Belépés
Csikóstokány
... pároljuk. Hozzátesszük a szétnyomott gerezd fokhagymát is.
Ha a hús puh...
2006-09-19 11:00:19
Fokhagymamártás
... fokhagymát.
Lisztbő...
2006-09-19 10:00:10
Tejfölös gombamártás
... megpirul. Ekkor meghintjü...
2006-09-19 09:55:49
Rántott köménymagleves
... só.
Az 5 deka vajból és 5 deka lisztből rántást készítünk. Ha barnulni kezd, beletesszük a fél kávéskanálnyi köménymagot, kicsit megpirítjuk...
2006-09-19 09:46:57
Sárgaborsópüré-leves
... feltesszük főni. Gyakori kevergetés mellett nem túl erős tűzön puhára főzzük. Az egészben főtt hagymát eltávolítjuk belő-le. Csontlével, ha van, füstölt hús levével felengedjük és felforraljuk. Közben világosra pirított rántásba finom, apróra vágott hagymát és pirospaprikát keverünk, s ezzel a levest berántjuk. Jól felforraljuk, kevés törött borssal ízesítjük, és ha jó puha, szitá...
2006-09-19 09:42:37
Tejleves
Tejleves

Hozzávalók: másfél liter tej, 4 deka liszt, 5 deka cukor, só, 1 tojással 8 deka lisztből gyúrt finom metélt, fél citrom reszelt héja, 2 deka vaj.
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a szárazon világosra pirított lisztet, és ismét felforraljuk. Ekkor belefőzzük a finom metéltet. Sóval, cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Mikor félreállítottuk, akk...
2006-09-19 09:37:21
Zöldbableves
... csontlével, világos zsömleszínű rántást készítünk, az apróra vágott hagymát és a finomra vágott zöldpetrezselymet és egy kevés pirospaprikát teszünk, mielőtt felenge...
2006-09-19 09:36:54
Zöldségleves
... késhegynyi pirospapri-ka, 5 deka rizs, 1 deci tejföl, só.
A zöldséget apró kockákra vagy finom metéltre vágjuk. 2 deka vajon megpirítjuk, majd másfél liter vízzel felengedjük. Felforraljuk, és főzés közben többször megmosott rizst teszünk bele. A zöldséggel egy idő-ben tegyük fel a rizst, mert főzési időtartamuk egyforma. Elkészítjük a rántást, 2 deka vajból, és 3 deka lisztb...
2006-09-19 09:15:18
GYÓGYTURMIX
... lehetőség a Moro-féle sárgarépaleves: fél kg...
2006-09-17 01:53:53
Darált hús paradicsomszósszal
... ízesítjük.

Elkészítés:
1. Nedves kézzel kis golyókat formázunk a húsmasszából, és a felforrósított olajban körös-körül megpirítjuk őket. Hozzáöntünk 2 dl vizet, a paradicsomszószt, és felforraljuk. Lefedjük, és lassú tűzön kb. 3-5 percig főzzük.
2. Közben a mozzarellát lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk. A szószhoz keverjük, s hagyjuk benne elolvadni. Főtt...
2006-09-14 19:18:44
1 2 3 .................415 416 ........623 624 .........825 826 827 830 831 832 
Címkék: szétnyomott gerezd, egészben főtt, levest berántjuk, tejet felforraljuk, szárazon világosra, finom metéltet, apróra vágott, finomra vágott, kevés pirospaprikát, zöldséget apró, idő-ben tegyük, felforrósított olajban, mozzarellát lecsepegtetjük, szószhoz keverjük, paradicsomszószt, fokhagymamártás, félreállítottuk, sárgaborsópüré, sárgarépaleves, köménymagleves, lecsepegtetjük, felforrósított, pirospaprikát, kávéskanálnyi, felforraljuk, csikóstokány, eltávolítjuk, húsmasszából, zöldbableves, hozzátesszük, citromhéjjal, zöldségleves, zsömleszínű, felengedjük, beletesszük, gombamártás, szétnyomott, köménymagot, gyógyturmix, időtartamuk, megpirítjuk, elkészítjük, hozzáöntünk, mozzarellát, zöldséggel, elkészítés, kevergetés, hozzávalók, belefőzzük, fokhagymát, csontlével, pirospapri, hozzáadjuk, késhegynyi, feltesszük, formázunk, meghintjü, ízesítjük, berántjuk, zöldséget, megmosott, elolvadni, lehetőség, világosra, készítünk, keverünk, tejleves, pirított, lisztből, szárazon, metéltre,
© 2013 TVN.HU Kft.