Belépés
Nyúl pácolva
Nyúl pácolva
............

Pácot készítünk: 2 db vöröshagymát, 1 nagyobb sárgarépát, 1 szál
gyökeret vékony karikákra vágunk és 2 liter vízben felforraljuk.
Sóval, pici törött borssal, 2 babérlevéllel, pár szem mustármaggal
és kevés ecettel ízesítünk. Ha felforrt, kihûtjük. Ezalatt a nyulat
minden hártyájától megtisztítjuk és feldaraboljuk...
2010-11-04 05:14:53
Házi szerek
...
Néhány háziszer elkészítési receptúrája

Hagyma gyógylé

Vöröshagymát apróra vágunk, olajban aranybarnára dinszteljük, fél liter hideg vízzel felöntjük, és addig főzzük, míg a hagyma teljesen áttetszővé válik. Ezután kevés zöldséglevet öntünk hozzá, és jól összekeverjük. Leszûrés után az áttetsző levet esszük. A Breuss-féle rákterápia r...
2010-10-30 08:46:41
Növények hatása
...
ALMA
• Az almakúra köszvény, elhájasodás, a vese és húgycső betegségeinél igen ajánlható. Egy ilyen almakúránál naponta bizonyos mennyiségű (50-150 deka) almát fogyasztunk el. Rozskenyeret, kétszersültet ehetünk hozzá.
• Az almalé frissen üdítő, kiválasztást fokozó, láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztési zavarok esetében segít...
2010-10-30 07:40:59
Ilona somlói galuskája
...


Hozzávalók:
a piskótához
10 db tyúktojás
20 csapott evőkanál finomliszt
10 csapott evőkanál kristálycukor
3 evőkanál kakaópor (szerencsi, vagy holland)
1 szûk dl olaj
1 tasak sütőpor
a sárgakrém töltelékhez
1 l tej
15 dkg finomliszt
25 dkg kristálycukor
15 dkg rama mar...
2010-10-28 05:11:36
Gombakrém õzláb gombából
...

Hozzávalók:
2 liternyi apróra darabolt, megmosott majd alaposan kifacsart őzláb gomba
2 nagy fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál pástétomfûszer keverék
1 teáskanál ételízesítő (vegeta)
2 teáskanál mustár
1 mokkáskanál őrölt bors
5 dkg margarin vagy vaj
2 evőkaná...
2010-10-28 04:59:24
Diós és mákos bejgli
Diós és mákos bejgli

=Ez a bejgli rendkívül finom, de sajnos nem olcsó. Drágasága ellenére, egyszer egy évben azért engedjük meg magunknak. Íme a receptje:
=A tészta: 30 dkg vajat és 1½ evőkanál cukrot egy csipet sóval habosra kavarunk. Hozzáteszünk egyenként 7 tojássárgáját, majd három deci tejben feloldott 1½ dkg élesztőt és 1 kg lisztet. Ka...
2010-10-28 04:55:11
Krémek sütikhez, édes mártások
...
Ezekkel a krémekkel megtölthetünk tortalapokat, piskótatekercset,
összeragaszthatunk apró, omlós süteményeket stb. A tortákat,
süteményeket a fogyasztás előtti napon töltsük meg.

Kávékrém
........

Egy dl erős feketekávét felfőzünk 10 dkg cukorral és 3 szelet
csokoládéval. Külön kis edényben összekeverjük 3 tojás sárg...
2010-10-25 19:32:15
Hamis túrógombóc, málnasodóval
Hamis túrógombóc, málnasodóval
.............................

Hozzávalók: 1 1/2 l tej, 2 evőkanál citromlé, kb. 30 dkg búzadara, 1
teáskanál só, 4 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 2 db tojás, 1 kg
friss málna vagy házi málnaszörp.

Elkészítése: 1 l tejet aludni teszünk el a citromlével (kb. 1 nap).
Ha megkocsonyásodott, leö...
2010-10-25 06:08:51
Brokkoli krémöntettel
Brokkoli krémöntettel
.....................

Hozzávalók: fél kg friss vagy egy csomag mirelit brokkoli, 1 csokor
petrezselyem, 20 dkg trappista sajt, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 2
evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só.

Elkészítése: A brokkolit sós vízben puhára főzzük, majd szûrő...
2010-10-01 05:39:56
Spanyol zöldborsó
Spanyol zöldborsó
.................

Hozzávalók: fél kg friss vagy mirelit zöldborsó, 20 dkg apró
száraztészta (nem cérnametélt vagy tarhonya!), 2 fej hagyma,
1 teáskanál curry, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál só, vegeta.

Elkészítése: Az olajon megpirítjuk az egészen apróra vágott hagymát,
majd hozzáadjuk a zöldborsót, a curryt, az ízesít&#...
2010-09-30 21:07:20
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: hagyma teljesen, almakúra köszvény, ilyen almakúránál, almalé frissen, bejgli rendkívül, évben azért, csipet sóval, krémekkel megtölthetünk, fogyasztás el&#245, csomag mirelit, olajon megpirítjuk, egészen apróra, piskótatekercset, megtölthetünk, feldaraboljuk, babérlevéllel, összekeverjük, tojássárgáját, betegségeinél, kétszersültet, kristálycukor, megtisztítjuk, hozzáteszünk, tortalapokat, vöröshagymát, aranybarnára, csokoládéval, süteményeket, málnasodóval, száraztészta, mustármaggal, felforraljuk, krémöntettel, pirospaprika, kiválasztást, petrezselyem, zöldséglevet, rozskenyeret, megpirítjuk, fogyasztunk, elhájasodás, feketekávét, álmatlanság, almakúránál, dinszteljük, mokkáskanál, zöldpaprika, elkészítése, töltelékhez, vöröshagyma, receptúrája, hártyájától, elkészítési, cérnametélt, citromlével, hozzávalók, finomliszt, rákterápia, túrógombóc, sárgarépát, ételízesít, málnaszörp, piskótához, zöldborsót, fogyasztás, hozzáadjuk, mennyiségű, teáskanál, zöldborsó, gombakrém, megmosott,
© 2013 TVN.HU Kft.