|
|
|
... tejszín
Díszítés: olvasztott csokoládé
A tejszínt, margarint, durvára vágott diót, apróra vágott cukrozott narancshéjat habüstben jól összekeverjük, és állandó keverés mellett felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet. Kissé lehűtjük, majd vékonyan olajozott, lisztezett sütőlemezen diónyi halmokat formázunk, rumba, vagy vízbe mártott villával ella... |
2010-12-13 05:31:31 |
|
|
|
|
|
|
... narancs leve, 1 citrom leve, citromhéj, 10 dkg kristálycukor, 2 rúd fahéj, 8 szem szegfűszeg 1/2 l fehérbor 2 dl konyak
Előkészítés: A 1/2 liter vizet a 10 dkg cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről, beletesszük a teafüvet és 1/4 óráig benne hagyjuk. Közben a 1/2 l fehérbort a szegfűszeggel, a 2 rúd fahéjjal, a narancs- és citromlével erős tűzön felhevítjük; beleöntj... |
|
2010-12-13 05:26:21 |
|
|
|
|
|
|
... hogy minden cseppet felfoghassunk. A magvakat természetesen kiszedjük. Megmérjük a súlyát és háromszor annyi vízben (fél kilóra másfél liter víz) 24 óráig áztatjuk. Akkor az egészet felforraljuk, 20 percig lobogva forrni hagyjuk, és ismét 24 órát állni hagyjuk. Akkor belecsavarjuk 2 citrom levét, megmérjük és ugyanannyi súlyú kocka- vagy süvegcukorral, 30 percig erősen forraljuk. ... |
2010-12-13 05:24:49 |
|
|
|
|
|
|
... Iecsepegtetett görög joghurt a tálaláshoz.
Elkészítés: Először elkészítjük a szirupot. A cukrot, a vizet, a fahéjat, a kardamomot és a szegfűszeget egy lábosba tesszük, felforraljuk, és addig kevergetjük, amíg a cukor megolvad. Lassú tűzön 2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a narancslét és a limet levét, és hagyjuk kihűlni. A dinnyék húsát kimagozzuk, ... |
|
2010-12-13 05:11:56 |
|
|
|
|
|
|
... kellőleg megsűrűsödik.
Narancsmártás 3.
1 narancs reszelt héját 4 tojással 12 dkg porcukorral habosra keverünk, feleresztjük 4 dl tejjel, és folytonos keverés mellett felforraljuk. Citrommártáshoz citrom reszelt héját használunk.
Narancsmártás 4.
Hozzávalók: 1 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 3 dl húsleves (kockából is jó), 1 nara... |
|
2010-12-13 05:03:02 |
|
|
|
|
|
|
... narancs, 1/2 dl curacao likőr, 5 dkg cukor, 1 evőkanál ecet, kevés burgonyaliszt.
Abból az edényből, amelyben a kacsa sült, leöntjük a zsírt, felengedjük a borjú alaplével, felforraljuk és leszűrjük. Serpenyőben kevés cukrot pirítunk világosra, 1 kanál ecetet adunk hozzá, feleresztjük a leszűrt alaplével, felforraljuk, és kevés vízzel elkevert burgonyaliszttel olajsűrű... |
2010-12-13 05:01:30 |
|
|
|
|
|
|
... helyezzük. A sárga és fehérrépát, a vöröshagymát karikára vágjuk, rászórjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk, felöntjük borral, egy kevés vízzel, hozzátesszük a fokhagymát, babérlevelet, felforraljuk, ráöntjük a hússzelekre, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, átszedjük egy másik edénybe. A mártást ízesítjük egy fél narancs levével, az áfonya ízzel még egyszer felforr... |
2010-12-13 05:01:05 |
|
|
|
|
|
|
... belecsorgatjuk kicsavart levét és még 2 dl vizet, megsózzuk, majd a húst visszatéve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús meg... |
2010-12-13 04:57:13 |
|
|
|
|
|
|
... felforrósítjuk a maradék olajat, a húsdarabokat kb. 8 percig minden oldalról megpirítjuk benne. A húsokat kiszedjük, az olajat kiöntjük, a lekváros keveréket az edénybe tesszük, és az egészet felforraljuk.
3. A csirkehúst egy másik sütőformában az előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. 20 percig sütjük, amíg beleszúrva a kibuggyanó lé színtelen lesz. A keletkezett zsira... |
2010-12-13 04:47:30 |
|
|
|
|
|
|
... majd az egyiknek a héját a kockacukrokkal ledörzsöljük. A narancsolajos cukrot kis fazékba rakjuk. Ráöntjük a narancsszörpöt és 3 dl vizet. Beleszórjuk a sót és a szegfűszeget, ezután felforraljuk. Közben a narancsokat meghámozzuk. Kettőt közülük karikákra vágunk, a karikákat pedig kis kockákra aprítjuk. Kicsurgó levét felfogjuk, és a harmadik narancs kipréselt levével együtt a le... |
2010-12-13 04:39:11 |
|
|
|
|