Belépés
Narancskrém eperrel
... cukor
4 dkg kukoricakeményítő
3 evőkanál narancslikőr
2 evőkanál mandulaforgács
tejszínhab



ELKÉSZÍTÉS

A tejet a vaníliáscukorral felforraljuk. 2 tojássárgáját 1 tojással és a cukorral habosra keverjük, lassan hozzáöntjük a tejet, majd kislángon újra felforraljuk. 2 percig főzzük, aztán levesszük a tűzről, és kihűtjük. Amikor má...
2006-10-02 07:15:28
Narancskenyér
... szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd a formából kiborítjuk. A sziruphoz a narancsok levét kinyomjuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy 3 dl folyadékot kapjunk. A cukorral és a fahéjjal felforraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a likőrt. A savarint a sziruppal többször is meglocsoljuk, hogy jól átitassa a süteményt. Felszeleteljük, tányérokra osztjuk, és minden adag mellé ...
2006-10-02 07:14:19
Mogyorós-csokis sajttorta
... mogyorót és a cukrot habosra keverjük, majd a maradék tejszínt is hozzáadjuk, és ezt a kihűlt tésztára öntjük. A tetejét késsel elsimítjuk. A mázhoz a félretett tejszínt a cukorral felforraljuk, és addig főzzük, amíg világossárga lesz. Ekkor levesszük a tűzről, és a margarint meg a csokoládét is hozzáadva, addig keverjük, míg fényes, sima masszát kapunk. Amikor kihűlt, a torta tet...
2006-10-02 07:11:41
Mézes körte vaníliafagylalttal
... fagylalt



ELKÉSZÍTÉS

A pisztáciákat mélyhűtőtasakba tesszük, sodrófával összezúzzuk. A citrom levét kinyomjuk. A bort, a mézet, a mandulaaromát, a citromlét felforraljuk, majd kislángon 5 percig főzzük. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, húsukat vékonyan felszeleteljük. Fazékba tesszük, ráöntjük a forró szirupot, és 10 percig kislángon fő...
2006-10-02 07:05:35
Mentás barack ribizlimártással
... dobjuk, hogy a héjukat könnyen lehúzhassuk, majd mindet meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A cukrot oldódásig keverjük a vízben, majd beletesszük a kettévágott, kikapart vaníliarudat. Felforraljuk, belerakjuk a barackokat, és 15 percig kislángon forraljuk, majd a lábosban hagyjuk kihűlni. A ribizlit megtisztítjuk, simára turmixoljuk. A mentát megmossuk, leszárítjuk. Fél liter k...
2006-10-02 07:04:33
Margaréta sütemény
... sima masszává gyúrjuk. 3 cm vastag kört formálunk belőle, majd kiszúróval virágszirom alakúra vágjuk. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen. A mázhoz a cukrot 1 evőkanál vízzel felforraljuk, és simára keverjük. A "virág" közepét egy vizespohárral lefedjük, a "szirmokat" pedig a mázzal egyenletesen bekenjük. A közepét és a "szirmokat" is cukordrazséval díszítjük, majd legaláb...
2006-10-02 06:58:35
Mandulás-grízes kocka
... tojássárgája
1 kávéskanál keserűmandula-aroma
10 dkg cukor
5 dkg méz
16 mandula (hámozott)




ELKÉSZÍTÉS

A tejet a sóval felforraljuk, beleszórjuk a darát, megkeverjük, és 8 percig kislángon főzzük. Levesszük a tűzről, állandóan kevergetve hozzáadjuk a lágy vajat, egyenként a tojássárgákat, a mandulaaromát, a cukrot és a m...
2006-10-02 06:56:42
Mandulás-citromos puding
... vaníliáscukor
8 dkg mandula (őrölt)
2 evőkanál díszítőcukor



ELKÉSZÍTÉS

A briósokat mély tálban összemorzsoljuk. A tejet és a tejszínt együtt felforraljuk, a briósra öntjük, és 10 percig állni hagyjuk. A citrom héját lereszeljük, a fél levét kinyomjuk. A kandiscukrot 2 evőkanál vízzel felforraljuk, majd kislángon, állandóan kevergetve 5 p...
2006-10-02 06:55:03
Mandulaleves
... liter tej
12,5 dkg mandula (őrölt)
4 evőkanál cukor
8 mandulás keksz
2 kávéskanál őrölt fahéj



ELKÉSZÍTÉS

A tejet mély lábasban felforraljuk, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a mandulát, a cukrot és 4 kekszet. Addig keverjük, amíg minden feloldódik, és sima folyadékot kapunk. Kislángon 10 percig főzzük, közben időnként megkeve...
2006-10-02 06:50:34
Ördögkehely
... cukorral, és összeturmixoljuk. A maradék tejszint kemény habbá felverjük és a túrós masszába forgatjuk. A beáztatott szilvákat leszűrjük, a visszamaradt léhez keverjük a zselatint, felforraljuk és a tejszínes túróhoz keverjük. Üvegtálkákba rétegezzük a túrós masszát és a lecsepegtetett szilvát. Legfelül túró legyen. Tálaláskor ráültetünk egy ketté nyitott szilvaszemet, aminek a kö...
2006-09-29 17:32:40
1 2 3 .................415 416 ........623 624 .........823 824 825 830 831 832 
Címkék: vaníliáscukorral felforraljuk, cukorral habosra, formából kiborítjuk, narancsok levét, fahéjjal felforraljuk, tűzről levéve, sziruppal többször, cukrot habosra, maradék tejszínt, kihűlt tésztára, tetejét késsel, félretett tejszínt, cukorral felforraljuk, pisztáciákat mélyhűtőtasakba, citrom levét, citromlét felforraljuk, körtéket meghámozzuk, forró szirupot, héjukat könnyen, cukrot oldódásig, lábosban hagyjuk, ribizlit megtisztítjuk, mentát megmossuk, vizespohárral lefedjük, mázzal egyenletesen, sóval felforraljuk, lágy vajat, briósokat mély, tejszínt együtt, briósra öntjük, citrom héját, tejet mély, maradék tejszint, túrós masszába, beáztatott szilvákat, visszamaradt léhez, tejszínes túróhoz, túrós masszát, lecsepegtetett szilvát, ketté nyitott, vaníliáscukorral, összeturmixoljuk, ribizlimártással, összemorzsoljuk, mélyhűtőtasakba, felszeleteljük, megkeményedjen, cukordrazséval, mandulaforgács, lecsepegtetett, megtisztítjuk, keserűmandula, mandulaaromát, narancskenyér, tojássárgákat, vizespohárral,
© 2013 TVN.HU Kft.