|
|
|
...
Ezekkel a krémekkel megtölthetünk tortalapokat, piskótatekercset,
összeragaszthatunk apró, omlós süteményeket stb. A tortákat,
süteményeket a fogyasztás előtti napon töltsük meg.
Kávékrém
........
Egy dl erős feketekávét felfőzünk 10 dkg cukorral és 3 szelet
csokoládéval. Külön kis edényben összekeverjük 3 tojás sárg... |
2010-10-25 19:32:15 |
|
|
|
|
|
|
Vegyes jégrém
.............
Hozzávalók: 6 db tojás, 4 dl tejszín, 15 dkg kristálycukor, 5 dkg
porcukor, 1/2 dkg vanillincukor, 10 dkg eper, 4 dkg kakaópor.
Elkészítése: A tojásokat felütjük, vízgőz fölött, habverővel
kevergetve, a cukorral együtt felfőzzük. Ha krémsûrûségûvé
vált, a vízgőzről leves... |
|
2010-10-25 06:25:11 |
|
|
|
|
|
|
Pöttyöske
.........
Hozzávalók: fél kg háztartási keksz, fél dl rum, 1 Ráma margarin,
másfél dl tej, 20 dkg cukor, 3 dkg kakaó, 1 evőkanál liszt.
Elkészítése: A kekszet apró darabokra törjük (egy szemet kb. hatfelé)
és a rummal meglocsoljuk. A tejet, a cukrot, a kakaót és a lisztet
összekeverve 5 percig állandó keverés mellett felf&... |
2010-10-25 06:12:02 |
|
|
|
|
|
|
Hamis túrógombóc, málnasodóval
.............................
Hozzávalók: 1 1/2 l tej, 2 evőkanál citromlé, kb. 30 dkg búzadara, 1
teáskanál só, 4 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 2 db tojás, 1 kg
friss málna vagy házi málnaszörp.
Elkészítése: 1 l tejet aludni teszünk el a citromlével (kb. 1 nap).
Ha megkocsonyásodott, leö... |
|
2010-10-25 06:08:51 |
|
|
|
|
|
|
Gyümölcsös kétszersülttorta
Hozzávalók: 2 csomag kétszersült, 1 csomag vaníliás pudingpor,
1 l tej, 2 csomag vaníliás cukor, 1 pohár tejszín, 30 dkg vegyes
gyümölcs (lehet kompót is, lé nélkül).
Elkészítése: Fél liter tejet felfőzünk a vaníliás cukorral
és meglocsoljuk vele az egész kétszersülteket. Elkészítjük a
vaníliapudingot a p... |
|
2010-10-25 05:45:22 |
|
|
|
|
|
|
Rántott tejbegríz
.................
Hozzávalók: 1 liter tej, 30 dkg búzadara, 2 db tojás, a panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez: olaj. 1 evőkanál fahéj, 1
evőkanál cukor, 2 evőkanál porcukor, csipetnyi só.
Elkészítése: A tejet odatesszük főni és folytonos keverés mellett
beleszórjuk a darát. Felfõ... |
2010-10-25 05:45:01 |
|
|
|
|
|
|
Pozsonyi patkó
..............
15 deka vaj, 1 egész tojás, 1 sárgája, kevés só, 30 deka liszt, 6
deka porcukor és 1 csomag sütőpor. Ezeket deszkán jól összegyúrjuk,
kinyújtjuk s négyzetes darabokra vágjuk. Tölteléknek 25 deka őrölt
mákot 8 deka vajjal elkeverünk, majd hozzáadunk 2 deci tejet, 14 deka
cukrot, kevés fahéjat és 1 citrom ... |
2010-10-25 05:41:02 |
|
|
|
|
|
|
Párizsis nyárs
..............
Hozzávalók: 30 dkg párizsi egy darabban, 2 csokor zöldhagyma, 8 kicsi
gombafej, 2 nagy zöldpaprika, só, törött bors, mustár ízlés szerint,
liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 fél hurkapálca (vagy
hosszú hústûk).
Elkészítése: A párizsiról a bőrt lehúzzuk, és négy egyforma vastag
szele... |
2010-10-20 06:14:53 |
|
|
|
|
|
|
Brokkoli krémöntettel
.....................
Hozzávalók: fél kg friss vagy egy csomag mirelit brokkoli, 1 csokor
petrezselyem, 20 dkg trappista sajt, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 2
evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só.
Elkészítése: A brokkolit sós vízben puhára főzzük, majd szûrő... |
2010-10-01 05:39:56 |
|
|
|
|
|
|
Spanyol zöldborsó
.................
Hozzávalók: fél kg friss vagy mirelit zöldborsó, 20 dkg apró
száraztészta (nem cérnametélt vagy tarhonya!), 2 fej hagyma,
1 teáskanál curry, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: Az olajon megpirítjuk az egészen apróra vágott hagymát,
majd hozzáadjuk a zöldborsót, a curryt, az ízesít... |
2010-09-30 21:07:20 |
|
|
|
|