|
|
|
... gyümölcsöket tálalótálra tesszük. A fondühöz a narancs héjából 1 kávéskanálnyit lereszelünk, a levét kinyomjuk. A bort, a szirupot, a narancs levét és héját, a fahéjdarabkákat, a szegfűszeget felforraljuk. A keveréket áttörjük, és közepes tűzön addig főzzük, míg szirup sűrűségű lesz. Állandóan kevergetve beleöntjük a málnaszörpöt és a rumot. A gyümölcsöket és a piskótadarabokat eb... |
2006-09-14 07:37:04 |
|
|
|
|
|
|
... ringlót megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A darabokkal 4 pudingforma alját kirakjuk, és 1 evőkanál cukorral megszórjuk. Lábasban 2 dl vizet és a szörpöt együtt felforraljuk, majd levesszük a tűzről, két zselatinlapot keverünk bele, és addig kevergetjük, amíg teljesen feloldódik, végül kihűtjük. A formákba töltjük, és 15 percre a fagyasztóba tesszük. 1 dl vize... |
|
2006-09-14 07:36:04 |
|
|
|
|
|
|
... áztatjuk, majd váltott vízben többször megmossuk, és ujjainkkal elmorzsoljuk, hogy a zöld héj lejöjjön róla. Fazékba tesszük, annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és fedő alatt felforraljuk. 20 percig főzzük. Amikor kész, lecsöpögtetjük, és a cukorral, a kókuszos tejjel meg a tojásokkal sima krémmé turmixoljuk. A masszát serpenyőben, állandóan kevergetve sűrűre főzzük (vigyázz... |
2006-09-14 07:33:29 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgája
9 dkg cukor
7,5 dkg vegyes gyümölcs (piros színű)
3 tasak vaníliáscukor
pár darab mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt felforraljuk, belekeverjük a teát, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. Közben a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. 15 perc után a jázminos tejszínt felforraljuk. A tojássárgáját és a cukrot ha... |
|
2006-09-14 07:32:40 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
25 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
6 tojássárgája
2 szem szegfűszeg
2 citrom (héja)
ELKÉSZÍTÉS
A szegfűszeget a tejszínbe dobjuk, felforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük a darabokra tört csokoládét, és feloldjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és a csokolédékrémhez adjuk. Poharakba adagoljuk, és l... |
|
2006-09-14 07:28:34 |
|
|
|
|
|
|
... formából kiborítjuk, visszafordítjuk, majd hűlni hagyjuk. A krémhez az ananászkockákat a vajban megpároljuk, majd a vaníliáscukorral megszórjuk, és karamellizálódni hagyjuk. A tejet felforraljuk. A tojássárgákat, a cukrot és a lisztet habosra keverjük, majd hozzáadjuk az ananászlét, végül a forró tejet. Lábasba öntjük, és állandóan kevergetve kislángon sűrűre főzzük. Tálba öntjük,... |
2006-09-14 07:23:34 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál ribizlilekvár
1 tasak vaníliáscukor
A díszítéshez:
12 kicsi csokitojás
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a sóval és a cukorral felforraljuk a vizet, majd levesszük a tűzről, egyszerre hozzáadjuk az egész lisztet, elkeverjük, és kislángon melegítjük, amíg megszárad. Előbb az egyik, majd a másik felvert tojást is belekeverjük, maj... |
2006-09-14 07:21:44 |
|
|
|
|
|
|
... szerecsendió
2 tojás
3 dkg cukor
1 narancs
A öntethez:
2 cl narancslé
1 evőkanál gyümölcskenyér-morzsa
ELKÉSZÍTÉS
A tejet felforraljuk. Két kis sütőformát kivajazunk, az aljukra és az oldalukra gyümölcskenyér-morzsát szórunk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd hozzáöntjü... |
2006-09-14 07:10:26 |
|
|
|
|
|
|
... levüket kinyomjuk. A gyömbért meghámozzuk, és finomra reszeljük. A körtéket meghámozzuk, lábasba tesszük, vizet öntünk rájuk, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot és a reszelt gyömbért. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a körték megpuhulnak, majd kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A szirupot még tovább főzzük, amíg besűrűsödik, majd azt is lehűtjük. A csokihabhoz a tejszínt felforraljuk... |
2006-09-14 07:08:34 |
|
|
|
|
|
|
... narancs
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
Az ananászt kettévágjuk, belsejét kikaparjuk, majd az üres részt tál közepére tesszük. A sziruphoz a cukrot és a vizet felforraljuk, és a citromlét hozzáadjuk. A kis fánkokat egyesével belemártjuk a szirupba, és az ananász köré tesszük, háromszintesen. Tetejüket porcukorral megszórjuk. Az ananász kikapart belsejét ... |
2006-09-14 07:07:49 |
|
|
|
|