|
|
|
... cukor
4 dkg kukoricakeményítő
3 evőkanál narancslikőr
2 evőkanál mandulaforgács
tejszínhab
ELKÉSZÍTÉS
A tejet a vaníliáscukorral felforraljuk. 2 tojássárgáját 1 tojással és a cukorral habosra keverjük, lassan hozzáöntjük a tejet, majd kislángon újra felforraljuk. 2 percig főzzük, aztán levesszük a tűzről, és kihűtjük. Amikor má... |
2006-10-02 07:15:28 |
|
|
|
|
|
|
... szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd a formából kiborítjuk. A sziruphoz a narancsok levét kinyomjuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy 3 dl folyadékot kapjunk. A cukorral és a fahéjjal felforraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a likőrt. A savarint a sziruppal többször is meglocsoljuk, hogy jól átitassa a süteményt. Felszeleteljük, tányérokra osztjuk, és minden adag mellé ... |
|
2006-10-02 07:14:19 |
|
|
|
|
|
|
... mogyorót és a cukrot habosra keverjük, majd a maradék tejszínt is hozzáadjuk, és ezt a kihűlt tésztára öntjük. A tetejét késsel elsimítjuk. A mázhoz a félretett tejszínt a cukorral felforraljuk, és addig főzzük, amíg világossárga lesz. Ekkor levesszük a tűzről, és a margarint meg a csokoládét is hozzáadva, addig keverjük, míg fényes, sima masszát kapunk. Amikor kihűlt, a torta tet... |
2006-10-02 07:11:41 |
|
|
|
|
|
|
... fagylalt
ELKÉSZÍTÉS
A pisztáciákat mélyhűtőtasakba tesszük, sodrófával összezúzzuk. A citrom levét kinyomjuk. A bort, a mézet, a mandulaaromát, a citromlét felforraljuk, majd kislángon 5 percig főzzük. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, húsukat vékonyan felszeleteljük. Fazékba tesszük, ráöntjük a forró szirupot, és 10 percig kislángon fő... |
|
2006-10-02 07:05:35 |
|
|
|
|
|
|
... dobjuk, hogy a héjukat könnyen lehúzhassuk, majd mindet meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A cukrot oldódásig keverjük a vízben, majd beletesszük a kettévágott, kikapart vaníliarudat. Felforraljuk, belerakjuk a barackokat, és 15 percig kislángon forraljuk, majd a lábosban hagyjuk kihűlni. A ribizlit megtisztítjuk, simára turmixoljuk. A mentát megmossuk, leszárítjuk. Fél liter k... |
|
2006-10-02 07:04:33 |
|
|
|
|
|
|
... sima masszává gyúrjuk. 3 cm vastag kört formálunk belőle, majd kiszúróval virágszirom alakúra vágjuk. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen. A mázhoz a cukrot 1 evőkanál vízzel felforraljuk, és simára keverjük. A "virág" közepét egy vizespohárral lefedjük, a "szirmokat" pedig a mázzal egyenletesen bekenjük. A közepét és a "szirmokat" is cukordrazséval díszítjük, majd legaláb... |
2006-10-02 06:58:35 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgája
1 kávéskanál keserűmandula-aroma
10 dkg cukor
5 dkg méz
16 mandula (hámozott)
só
ELKÉSZÍTÉS
A tejet a sóval felforraljuk, beleszórjuk a darát, megkeverjük, és 8 percig kislángon főzzük. Levesszük a tűzről, állandóan kevergetve hozzáadjuk a lágy vajat, egyenként a tojássárgákat, a mandulaaromát, a cukrot és a m... |
2006-10-02 06:56:42 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliáscukor
8 dkg mandula (őrölt)
2 evőkanál díszítőcukor
ELKÉSZÍTÉS
A briósokat mély tálban összemorzsoljuk. A tejet és a tejszínt együtt felforraljuk, a briósra öntjük, és 10 percig állni hagyjuk. A citrom héját lereszeljük, a fél levét kinyomjuk. A kandiscukrot 2 evőkanál vízzel felforraljuk, majd kislángon, állandóan kevergetve 5 p... |
2006-10-02 06:55:03 |
|
|
|
|
|
|
... liter tej
12,5 dkg mandula (őrölt)
4 evőkanál cukor
8 mandulás keksz
2 kávéskanál őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS
A tejet mély lábasban felforraljuk, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a mandulát, a cukrot és 4 kekszet. Addig keverjük, amíg minden feloldódik, és sima folyadékot kapunk. Kislángon 10 percig főzzük, közben időnként megkeve... |
2006-10-02 06:50:34 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral, és összeturmixoljuk. A maradék tejszint kemény habbá felverjük és a túrós masszába forgatjuk. A beáztatott szilvákat leszűrjük, a visszamaradt léhez keverjük a zselatint, felforraljuk és a tejszínes túróhoz keverjük. Üvegtálkákba rétegezzük a túrós masszát és a lecsepegtetett szilvát. Legfelül túró legyen. Tálaláskor ráültetünk egy ketté nyitott szilvaszemet, aminek a kö... |
2006-09-29 17:32:40 |
|
|
|
|