|
|
|
... reszelt alma.
Elkészítése:
A húst száraz fazékban átpirítjuk, hozzátesszük a hagymát, a hámozott zöldségek héját, a fűszereket, és annyi vizet, hogy ellepje. Felforraljuk, a habját leszedjük és lassú tűzön puhára főzzük. Az ecetes tormához hozzákeverjük a reszelt almát. A zöldséget vékony csíkokra vágjuk és megpároljuk, a burgonyát pedig megfőzzük a leves egy... |
2006-10-16 00:07:38 |
|
|
|
|
|
|
... tej
15 dkg darált mák
10 dkg cukor
1 csipet őrölt fahéj
4 dkg liszt
3 tojás
3 evőkanál rum
2 dkg vaj
meggybefőtt
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, ha forr, beletesszük a mákot, a cukrot, a fahéjat és lisztet. Pár perc alatt gyakran kevergetve összefőzzük, majd kihűtjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, és a hideg mákba keve... |
|
2006-10-07 22:48:50 |
|
|
|
|
|
|
... és a sütőrácsra tesszük. A kínai kelt olajba helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagym... |
2006-10-06 19:01:32 |
|
|
|
|
|
|
... citrom
A krémhez:
1 vaniliarúd
2,5 dl tej
5 tojássárgája
10 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
A krémhez a vaníliarúd belsejét kikaparjuk, a tejjel felforraljuk, 10 percig állni hagyjuk, majd újból felforraljuk, és a vaníliát kiszedjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd kevergetve hozzáadjuk a meleg tejet. Kislángo... |
|
2006-10-05 15:05:39 |
|
|
|
|
|
|
... egymásra tesszük, derelyemetélővel pogácsa méretű darabokat vágunk ki belőle, és kivajazott tepsibe rakjuk. Meleg sütőben pirosra sütjük. A cukrot 2 evőkanál vízzel állandóan kevergetve felforraljuk, majd addig főzzük, amíg karamellt kapunk. Belekeverjük a citromlevet, és levesszük a tűzről. A pogácsákat ezzel a mázzal leöntjük, és rácsra tesszük száradni, hogy a máz megkössön. Mi... |
|
2006-10-05 15:01:10 |
|
|
|
|
|
|
... felforralunk, majd közepes lángon 2 percig főzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd tovább verve hozzáadjuk a forró cukorszirupot, és fényesre keverjük. A maradék cukrot 4 dl vízzel felforraljuk, 3 percig főzzük, majd félretesszük. Salátástálban kézi robotgéppel pépesre turmixoljuk a cukorszirupot, a citromlét és 4 dl sört. A habot szitán áttörjük, kihűtjük, majd belekeve... |
2006-10-05 07:21:28 |
|
|
|
|
|
|
... kikenéséhez: vaj
ELKÉSZÍTÉS
1.
Az élesztőt és a cukrot 2 evőkanál langyos vízbe keverjük, 10 percig meleg helyen állni hagyjuk. A tejet felforraljuk, majd belekeverjük a vajat, és kihűtjük.
2.
A lisztet és 1,5 kávéskanál sót összekeverünk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a petrezselymet, közepébe mélyedést csinálunk, ... |
2006-10-05 07:16:38 |
|
|
|
|
|
|
... tűzről, beleöntjük a pálinkát, és kihűtjük. 8 szem meggyet félreteszünk, a többit kettévágjuk. A tésztát kibontjuk, zsírpapírra tesszük, és a pálinkás sziruppal meglocsoljuk. A tejet felforraljuk, és kevergetve, apránként hozzáadunk 18 dkg reszelt csokoládét meg a puha vajat. Újra felforraljuk, és tovább kevergetve hozzáadjuk a maradék csokoládét, végül a kakaót. A krém háromnegye... |
2006-10-05 07:10:46 |
|
|
|
|
|
|
... kidolgozzuk a tésztát, és golyót formálunk belőle. Meleg helyen 2 órát kelesztjük. Közben a rizst pár percre forró sós vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A tejet a kettévágott vaníliával felforraljuk, beletesszük a rizst, és lefedve kislángon addig főzzük, míg minden tejet magába szív. Belekeverjük a vajat és a cukrot, a tojássárgákat, az elmorzsolt piskótát, a mandulát, végül a... |
2006-10-05 07:07:50 |
|
|
|
|
|
|
... vagy narancslé
2 dl tejszín
20-20 dkg málna és piros ribizli
1 tasak vaníliáscukor
ELKÉSZÍTÉS
1.
A cukrot és a vizet felforraljuk, és 2 percig főzzük. Ekkor a narancslikőrt (-lét) is belekeverjük. Charlotte-formát alufóliával kibélelünk úgy, hogy a külső oldalát is befedje (ezt a végén ráhajtjuk majd a kész tálra). Néh... |
2006-10-05 07:04:21 |
|
|
|
|