|
|
|
... pároljuk. Hozzátesszük a szétnyomott gerezd fokhagymát is.
Ha a hús puh... |
2006-09-19 11:00:19 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát.
Lisztbő... |
|
2006-09-19 10:00:10 |
|
|
|
|
|
|
... megpirul. Ekkor meghintjü... |
2006-09-19 09:55:49 |
|
|
|
|
|
|
... só.
Az 5 deka vajból és 5 deka lisztből rántást készítünk. Ha barnulni kezd, beletesszük a fél kávéskanálnyi köménymagot, kicsit megpirítjuk... |
|
2006-09-19 09:46:57 |
|
|
|
|
|
|
... feltesszük főni. Gyakori kevergetés mellett nem túl erős tűzön puhára főzzük. Az egészben főtt hagymát eltávolítjuk belő-le. Csontlével, ha van, füstölt hús levével felengedjük és felforraljuk. Közben világosra pirított rántásba finom, apróra vágott hagymát és pirospaprikát keverünk, s ezzel a levest berántjuk. Jól felforraljuk, kevés törött borssal ízesítjük, és ha jó puha, szitá... |
|
2006-09-19 09:42:37 |
|
|
|
|
|
|
Tejleves
Hozzávalók: másfél liter tej, 4 deka liszt, 5 deka cukor, só, 1 tojással 8 deka lisztből gyúrt finom metélt, fél citrom reszelt héja, 2 deka vaj.
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a szárazon világosra pirított lisztet, és ismét felforraljuk. Ekkor belefőzzük a finom metéltet. Sóval, cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Mikor félreállítottuk, akk... |
2006-09-19 09:37:21 |
|
|
|
|
|
|
... csontlével, világos zsömleszínű rántást készítünk, az apróra vágott hagymát és a finomra vágott zöldpetrezselymet és egy kevés pirospaprikát teszünk, mielőtt felenge... |
2006-09-19 09:36:54 |
|
|
|
|
|
|
... késhegynyi pirospapri-ka, 5 deka rizs, 1 deci tejföl, só.
A zöldséget apró kockákra vagy finom metéltre vágjuk. 2 deka vajon megpirítjuk, majd másfél liter vízzel felengedjük. Felforraljuk, és főzés közben többször megmosott rizst teszünk bele. A zöldséggel egy idő-ben tegyük fel a rizst, mert főzési időtartamuk egyforma. Elkészítjük a rántást, 2 deka vajból, és 3 deka lisztb... |
2006-09-19 09:15:18 |
|
|
|
|
|
|
... lehetőség a Moro-féle sárgarépaleves: fél kg... |
2006-09-17 01:53:53 |
|
|
|
|
|
|
... ízesítjük.
Elkészítés:
1. Nedves kézzel kis golyókat formázunk a húsmasszából, és a felforrósított olajban körös-körül megpirítjuk őket. Hozzáöntünk 2 dl vizet, a paradicsomszószt, és felforraljuk. Lefedjük, és lassú tűzön kb. 3-5 percig főzzük.
2. Közben a mozzarellát lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk. A szószhoz keverjük, s hagyjuk benne elolvadni. Főtt... |
2006-09-14 19:18:44 |
|
|
|
|