|
|
|
... méret) világosra sütjük! Vigyázni kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.
A kész lapok közül kiválasztjuk a leg... |
2021-05-23 18:39:48 |
|
|
|
|
|
|
... hatással van a máj egészségére.
Forrás : https://gyogyszernelkul.com/a-puffad as-k... |
|
2021-03-18 22:52:26 |
|
|
|
|
|
|
... gruyére sajt (vagy comté)
A tetejére
1 db tojássárgája
5 dkg gruyére sajt (vagy comté)
Elkészítés
A tésztához
A tejet a vajjal egy tálban felforraljuk.
Ha a tej felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot, és a sóval, borssal elkevert lisztet hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal addig kavarjuk a tésztát, amíg teljesen homogén nem lesz, és elv... |
2021-02-01 18:48:28 |
|
|
|
|
|
|
... és szűrés után ezt fogyasszuk. Csontbeépülési problémák esetén a teát 3-10 percig főzzük.
Ülőfürdő készítése
10 dkg zsurlót éjszakára áztassunk hideg vízbe, másnap felforraljuk, és a fürdővízhez öntjük. A gyógynövényt még kétszer használhatjuk erre a célra.
Tinktúra készítése
10 dkg zsurlót 0,5 liter pálinkával leöntünk, és jól lezárjuk. Két hétig... |
|
2020-12-13 20:05:04 |
|
|
|
|
|
|
... csíkokra, majd néhány napig egy levegős, meleg helyen szárítsuk. Ebből a szárított gyökérből csészénként mintegy 2 teáskanállal hideg vízbe áztatunk egy éjszakára. Másnap a teát kicsit felforraljuk, leszűrjük, és ebből naponta legalább 3 csészével fogyasztunk.
Gyökérfőzet
2 evőkanál szárított gyökeret tegyünk 1/2 liter vízhez, majd 5 percig főzzük. Fedjük le, majd ... |
|
2020-12-02 23:33:30 |
|
|
|
|
|
|
... ledaráljuk és félretesszük.
Tejmártást így készítettek: a vajat felforrósítjuk, a hozzátett liszttel habzásig kevergetjük, hozzáöntjük a forró tejet, simára keverjük és felforraljuk. A tűzről levéve tejföllel, mustárral ízesítjük, hozzákeverjük a ledarált sulymot és összeforraljuk. Halételekhez kínálták.
Aztán jött a környezetvédelmi törvény, amely védet... |
2020-10-25 22:29:30 |
|
|
|
|
|
|
...
Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk.
A tejszínhez keverjük a lisztet és a tejfölt, ráöntjük.
Elkavarjuk, a hússzeleteket megforgatjuk és felforraljuk.
Rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és már le is
vehetjük a tűzhelyről. Melegen tálaljuk.
... |
2020-07-25 07:16:53 |
|
|
|
|
|
|
... krémet kenjük a lapok közé. Pici krémet hagyva a felső lapra
és a torta oldalára. A torta oldalát meghintjük kókuszreszelékkel.
A mázhoz a cukrot, kakaóport, vizet felforraljuk, míg a cukor elolvad, majd
melegen a tűzről levéve, belekeverjük a vajat. Ezt csorgatjuk a torta tetejére.
Másnapig hűtőben tároljuk.
Eredeti recept: Niethné Meg... |
2020-04-26 14:29:21 |
|
|
|
|
|
|
... étcsokit, és darabosra daráljuk.
Egy sütőpapírral bélelt, csatos tortaformába öntjük a csokis masszát, és jól lenyomkodjuk. Legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.
Egy edénybe felforraljuk a tejszín-vaj-étcsoki triót, majd lehűtjük.
A lehűlt csokis krémet, a kekszes alapra öntjük, majd hűtőben pihentetjük néhány óráig.
Tálalás előtt egy evőkanál kakaóporral s... |
2019-12-12 17:31:49 |
|
|
|
|
|
|
... lassan elkezdjük főzni. Főzéstől számított kb. 50 perc után átpasszírozzuk egy szűrőn a lekváralapot, hogy a héjtól és magtól megszabaduljunk.
A tiszta szőlőlekvárt újra felforraljuk és literenként 2 evőkanál cukrot adhatunk hozzá, ha nem elég édes, de inkább hagyjuk el, mert elnyomja a szőlő csodálatos ízét. Kis lángon főzzük tovább félig letakarva, gyakran megkavarva.... |
2019-11-06 21:24:36 |
|
|
|
|