½ dkg élesztőt és 1 kg lisztet. Ka... |
2010-10-28 04:55:11 |
|
|
|
|
|
|
...
Ezekkel a krémekkel megtölthetünk tortalapokat, piskótatekercset,
összeragaszthatunk apró, omlós süteményeket stb. A tortákat,
süteményeket a fogyasztás előtti napon töltsük meg.
Kávékrém
........
Egy dl erős feketekávét felfőzünk 10 dkg cukorral és 3 szelet
csokoládéval. Külön kis edényben összekeverjük 3 tojás sárg... |
2010-10-25 19:32:15 |
|
|
|
|
|
|
Hamis túrógombóc, málnasodóval
.............................
Hozzávalók: 1 1/2 l tej, 2 evőkanál citromlé, kb. 30 dkg búzadara, 1
teáskanál só, 4 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 2 db tojás, 1 kg
friss málna vagy házi málnaszörp.
Elkészítése: 1 l tejet aludni teszünk el a citromlével (kb. 1 nap).
Ha megkocsonyásodott, leö... |
2010-10-25 06:08:51 |
|
|
|
|
|
|
Brokkoli krémöntettel
.....................
Hozzávalók: fél kg friss vagy egy csomag mirelit brokkoli, 1 csokor
petrezselyem, 20 dkg trappista sajt, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 2
evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só.
Elkészítése: A brokkolit sós vízben puhára főzzük, majd szûrő... |
2010-10-01 05:39:56 |
|
|
|
|
|
|
Spanyol zöldborsó
.................
Hozzávalók: fél kg friss vagy mirelit zöldborsó, 20 dkg apró
száraztészta (nem cérnametélt vagy tarhonya!), 2 fej hagyma,
1 teáskanál curry, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: Az olajon megpirítjuk az egészen apróra vágott hagymát,
majd hozzáadjuk a zöldborsót, a curryt, az ízesít... |
2010-09-30 21:07:20 |
|
|
|
|