Belépés
Málnás kosár
... szárazbabot terítünk. Hideg helyen fél órát állni hagyjuk, majd meleg sütőben megsütjük. Amikor kész, kiborítjuk a formából, levesszük a babokat és az alufóliát, és kihűtjük. A krémhez felforraljuk a tejet. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és apránként, kevergetve a tejbe öntjük. Sűrűre főzzük, a mandulaaromával ízesítjük, és a kihűlt „ko...
2006-09-28 07:54:03
Málnás homoktorta
... porcukorba mártva a tésztát egy kerek tortaforma aljára simítjuk. Folpackkal letakarjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük. Másnap a narancs levét, 1 dl vizet és a vaníliaaromát összekeverjük, felforraljuk, majd kislángon sűrűre főzzük. A málnát óvatosan a szirupba forgatjuk, a tűzről levesszük, és kihűtjük. Tálalás előtt 1 órával a tésztáról a folpackot levesszük, a lecsöpögtetett málna...
2006-09-28 07:53:06
Málnalekvár elzászi módra
... a zamatát. Összekeverjük a cukorral és a citromlével. Forráspontig melegítjük, majd jénai tálba öntjük, zsírpapírral l...
2006-09-28 07:51:00
Tejszínes-zöldséges pulykaragu
... ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval, aztán lefedjük, és mérsékelt tűzön, saját levében-gőzében az egészet puhára pároljuk.
3. A húsragut felöntjük 1,3 liter vízzel, és felforraljuk. A tejszínben elkeverjük a rizslisztet, a forrásban levő leveshez adjuk, és mérsékelt tűzön további 3-4 percig főzzük. A megmosott petrezselyem levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk, és ...
2006-09-24 11:36:49
Kávés-csokis-marcipános csemeg
... mintát kapunk.


Magunk is készíthetünk marcipánt a következő módon: 12,5 dkg cukrot, 1 pohár vizet és 1 evőkanál vaníliáscukrot cukorral meghintett serpenyőbe teszünk, felforraljuk, és nagylángon, rotyogva összefőzzük. 12,5 dkg őrölt mandulát keverünk bele. 1 tojásfehérjét villával felverünk, a masszához adjuk, majd 3 percig kislángon, folyamatosan keverve sima k...
2006-09-22 06:48:27
Kávés csók
... tejszín
4 evőkanál tej
20 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál instant kávé
35 csokival bevont kávészem



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt kevergetés nélkül felforraljuk, majd a tejet is hozzáöntve újból felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apró darabokra tört csokoládét, és a kávét is beleöntjük. 5 percig állni hagyjuk, majd fakanállal f...
2006-09-22 06:44:22
Kávés charlotte
... kávé
2,5 dkg vaj
5 zselatinlap
1,5 dl tejszín
30 babapiskóta

A díszítéshez:
tejszínhab



ELKÉSZÍTÉS

A krémhez a tejet felforraljuk. Az egész tojást a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk az átszitált lisztet. A forró (de nem lobogó) tejjel felöntjük, és a kávéval ízesítjük. Kislángon s...
2006-09-22 06:43:19
Kávébombák
... instant kávé
20 dkg főzőcsokoládé

A díszítéshez:
diógerezdek
csokoládés kávészemek
mandula



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt a tejjel felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a kávét. Hozzáadjuk a kis darabokra tördelt csokoládét, és simára keverjük. Levesszük a tűzről, és fél órát hűlni hagyjuk. Kis papírtálcácská...
2006-09-22 06:42:35
Karamelles ananászkoszorú
... meglangyosítjuk, majd belekeverjük a tojáskrémet. Habosra keverjük, majd a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a rumot. 10 dkg cukrot 2 evőkanál vízben olvadásig melegítünk. Folyamatosan keverve felforraljuk, még 2-3 percig főzzük, míg világos színűre karamellizálódik. Szavarinformába (középen lyukas, kör alakú formába) öntjük úgy, hogy a széleire is jusson. Erre kenjük az ananászkrém...
2006-09-22 06:39:38
Kakukkfüves cseresznye
... kakukkfűág



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét leszárazzuk, kimagozzuk, az egyik narancs kifacsart levével, a cukorral és a kakukkfűvel együtt tálba öntjük. Összekeverjük, és a levét nagyon lassan felforraljuk, majd még 10 percig kislángon tovább főzzük. A másik narancsot meghámozzuk, cikkekre szedjük, a cikkeket félbevágjuk, és a forró kompóthoz keverjük. F...
2006-09-22 06:37:08
1 2 3 .................415 416 ........623 624 .........824 825 826 830 831 832 
Címkék: krémhez felforraljuk, cukorral fehéredésig, tejbe öntjük, mandulaaromával ízesítjük, kerek tortaforma, narancs levét, vaníliaaromát összekeverjük, málnát óvatosan, szirupba forgatjuk, tűzről levesszük, folpackot levesszük, lecsöpögtetett málna, egészet puhára, húsragut felöntjük, tejszínben elkeverjük, forrásban levő, megmosott petrezselyem, következő módon, masszához adjuk, tejszínt kevergetés, apró darabokra, tejet felforraljuk, egész tojást, cukorral habosra, átszitált lisztet, kávéval ízesítjük, tejjel felforraljuk, cseresznyét leszárazzuk, egyik narancs, kakukkfűvel együtt, levét nagyon, másik narancsot, cikkeket félbevágjuk, forró kompóthoz, karamellizálódik, mandulaaromával, szavarinformába, meglangyosítjuk, szerecsendióval, papírtálcácská, ananászkoszorú, lecsöpögtetett, tojássárgákkal, vaníliáscukrot, összekeverjük, vaníliaaromát, tojásfehérjét, főzőcsokoládé, tojássárgákat, beledolgozzuk, felforraljuk, belekeverjük, petrezselyem, zsírpapírral, forráspontig, folyamatosan, készíthetünk,
© 2013 TVN.HU Kft.