Regisztráció  Belépés
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... beleszeljük a
tv-paprikát. Paradicsomlével felöntjük, simára kidolgozzuk, félretesszük.
Egy kisebb lábasban a vörösbort felmelegítjük a babérlevelekkel és a borókabogyókkal.
Felforraljuk, majd a lángot elzárva pár percig állni hagyjuk, hogy a fűszerek íze átjárja a
bort.
Közben a húsra sót, őrölt borsot és fokhagymát teszünk. Szűrőkanálon keresztül
ho...
2018-09-16 17:43:08
krémes körteleves
... egészet tettünk bele, majd turmixgépbe öntjük és simára turmixoljuk. Csomómentesre elkev...
2018-09-11 21:14:00
Rumos szilvakrémleves
... megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a ...
2018-09-11 21:09:01
Sült karaj tokajiaszú mártással
... elkészítéséhez nem az igen macerás és időigényes barna mártást használjuk, hanem az egészben sült hús alaposan összeturmixolt levét. Ezt a lét és a tokaji aszút egy mély serpenyőbe öntjük. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon még fél óráig gyöngyöztetjük. Hozzáadjuk a mazsolát, és egy kevés vajat, hogy bársonyosabb legyen. Az utolsó 5 percben beletesszük a szőlőt, hagyjuk, hogy kis...
2018-09-09 16:39:06
Rozéra sült kacsamell narancsos sárgarépalekvárral
... répalekvár
A kacsamellet beirdaljuk, majd serpenyőben, a bőrével lefelé addig sütjük, míg a zsírját kiengedi. Ezután 80 fokos sütőben 20-30 perc alatt rózsaszínre sütjük. A zöldséglevet felforraljuk, beleöntjük a polentát és a vajat. 1 percig forraljuk, majd fedővel letakarva 10 perc alatt készre pároljuk. Hozzákeverjük a 2 dl tejet és a pirított mandula szeleteket. Narancsos...
2018-09-09 16:24:55
Tejszínes brokkolikrémleves
... hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
A vajban megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a burgonyát, 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a chilit és az erőlevest, felforraljuk. Beletesszük a brokkolit (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig főzzük.
Kiveszünk a levesből 4 szép brokkolirózsát a díszítéshez, a többit ...
2018-08-29 00:45:27
Mákleves eperrel
... hozzákeverünk egy diónyi vajat, és addig keverjük, míg a vaj teljesen felolvad. Ezután felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a mákot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat. Felforraljuk, és kb. 10 percig főzzük, közben többször megkeverjük, és ha szükséges, még cukorral ízesítjük.
A pudingport a tejszínnel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a ...
2018-08-27 23:15:01
AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT 2.
... félbevágjuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk.
A mézet egy edényben felforrósítjuk, a negyedekre vágott őszibarackot a fahéjjal és a citromhéjjal együtt beletesszük, lezárt edényben felforraljuk, 5-10 percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk.
A mandulát vagy diót serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, és a barackra szórjuk.
Az öntethez a tejszínt és a joghurtot jól e...
2018-08-27 18:43:39
Hogyan készítsünk otthon, egyszerűen kovászos uborkát?
... vékony szeletekre vágjuk.
A megmosott uborkákat tálba tesszük, és annyi vízzel öntjük le, amennyi jól ellepi. Ezután a lemérjük (ettől függően sózzuk), beleöntjük egy fazékba és felforraljuk.

Amíg a víz forr, tiszta, mosott nagy uborkásüvegekbe rakunk pár szál kaprot és a lehető legszorosabban belerakjuk az uborkákat. (Ügyeljünk arra, hogy maximálisan kihasználj...
2018-08-14 12:56:31
Pillecukor (p-f-z)
... fél dl étolaj. A forgatáshoz 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg porcukor.
Egy lábasba két deci vízbe beleöntjük a cukrot, a mézet, a picurka sót, és a tűzhelyen összeolvasztjuk. Felforraljuk, és megvárjuk, amíg az edényben kicsit visszahúzódik a habja.
Egy nagyobb tálcát sütőpapírral kibélelünk, és olajjal átkenünk.
Újabb két deci vizet összemelegítünk a zselatinnal, a...
2018-08-09 12:10:12
1 2 3 .................412 413 ........618 619 .........824 825 826 
Címkék: AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT, kisebb lábasban, vörösbort felmelegítjük, lángot elzárva, nagy fazékba, szilvához adjuk, merőkanál levessel, igen macerás, egészben sült, tokaji aszút, mély serpenyőbe, kevés vajat, kacsamellet beirdaljuk, bőrével lefelé, zsírját kiengedi, zöldséglevet felforraljuk, pirított mandula, fokhagymát finomra, vajban megfonnyasztjuk, diónyi vajat, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, tejszínnel simára, edényben felforrósítjuk, negyedekre vágott, citromhéjjal együtt, mandulát vagy, barackra szórjuk, megmosott uborkákat, lehető legszorosabban, tűzhelyen összeolvasztjuk, edényben kicsit, nagyobb tálcát, összemelegítünk, összeolvasztjuk, nyírmártonfalva, borókabogyókkal, megfonnyasztjuk, uborkásüvegekbe, szilvakrémleves, babérlevelekkel, paradicsomlével, citromkarikákat, felforrósítjuk, összeturmixolt, gyöngyöztetjük, brokkolirózsát, legszorosabban, elkészítéséhez, felkarikázzuk, csomómentesre, felmelegítjük, hozzákeverünk, visszahúzódik, szegfűszeggel, hozzákeverjük, félretesszük,
© 2013 TVN.HU Kft.