Belépés
Rakott gombóc
... tegyünk többet a vízbe, mert a gombócok megkeményednek. 10 percig fedő nélkül forraljuk, majd szűrőkanállal kivajazott sütőtálba tesszük, lefedjük, és melegen tartjuk. A vizet ismét felforraljuk, és újabb gombócadagot teszünk bele. Ha már a fele mennyiség megfőtt, megszórjuk a fahéjas cukor felével, majd folytatjuk a főzést. Ha már minden gombóc a tálban van, rászórjuk a maradék f...
2006-10-05 06:59:58
Fűszeres kávé
... tea


ELKÉSZÍTÉS

A fűszereket a gyufaszálnyi darabokra vágott citrom- és narancshéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a konyakkal meglocsoljuk, kislángon felforraljuk, és flambírozzuk (meggyújtjuk, majd levesszük a tűzről, hagyjuk, hogy elaludjon a láng). A forró kávét nagyon lassan beleöntjük, és néhány percig állni hagyjuk. Leszűrjük, és hőálló poh...
2006-10-05 06:41:34
Forró almalé
HOZZÁVALÓK:

3 dl szűrt almalé
fél rúd vanília
1 darabka fahéj
1 kiskanál citromlé


ELKÉSZÍTÉS

Az almalevet a fűszerekkel felforraljuk, tűzálló pohárba töltjük, beleöntjük a citrom levét, és a poharat citromkarikával díszítjük....
2006-10-05 06:39:48
Epres jeges tea
... fekete tea
6 dl víz
10 dkg eper
8 evőkanál eperszörp
1 citrom (leve)
mentalevelek
jégkockák



ELKÉSZÍTÉS

A teát a vízzel felforraljuk, és kb. 2-3 percig főzzük, majd kihűtjük, és belekeverjük az eperszörpöt meg a citrom levét. A poharakat félig töltjük jégkockákkal, elosztjuk bennük az eperszemeket, és ráöntjük a leszűr...
2006-10-05 06:35:19
Almaboros puncs
... sziruppal, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a szer...
2006-10-04 15:31:12
Pisztáciás töltött körte
... szárrészt meghagyjuk. Teflonban, zsiradék nélkül megpirítjuk a pisztáciát, majd durvára őröljük. Az almalevet, a fahéjat, a sáfrányt, 1 evőkanál citromlevet és a cukrot összekeverjük, felforraljuk, majd sűrűre főzzük. Beletesszük a körtéket, és még 10 percig kislángon főzzük, míg a fele mennyiségűre sűrűsödik.

2.
A körtéket rácsra tesszük, majd széltében a fels...
2006-10-04 10:26:32
Narancsos sütemény mascarpone
... tejszínkrémsajt)
2,5 dkg porcukor
1 zöld citrom leve és reszelt héja



ELKÉSZÍTÉS

A narancsot lábosba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk, lefedjük, és legalább egy órára félretesszük, amíg a narancs megpuhul. A kihűlt és megszáradt narancsot meghámozzuk, félbevágjuk, a magjait kiszedjük, majd robotgéppel pépesí...
2006-10-02 07:29:34
Narancsos palacsintatorta
... tej
fél rúd vanília
4 tojássárgája
4 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
5-5 dkg vaj és őrölt mandula



ELKÉSZÍTÉS

A tejet a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és apránként adagolva beledolgozzuk a tejet. Kislángon, kevergetve sűrűre főzzük. A vajat és a mandulát...
2006-10-02 07:26:50
Narancsos eper
... narancsgerezdek



ELKÉSZÍTÉS

A vaníliát hosszában felvágjuk, a magjait kikaparjuk. A narancslevet finom szűrőn át egy lábasba csorgatjuk, hozzáadjuk a vaníliát, fél deci vizet és a cukrot. Állandóan kevergetve felforraljuk, és még 2 percig kislángon főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a likőrt. Az eperszemeket megtisztítjuk, a nagyobbakat k...
2006-10-02 07:21:20
Narancslekvár
... citrom
1 kg narancs
1,5 kg cukor



ELKÉSZÍTÉS

A narancsok és citromok héját lehántjuk, vékony szálakra vágjuk. Fémlábasba fél liter vizet öntünk, felforraljuk, beletesszük a héjakat, és 10 percig főzzük. Leszűrjük, és a műveletet megismételjük, de most már csak 3-4 percig forraljuk a héjakat. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és száradni konyharu...
2006-10-02 07:17:55
1 2 3 .................415 416 ........623 624 .........822 823 824 830 831 832 
Címkék: gombócok megkeményednek, vizet ismét, fele mennyiség, fahéjas cukor, gyufaszálnyi darabokra, konyakkal meglocsoljuk, forró kávét, fűszerekkel felforraljuk, citrom levét, poharat citromkarikával, vízzel felforraljuk, poharakat félig, cukrot összekeverjük, fele mennyiségűre, körtéket rácsra, narancsot lábosba, órára félretesszük, narancs megpuhul, magjait kiszedjük, vaníliával felforraljuk, cukorral fehéredésig, vaníliát hosszában, magjait kikaparjuk, narancslevet finom, lábasba csorgatjuk, eperszemeket megtisztítjuk, műveletet megismételjük, palacsintatorta, citromkarikával, tejszínkrémsajt, narancsgerezdek, megkeményednek, lecsepegtetjük, szegfűszeggel, összekeverjük, narancslekvár, beledolgozzuk, megismételjük, narancshéjjal, megtisztítjuk, hozzákeverjük, szűrőkanállal, tojássárgákat, narancslevet, tojássárgája, mentalevelek, flambírozzuk, félretesszük, felforraljuk, gombócadagot, belekeverjük, eperszemeket, mennyiségűre, meglocsoljuk, gyufaszálnyi, jégkockákkal, megpirítjuk, citromlevet, fehéredésig,
© 2013 TVN.HU Kft.