Belépés
Krémek sütikhez, édes mártások
...
Ezekkel a krémekkel megtölthetünk tortalapokat, piskótatekercset,
összeragaszthatunk apró, omlós süteményeket stb. A tortákat,
süteményeket a fogyasztás előtti napon töltsük meg.

Kávékrém
........

Egy dl erős feketekávét felfőzünk 10 dkg cukorral és 3 szelet
csokoládéval. Külön kis edényben összekeverjük 3 tojás sárg...
2010-10-25 19:32:15
Vegyes jégrém
Vegyes jégrém
.............

Hozzávalók: 6 db tojás, 4 dl tejszín, 15 dkg kristálycukor, 5 dkg
porcukor, 1/2 dkg vanillincukor, 10 dkg eper, 4 dkg kakaópor.

Elkészítése: A tojásokat felütjük, vízgőz fölött, habverővel
kevergetve, a cukorral együtt felfőzzük. Ha krémsûrûségûvé
vált, a vízgőzről leves...
2010-10-25 06:25:11
Pöttyöske
Pöttyöske
.........

Hozzávalók: fél kg háztartási keksz, fél dl rum, 1 Ráma margarin,
másfél dl tej, 20 dkg cukor, 3 dkg kakaó, 1 evőkanál liszt.

Elkészítése: A kekszet apró darabokra törjük (egy szemet kb. hatfelé)
és a rummal meglocsoljuk. A tejet, a cukrot, a kakaót és a lisztet
összekeverve 5 percig állandó keverés mellett felf&...
2010-10-25 06:12:02
Hamis túrógombóc, málnasodóval
Hamis túrógombóc, málnasodóval
.............................

Hozzávalók: 1 1/2 l tej, 2 evőkanál citromlé, kb. 30 dkg búzadara, 1
teáskanál só, 4 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 2 db tojás, 1 kg
friss málna vagy házi málnaszörp.

Elkészítése: 1 l tejet aludni teszünk el a citromlével (kb. 1 nap).
Ha megkocsonyásodott, leö...
2010-10-25 06:08:51
Gyümölcsös kétszersülttorta
Gyümölcsös kétszersülttorta

Hozzávalók: 2 csomag kétszersült, 1 csomag vaníliás pudingpor,
1 l tej, 2 csomag vaníliás cukor, 1 pohár tejszín, 30 dkg vegyes
gyümölcs (lehet kompót is, lé nélkül).

Elkészítése: Fél liter tejet felfőzünk a vaníliás cukorral
és meglocsoljuk vele az egész kétszersülteket. Elkészítjük a
vaníliapudingot a p...
2010-10-25 05:45:22
Rántott tejbegríz
Rántott tejbegríz
.................

Hozzávalók: 1 liter tej, 30 dkg búzadara, 2 db tojás, a panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez: olaj. 1 evőkanál fahéj, 1
evőkanál cukor, 2 evőkanál porcukor, csipetnyi só.

Elkészítése: A tejet odatesszük főni és folytonos keverés mellett
beleszórjuk a darát. Felfõ...
2010-10-25 05:45:01
Pozsonyi patkó
Pozsonyi patkó
..............

15 deka vaj, 1 egész tojás, 1 sárgája, kevés só, 30 deka liszt, 6
deka porcukor és 1 csomag sütőpor. Ezeket deszkán jól összegyúrjuk,
kinyújtjuk s négyzetes darabokra vágjuk. Tölteléknek 25 deka őrölt
mákot 8 deka vajjal elkeverünk, majd hozzáadunk 2 deci tejet, 14 deka
cukrot, kevés fahéjat és 1 citrom ...
2010-10-25 05:41:02
Párizsis nyárs
Párizsis nyárs
..............

Hozzávalók: 30 dkg párizsi egy darabban, 2 csokor zöldhagyma, 8 kicsi
gombafej, 2 nagy zöldpaprika, só, törött bors, mustár ízlés szerint,
liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 fél hurkapálca (vagy
hosszú hústûk).

Elkészítése: A párizsiról a bőrt lehúzzuk, és négy egyforma vastag
szele...
2010-10-20 06:14:53
Brokkoli krémöntettel
Brokkoli krémöntettel
.....................

Hozzávalók: fél kg friss vagy egy csomag mirelit brokkoli, 1 csokor
petrezselyem, 20 dkg trappista sajt, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 2
evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só.

Elkészítése: A brokkolit sós vízben puhára főzzük, majd szûrő...
2010-10-01 05:39:56
Spanyol zöldborsó
Spanyol zöldborsó
.................

Hozzávalók: fél kg friss vagy mirelit zöldborsó, 20 dkg apró
száraztészta (nem cérnametélt vagy tarhonya!), 2 fej hagyma,
1 teáskanál curry, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál só, vegeta.

Elkészítése: Az olajon megpirítjuk az egészen apróra vágott hagymát,
majd hozzáadjuk a zöldborsót, a curryt, az ízesít&#...
2010-09-30 21:07:20
1 2 3 6 7 8 9 10 11 12 13 
Címkék: krémekkel megtölthetünk, fogyasztás el&#245, tojásokat felütjük, cukorral együtt, kekszet apró, rummal meglocsoljuk, vaníliás cukorral, egész kétszersülteket, tejet odatesszük, csomag mirelit, olajon megpirítjuk, egészen apróra, kétszersülttorta, piskótatekercset, kétszersülteket, vaníliapudingot, megtölthetünk, összekeverjük, kristálycukor, vanillincukor, csokoládéval, zsemlemorzsa, süteményeket, összekeverve, tortalapokat, krémöntettel, málnasodóval, meglocsoljuk, száraztészta, panírozáshoz, összegyúrjuk, petrezselyem, elkészítése, megpirítjuk, zöldpaprika, feketekávét, cérnametélt, tölteléknek, citromlével, bundázáshoz, kétszersült, elkészítjük, beleszórjuk, hurkapálca, hozzávalók, elkeverünk, hozzáadunk, málnaszörp, túrógombóc, gyümölcsös, zöldborsót, zöldhagyma, hozzáadjuk, párizsiról, kinyújtjuk, háztartási, fogyasztás, odatesszük, kevergetve, pöttyöske, tejbegríz, brokkolit, zöldborsó, tojásokat, teáskanál, krémekkel, négyzetes, folytonos, pudingpor, darabokra, trappista,
© 2013 TVN.HU Kft.