|
|
|
... tegyünk többet a vízbe, mert a gombócok megkeményednek. 10 percig fedő nélkül forraljuk, majd szűrőkanállal kivajazott sütőtálba tesszük, lefedjük, és melegen tartjuk. A vizet ismét felforraljuk, és újabb gombócadagot teszünk bele. Ha már a fele mennyiség megfőtt, megszórjuk a fahéjas cukor felével, majd folytatjuk a főzést. Ha már minden gombóc a tálban van, rászórjuk a maradék f... |
2006-10-05 06:59:58 |
|
|
|
|
|
|
... tea
ELKÉSZÍTÉS
A fűszereket a gyufaszálnyi darabokra vágott citrom- és narancshéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a konyakkal meglocsoljuk, kislángon felforraljuk, és flambírozzuk (meggyújtjuk, majd levesszük a tűzről, hagyjuk, hogy elaludjon a láng). A forró kávét nagyon lassan beleöntjük, és néhány percig állni hagyjuk. Leszűrjük, és hőálló poh... |
2006-10-05 06:41:34 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
3 dl szűrt almalé
fél rúd vanília
1 darabka fahéj
1 kiskanál citromlé
ELKÉSZÍTÉS
Az almalevet a fűszerekkel felforraljuk, tűzálló pohárba töltjük, beleöntjük a citrom levét, és a poharat citromkarikával díszítjük.... |
2006-10-05 06:39:48 |
|
|
|
|
|
|
... fekete tea
6 dl víz
10 dkg eper
8 evőkanál eperszörp
1 citrom (leve)
mentalevelek
jégkockák
ELKÉSZÍTÉS
A teát a vízzel felforraljuk, és kb. 2-3 percig főzzük, majd kihűtjük, és belekeverjük az eperszörpöt meg a citrom levét. A poharakat félig töltjük jégkockákkal, elosztjuk bennük az eperszemeket, és ráöntjük a leszűr... |
2006-10-05 06:35:19 |
|
|
|
|
|
|
... sziruppal, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a szer... |
2006-10-04 15:31:12 |
|
|
|
|
|
|
... szárrészt meghagyjuk. Teflonban, zsiradék nélkül megpirítjuk a pisztáciát, majd durvára őröljük. Az almalevet, a fahéjat, a sáfrányt, 1 evőkanál citromlevet és a cukrot összekeverjük, felforraljuk, majd sűrűre főzzük. Beletesszük a körtéket, és még 10 percig kislángon főzzük, míg a fele mennyiségűre sűrűsödik.
2.
A körtéket rácsra tesszük, majd széltében a fels... |
2006-10-04 10:26:32 |
|
|
|
|
|
|
... tejszínkrémsajt)
2,5 dkg porcukor
1 zöld citrom leve és reszelt héja
ELKÉSZÍTÉS
A narancsot lábosba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk, lefedjük, és legalább egy órára félretesszük, amíg a narancs megpuhul. A kihűlt és megszáradt narancsot meghámozzuk, félbevágjuk, a magjait kiszedjük, majd robotgéppel pépesí... |
2006-10-02 07:29:34 |
|
|
|
|
|
|
... tej
fél rúd vanília
4 tojássárgája
4 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
5-5 dkg vaj és őrölt mandula
ELKÉSZÍTÉS
A tejet a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és apránként adagolva beledolgozzuk a tejet. Kislángon, kevergetve sűrűre főzzük. A vajat és a mandulát... |
2006-10-02 07:26:50 |
|
|
|
|
|
|
... narancsgerezdek
ELKÉSZÍTÉS
A vaníliát hosszában felvágjuk, a magjait kikaparjuk. A narancslevet finom szűrőn át egy lábasba csorgatjuk, hozzáadjuk a vaníliát, fél deci vizet és a cukrot. Állandóan kevergetve felforraljuk, és még 2 percig kislángon főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a likőrt. Az eperszemeket megtisztítjuk, a nagyobbakat k... |
2006-10-02 07:21:20 |
|
|
|
|
|
|
... citrom
1 kg narancs
1,5 kg cukor
ELKÉSZÍTÉS
A narancsok és citromok héját lehántjuk, vékony szálakra vágjuk. Fémlábasba fél liter vizet öntünk, felforraljuk, beletesszük a héjakat, és 10 percig főzzük. Leszűrjük, és a műveletet megismételjük, de most már csak 3-4 percig forraljuk a héjakat. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és száradni konyharu... |
2006-10-02 07:17:55 |
|
|
|
|