|
|
|
... evőkanál tej
4 cl sütőrum
tejszínhab
Elkészítése:
A mazsolát rumba áztatjuk. Ledaráljuk a diót, majd összekeverjük... |
2010-12-12 21:34:35 |
|
|
|
|
|
|
... kakukkfűvel és a szerecsendióval ízesítjük, és pár percig együtt pároljuk. Felöntjük húslevessel, majd fedő alatt puhára főzzük.
Turmixoljuk (vagy botmixerrel pépesítjük), majd felforraljuk (ha túl sűrűnek ítéljük, kis levest még adjunk hozzá.) A tűzhelyet elzárjuk.
A tejszínt a tojássárgájával alaposan kikeverjük (royal).
A levest 2-3 percig kevergetjük, hogy kissé... |
|
2010-12-12 21:11:07 |
|
|
|
|
|
|
... metéltre vágott, megmosott húst. Sózzuk, borsozzuk, vizet önt... |
2010-12-12 20:35:27 |
|
|
|
|
|
|
... lobogó vízben leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, húsukat kockákra vágjuk. (A mirelit paradicsomot félig fagyott állapotban vágjuk fel.) A paradicsomot és a zöldséglevest a hagymára öntjük, felforraljuk, sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük. A töltött hagymákat ebben a lében fedő alatt 30-35 percig pároljuk. Burgonyapürével tálaljuk.
Ugyanezzel a darált húsos töltelékke... |
|
2010-12-12 20:00:49 |
|
|
|
|
|
|
... fagyasztott paraj
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük. A kiolvasztott parajt 3 dl tejben elkevert KNORR Tejszínes fokhagymás csirke Rafinéria Alappal kevergetve felforraljuk és hagyjuk kicsit besűrűsödni.
A megfőtt tésztát lecsepegtetjük, és a margarinnal együtt a szószba forgatjuk, majd rövidenösszemelegítjük.
A darabolt szalonna szeleteket serpen... |
|
2010-12-12 16:46:52 |
|
|
|
|
|
|
... kiskanál pirospaprikával, kicsit megpirítjuk, felöntjük húslevessel (vag... |
2010-12-11 18:42:02 |
|
|
|
|
|
|
... csomagokat kapunk.
A palacsintabatyukat egy kiolajozott tűzálló tálba rakjuk.
A félretett pörköltszaftba belekeverjük az egy kanál liszttel elkevert 2 dl tejfölt. A mártást felforraljuk, aztán 2-3 percig főzzük, majd jó 10 perccel a tálalás előtt a palacsintákra öntjük.
A mártással leöntött palacsintákat előmelegített sütőben 10 perc alatt átforrósítjuk.
Hideg ... |
2010-12-11 17:42:21 |
|
|
|
|
|
|
... Ramával kikenjük, a tésztát beletöltjük és 175-200 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 50 percig sütjük.
Kivesszük a formából és 10 percig hűlni hagyjuk. Közben a bort és a fűszert felforraljuk, lehűtjük, végül rumot és porcukrot keverünk hozzá. A süteményt ismét belehelyezzük a formába. Hurkapálcikával több helyen megszurkáljuk és az elkészített puncsot rácsöpögtetjük a sütemé... |
2010-12-11 17:28:06 |
|
|
|
|
|
|
... magas hőfokon az olajban 3-4 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, és kivesszük a serpenyőből. A sütőolajhoz adjuk a fehérbort, 1-2 percig főzzük, majd felöntjük a zöldséglével. Felforraljuk, és a burgonyát hozzáadjuk. Közepes hőfokon 12 percig pároljuk. Levesszük a fedőt, és hozzáadjuk a gombát meg a hagymát. Belekeverjük az étkezési keményítőt, a tejfölt, még egyszer fölfor... |
2010-12-11 13:18:03 |
|
|
|
|
|
|
... kb. 20 percig főzzük. A levest lehúzzuk a tűzről, beletesszük a gomba kétharmadát, merülőmixerrel összetörjük, majd a tejszínnel, őrölt ... |
2010-12-11 13:16:45 |
|
|
|
|