|
|
|
... rendezzük. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, a hús mellé rakjuk. A visszamaradt sütővajban a paradicsompürét rozsdabarnára pirítj... |
2010-06-25 13:59:27 |
|
|
|
|
|
|
... vajat vagy a főzőmargarint lábosban felhevítjük, meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, majd kevergetve felöntjük a tejjel és a póré felfogott főzőlevével. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és kis lángon kb. 5 percig főzzük. Végül belekeverjük a kétféle mustárt és a póréhagymát is. A csülök bőrét a sütési idő vége előtt kb. 10 perccel sós vízzel beecseteljük, hogy ropogós le... |
2010-06-25 13:48:55 |
|
|
|
|
|
|
... üvegesre pirítjuk, hozzátesszük a kis kockákra vágott gombát, a csirkemájat, a zöldpaprika kockát. Megsózzuk, összerázzuk és rövid pirítás után ráöntjük a pörköltlevet, majd a egészet jól felforraljuk. A megsült csülök csontját eltávolítjuk, egy tálra tesszük. A csülökhúst vékonyan felszeleteljük. Az elkészült Budapest-ragut mellé tálaljuk, főzőborsóval megszórjuk, és pirított bur... |
2010-06-25 13:42:14 |
|
|
|
|
|
|
... csülköt levesszük a rácsról, áttesszük egy másik tepsibe, letakarjuk fóliával és félret... |
2010-06-25 13:35:51 |
|
|
|
|
|
|
... kötjük, hogy a főzés befejezésekor egyben kivehessük.
Az előkészített aprólékot a fűszerekkel nagyobb fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel amennyi kb. egy tenyérnyire ellepi. Felforraljuk, leszedjük a habját, majd gyöngyöző forrással tovább főzzük kb. 1 óra hosszat. A tojást tálkába ütjük, lazán felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel kicsit tovább habosítjuk. Hozzákever... |
2010-06-25 13:20:32 |
|
|
|
|
|
|
... tesszük. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt, a libazsírt, a hagymát, a fokhagymát, megszórjuk a liszttel, a pirospaprikával, őrölt borssal. Felöntjük kb. 1,5 l hideg vízzel, jól összekeverjük és felforraljuk. A libacombokat és a tojásokat is a felforralt babhoz tesszük. Felöntjük még annyi vízzel - ha szükséges -, hogy kb. 2 cm-re ellepje. Ezután a fazekat alufóliával lefedjük, és a fedőv... |
2010-06-25 13:18:12 |
|
|
|
|
|
|
... letakarva, félig puhára pároljuk. A rizst és a húst összekeverjük a curryvel, a sóval és a törött borssal, tetejére rárakjuk a karikákra vágott paradicsomot. A főzől... |
2010-06-25 13:03:34 |
|
|
|
|
|
|
... összetörjük (villával szétnyomkodjuk).
A gyümölcshúst összekeverjük a citromlével, a korianderrel és a cukorral. Lefedjük, és kb. 3-4 órát állni ha... |
2010-06-25 12:58:37 |
|
|
|
|
|
|
... maradék tésztából különféle formákat (karácsonyfát, korongokat, csillagot stb.) szaggatunk, és egy másik tepsiben ezeket is megsütjük.
3. A sziruphoz való vizet a cukorral felforraljuk, majd a még forró sütiket megkenegetjük vele, és hűlni hagyjuk.
4. A kétféle csokoládét felolvasztjuk, majd a fenyő darabkáit vékonyan bevonjuk vele. Mielőtt a csokoládé megszi... |
2010-06-25 12:57:27 |
|
|
|
|
|
|
... Vagy különböző magok: mandula, mogyoró, dió, tökmag, napraforgómag, mazsola, puffasztott rizs, lenmag, szezámmag, darálatlan mák
Elkészítés:
A mézet a cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük alufóliáb... |
2010-06-25 12:54:30 |
|
|
|
|