Belépés
Moszkauer
... tejszín

Díszítés: olvasztott csokoládé

A tejszínt, margarint, durvára vágott diót, apróra vágott cukrozott narancshéjat habüstben jól összekeverjük, és állandó keverés mellett felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet. Kissé lehűtjük, majd vékonyan olajozott, lisztezett sütőlemezen diónyi halmokat formázunk, rumba, vagy vízbe mártott villával ella...
2010-12-13 05:31:31
András napi puncs
... narancs leve, 1 citrom leve, citromhéj, 10 dkg kristálycukor, 2 rúd fahéj, 8 szem szegfűszeg 1/2 l fehérbor 2 dl konyak

Előkészítés: A 1/2 liter vizet a 10 dkg cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről, beletesszük a teafüvet és 1/4 óráig benne hagyjuk. Közben a 1/2 l fehérbort a szegfűszeggel, a 2 rúd fahéjjal, a narancs- és citromlével erős tűzön felhevítjük; beleöntj...
2010-12-13 05:26:21
Narancsdzsem
... hogy minden cseppet felfoghassunk. A magvakat természetesen kiszedjük. Megmérjük a súlyát és háromszor annyi vízben (fél kilóra másfél liter víz) 24 óráig áztatjuk. Akkor az egészet felforraljuk, 20 percig lobogva forrni hagyjuk, és ismét 24 órát állni hagyjuk. Akkor belecsavarjuk 2 citrom levét, megmérjük és ugyanannyi súlyú kocka- vagy süvegcukorral, 30 percig erősen forraljuk. ...
2010-12-13 05:24:49
Aromás gyümölcssaláta
... Iecsepegtetett görög joghurt a tálaláshoz.

Elkészítés: Először elkészítjük a szirupot. A cukrot, a vizet, a fahéjat, a kardamomot és a szegfűszeget egy lábosba tesszük, felforraljuk, és addig kevergetjük, amíg a cukor megolvad. Lassú tűzön 2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a narancslét és a limet levét, és hagyjuk kihűlni. A dinnyék húsát kimagozzuk, ...
2010-12-13 05:11:56
Narancsmártás
... kellőleg megsűrűsödik.
Narancsmártás 3.

1 narancs reszelt héját 4 tojással 12 dkg porcukorral habosra keverünk, feleresztjük 4 dl tejjel, és folytonos keverés mellett felforraljuk. Citrommártáshoz citrom reszelt héját használunk.
Narancsmártás 4.

Hozzávalók: 1 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 3 dl húsleves (kockából is jó), 1 nara...
2010-12-13 05:03:02
Bigarad mártás
... narancs, 1/2 dl curacao likőr, 5 dkg cukor, 1 evőkanál ecet, kevés burgonyaliszt.

Abból az edényből, amelyben a kacsa sült, leöntjük a zsírt, felengedjük a borjú alaplével, felforraljuk és leszűrjük. Serpenyőben kevés cukrot pirítunk vilá­gosra, 1 kanál ecetet adunk hozzá, feleresztjük a leszűrt alaplével, felforraljuk, és kevés vízzel elkevert burgonyaliszttel olajsűrű...
2010-12-13 05:01:30
Sevillai narancsos szeletek
... helyezzük. A sárga és fehérrépát, a vöröshagymát karikára vágjuk, rászórjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk, felöntjük borral, egy kevés vízzel, hozzátesszük a fokhagymát, babérlevelet, felforraljuk, ráöntjük a hússzelekre, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, átszedjük egy másik edénybe. A mártást ízesítjük egy fél narancs levével, az áfonya ízzel még egyszer felforr...
2010-12-13 05:01:05
Narancsos comb
... belecsorgatjuk kicsavart levét és még 2 dl vizet, megsózzuk, majd a húst visszatéve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús meg...
2010-12-13 04:57:13
Narancsmázas sült csirke
... felforrósítjuk a maradék olajat, a húsdarabokat kb. 8 percig minden oldalról megpirítjuk benne. A húsokat kiszedjük, az olajat kiöntjük, a lekváros keveréket az edénybe tesszük, és az egészet felforraljuk.

3. A csirkehúst egy másik sütőformában az előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. 20 percig sütjük, amíg beleszúrva a kibuggyanó lé színtelen lesz. A keletkezett zsira...
2010-12-13 04:47:30
Boros narancs-krémleves
... majd az egyiknek a héját a kockacukrokkal ledörzsöljük. A narancsolajos cukrot kis fazékba rakjuk. Ráöntjük a narancsszörpöt és 3 dl vizet. Beleszórjuk a sót és a szegfűszeget, ezután felforraljuk. Közben a narancsokat meghámozzuk. Kettőt közülük karikákra vágunk, a karikákat pedig kis kockákra aprítjuk. Kicsurgó levét felfogjuk, és a harmadik narancs kipréselt levével együtt a le...
2010-12-13 04:39:11
1 2 3 .................411 412 413 415 416 ........623 624 .........830 831 832 
Címkék: tűzről levéve, magvakat természetesen, egészet felforraljuk, lábosba tesszük, cukor megolvad, limet levét, dinnyék húsát, kacsa sült, borjú alaplével, leszűrt alaplével, vöröshagymát karikára, kicsit pirítjuk, kevés vízzel, másik edénybe, mártást ízesítjük, áfonya ízzel, húst visszatéve, maradék olajat, húsokat kiszedjük, olajat kiöntjük, lekváros keveréket, edénybe tesszük, másik sütőformában, előmelegített sütőbe, keletkezett zsira, kockacukrokkal ledörzsöljük, narancsolajos cukrot, narancsokat meghámozzuk, karikákat pedig, harmadik narancs, burgonyaliszttel, citrommártáshoz, narancsszörpöt, felforrósítjuk, kockacukrokkal, iecsepegtetett, gyümölcssaláta, belecsorgatjuk, narancsmártás, burgonyaliszt, hozzákeverjük, összekeverjük, előmelegített, narancsolajos, süvegcukorral, természetesen, felfoghassunk, kristálycukor, szegfűszeggel, belecsavarjuk, feleresztjük, felforraljuk, narancsdzsem, szegfűszeget, megsűrűsödik, narancsmázas, narancshéjat, húsdarabokat, sütőformában, babérlevelet, vöröshagymát, hozzátesszük,
© 2013 TVN.HU Kft.