Belépés
Csokitorta
... esetére)

elkészítés

1. Előző este a csokoládét felolvasztjuk, beleöntjük a tejszínt és a cukrot, kevergetés mellett felforraljuk.
2. Ha kihűlt, az éjszakára hűtőbe tesszük.
3. A piskotát is elkészíthetjük előre. Az 5 tojást lemérjük, mert annyi cukor és liszt kell hozzá, ...
2010-06-23 17:40:04
Madártej
... vanília,
* 6 tojás,
* 12 dkg porcukor,
* 1 evőkanál vaníliás pudingpor,
* fél dl rum

Elkészítés:



1. A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és lassú forrásban tartjuk.

2. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A forró tejbe mártott evőkanállal nagy galuskákat ...
2010-06-23 15:53:47
Gyors és laza túrógombóc
... csomag vaníliás cukor
* 1 citrom reszelt héja
* 1 kg túró
* pirított zsemlemorzsa
* cukor
* fahéj

Elkészítés:

A tejet felforraljuk és beleszórjuk a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot. Folyamatosan keverve nagyon-nagyon sűrű tejbegrízt készítünk, olyat, amit lehet majd formázni. Ha kész, hozzákeverjük a túrót, citro...
2010-06-23 15:39:32
Császármorzsa egyszerűen
... vaj,
* porcukor a szóráshoz

Elkészítés:



1. A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a grízt, és kis lángon kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk hűlni.

2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat hozzákeverjük a grízmas...
2010-06-23 12:25:19
x
... főzzük, azután szitán áttörjük. A vízzel felhígítjuk és ismét főni tesszük a cukorral valamint egy csipetnyi sóval. A liszttel, tejföllel habarást készítünk, ezzel a levest behabarjuk és felforraljuk. A két tojássárgát levesestálba tesszük, a fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk két kanál cukrot, simára verjük és a fővő levesbe kanállal galuskákat szaggatunk, mindkét oldalát...
2010-06-23 05:53:18
Földimogyorós krokant
... cukor
* 350 g földimogyoró
* 500 g étcsokoládé bevonó
* 60 ml víz

elkészítés

1. A cukrot a vízben elkeverjük, és egy kis lábasba öntjük. Felforraljuk, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a cukor barnulni nem kezd.
2. A mogyorót a cukorsziruphoz adjuk, és addig keverjük, amíg a cukorral sűrű masszává össze n...
2010-06-22 22:01:58
borsókrémleves túrógombóccal
... petrezselymet, a zöldborsót és kevés vízzel megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel, vegetával ízesítjük és felforraljuk.

A keményítőt simára keverjük a tejszínnel, és amikor forr, besűrítjük vele. Addig főzzük, míg szépen besűrűsödik. Amikor kész, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítj...
2010-06-22 21:19:05
Trópus szelet
... csomag tortazselé

A kekszeket belemártjuk a kávéba és egy tálcára sorban kirakjuk őket. A tejet felforraljuk a kókuszreszelékkel és a cukorral, majd a liszttel besűrítjük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, rákenjünk a kekszekre. A szörppel ízesített zselét rásimítjuk a krém tetejére!

...
2010-06-22 16:15:21
Egres granita
... * 1/2 citrom leve

elkészítés

1. Az egrest megmossuk, megtisztítjuk (végeit és a virágkezdeményeket lecsipkedjük).
2. 4 dl vízzel és a cukorral felforraljuk a gyümölcsöt, mérsékeljük a lángot, lefedjük és 20-25 percig gyöngyöztetjük, amíg az egres megpuhul/ szétfő.
3. Turmixban pürésítjük, finom lyukú szűrőn átszűrjük, a magokat felfogju...
2010-06-21 19:47:19
Narancshéjbefőtt
... majd leszűrjük. A cukrot kevés vízben felfőzzük, belera...
2010-06-21 19:03:25
1 2 3 .................415 416 ........618 619 620 623 624 .........830 831 832 
Címkék: csokoládét felolvasztjuk, éjszakára hűtőbe, vaníliarúddal felforraljuk, tojást kettéválasztjuk, forró tejbe, tejet felforraljuk, mazsolát beáztatjuk, vaníliás cukorral, tojásokat kettéválasztjuk, tojássárgákat hozzákeverjük, vízzel felhígítjuk, cukorral valamint, csipetnyi sóval, levest behabarjuk, fehérjéből kemény, fővő levesbe, vízben elkeverjük, cukor barnulni, cukorsziruphoz adjuk, cukorral sűrű, borsó majdnem, keményítőt simára, kekszeket belemártjuk, tálcára sorban, liszttel besűrítjük, szörppel ízesített, krém tetejére, egrest megmossuk, cukorral felforraljuk, egres megpuhul, magokat felfogju, cukrot kevés, kristálycukorral, narancshéjbefőtt, kettéválasztjuk, borsókrémleves, cukorsziruphoz, elkészíthetjük, gyöngyöztetjük, túrógombóccal, petrezselymet, császármorzsa, felolvasztjuk, földimogyorós, tojássárgákat, hozzákeverjük, megtisztítjuk, vaníliarúddal, felforraljuk, zsemlemorzsa, folyamatosan, levesestálba, turmixgépben, staticimages, lecsipkedjük, földimogyoró, evőkanállal, porcukorral,
© 2013 TVN.HU Kft.