|
|
|
... szárazbabot terítünk. Hideg helyen fél órát állni hagyjuk, majd meleg sütőben megsütjük. Amikor kész, kiborítjuk a formából, levesszük a babokat és az alufóliát, és kihűtjük. A krémhez felforraljuk a tejet. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és apránként, kevergetve a tejbe öntjük. Sűrűre főzzük, a mandulaaromával ízesítjük, és a kihűlt „ko... |
2006-09-28 07:54:03 |
|
|
|
|
|
|
... porcukorba mártva a tésztát egy kerek tortaforma aljára simítjuk. Folpackkal letakarjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük. Másnap a narancs levét, 1 dl vizet és a vaníliaaromát összekeverjük, felforraljuk, majd kislángon sűrűre főzzük. A málnát óvatosan a szirupba forgatjuk, a tűzről levesszük, és kihűtjük. Tálalás előtt 1 órával a tésztáról a folpackot levesszük, a lecsöpögtetett málna... |
|
2006-09-28 07:53:06 |
|
|
|
|
|
|
... a zamatát. Összekeverjük a cukorral és a citromlével. Forráspontig melegítjük, majd jénai tálba öntjük, zsírpapírral l... |
2006-09-28 07:51:00 |
|
|
|
|
|
|
... ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval, aztán lefedjük, és mérsékelt tűzön, saját levében-gőzében az egészet puhára pároljuk.
3. A húsragut felöntjük 1,3 liter vízzel, és felforraljuk. A tejszínben elkeverjük a rizslisztet, a forrásban levő leveshez adjuk, és mérsékelt tűzön további 3-4 percig főzzük. A megmosott petrezselyem levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk, és ... |
|
2006-09-24 11:36:49 |
|
|
|
|
|
|
... mintát kapunk.
Magunk is készíthetünk marcipánt a következő módon: 12,5 dkg cukrot, 1 pohár vizet és 1 evőkanál vaníliáscukrot cukorral meghintett serpenyőbe teszünk, felforraljuk, és nagylángon, rotyogva összefőzzük. 12,5 dkg őrölt mandulát keverünk bele. 1 tojásfehérjét villával felverünk, a masszához adjuk, majd 3 percig kislángon, folyamatosan keverve sima k... |
|
2006-09-22 06:48:27 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
4 evőkanál tej
20 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál instant kávé
35 csokival bevont kávészem
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt kevergetés nélkül felforraljuk, majd a tejet is hozzáöntve újból felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apró darabokra tört csokoládét, és a kávét is beleöntjük. 5 percig állni hagyjuk, majd fakanállal f... |
2006-09-22 06:44:22 |
|
|
|
|
|
|
... kávé
2,5 dkg vaj
5 zselatinlap
1,5 dl tejszín
30 babapiskóta
A díszítéshez:
tejszínhab
ELKÉSZÍTÉS
A krémhez a tejet felforraljuk. Az egész tojást a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk az átszitált lisztet. A forró (de nem lobogó) tejjel felöntjük, és a kávéval ízesítjük. Kislángon s... |
2006-09-22 06:43:19 |
|
|
|
|
|
|
... instant kávé
20 dkg főzőcsokoládé
A díszítéshez:
diógerezdek
csokoládés kávészemek
mandula
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt a tejjel felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a kávét. Hozzáadjuk a kis darabokra tördelt csokoládét, és simára keverjük. Levesszük a tűzről, és fél órát hűlni hagyjuk. Kis papírtálcácská... |
2006-09-22 06:42:35 |
|
|
|
|
|
|
... meglangyosítjuk, majd belekeverjük a tojáskrémet. Habosra keverjük, majd a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a rumot. 10 dkg cukrot 2 evőkanál vízben olvadásig melegítünk. Folyamatosan keverve felforraljuk, még 2-3 percig főzzük, míg világos színűre karamellizálódik. Szavarinformába (középen lyukas, kör alakú formába) öntjük úgy, hogy a széleire is jusson. Erre kenjük az ananászkrém... |
2006-09-22 06:39:38 |
|
|
|
|
|
|
... kakukkfűág
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét leszárazzuk, kimagozzuk, az egyik narancs kifacsart levével, a cukorral és a kakukkfűvel együtt tálba öntjük. Összekeverjük, és a levét nagyon lassan felforraljuk, majd még 10 percig kislángon tovább főzzük. A másik narancsot meghámozzuk, cikkekre szedjük, a cikkeket félbevágjuk, és a forró kompóthoz keverjük. F... |
2006-09-22 06:37:08 |
|
|
|
|