|
|
|
... esetére)
elkészítés
1. Előző este a csokoládét felolvasztjuk, beleöntjük a tejszínt és a cukrot, kevergetés mellett felforraljuk.
2. Ha kihűlt, az éjszakára hűtőbe tesszük.
3. A piskotát is elkészíthetjük előre. Az 5 tojást lemérjük, mert annyi cukor és liszt kell hozzá, ... |
2010-06-23 17:40:04 |
|
|
|
|
|
|
... vanília,
* 6 tojás,
* 12 dkg porcukor,
* 1 evőkanál vaníliás pudingpor,
* fél dl rum
Elkészítés:
1. A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és lassú forrásban tartjuk.
2. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A forró tejbe mártott evőkanállal nagy galuskákat ... |
|
2010-06-23 15:53:47 |
|
|
|
|
|
|
... csomag vaníliás cukor
* 1 citrom reszelt héja
* 1 kg túró
* pirított zsemlemorzsa
* cukor
* fahéj
Elkészítés:
A tejet felforraljuk és beleszórjuk a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot. Folyamatosan keverve nagyon-nagyon sűrű tejbegrízt készítünk, olyat, amit lehet majd formázni. Ha kész, hozzákeverjük a túrót, citro... |
2010-06-23 15:39:32 |
|
|
|
|
|
|
... vaj,
* porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
1. A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a grízt, és kis lángon kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk hűlni.
2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat hozzákeverjük a grízmas... |
|
2010-06-23 12:25:19 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük, azután szitán áttörjük. A vízzel felhígítjuk és ismét főni tesszük a cukorral valamint egy csipetnyi sóval. A liszttel, tejföllel habarást készítünk, ezzel a levest behabarjuk és felforraljuk. A két tojássárgát levesestálba tesszük, a fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk két kanál cukrot, simára verjük és a fővő levesbe kanállal galuskákat szaggatunk, mindkét oldalát... |
|
2010-06-23 05:53:18 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
* 350 g földimogyoró
* 500 g étcsokoládé bevonó
* 60 ml víz
elkészítés
1. A cukrot a vízben elkeverjük, és egy kis lábasba öntjük. Felforraljuk, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a cukor barnulni nem kezd.
2. A mogyorót a cukorsziruphoz adjuk, és addig keverjük, amíg a cukorral sűrű masszává össze n... |
2010-06-22 22:01:58 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselymet, a zöldborsót és kevés vízzel megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel, vegetával ízesítjük és felforraljuk.
A keményítőt simára keverjük a tejszínnel, és amikor forr, besűrítjük vele. Addig főzzük, míg szépen besűrűsödik. Amikor kész, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítj... |
2010-06-22 21:19:05 |
|
|
|
|
|
|
... csomag tortazselé
A kekszeket belemártjuk a kávéba és egy tálcára sorban kirakjuk őket. A tejet felforraljuk a kókuszreszelékkel és a cukorral, majd a liszttel besűrítjük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, rákenjünk a kekszekre. A szörppel ízesített zselét rásimítjuk a krém tetejére!
... |
2010-06-22 16:15:21 |
|
|
|
|
|
|
... * 1/2 citrom leve
elkészítés
1. Az egrest megmossuk, megtisztítjuk (végeit és a virágkezdeményeket lecsipkedjük).
2. 4 dl vízzel és a cukorral felforraljuk a gyümölcsöt, mérsékeljük a lángot, lefedjük és 20-25 percig gyöngyöztetjük, amíg az egres megpuhul/ szétfő.
3. Turmixban pürésítjük, finom lyukú szűrőn átszűrjük, a magokat felfogju... |
2010-06-21 19:47:19 |
|
|
|
|
|
|
... majd leszűrjük. A cukrot kevés vízben felfőzzük, belera... |
2010-06-21 19:03:25 |
|
|
|
|