Regisztráció  Belépés
Húsvéti recept gyűjtemény
... keverjük el a langyosra melegített tejjel és cukorral, majd takarjuk le. 15 perc múlva duplájára nő, "kifut" a bögréből. Az átszitált lisztet, a langyosra melegített vajat, a sót és a felfutott élesztőt keverjük össze a maradék tejjel és annyi szódavízzel, amennyit felvesz ahhoz, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Dolgozzuk ki alaposan (keverőgéppel 7-8 perc alatt hólyagossá vál...
2016-08-02 09:54:10
Vendégváró kifli dagasztás nélkül:
... belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük.
2. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha vajjal, majd ezt is félretesszük.
3. Ha az élesztő felfutott, akkor egy nagyobb műanyagtálba mérjük bele a lisztet, öntsük rá az élesztős tejet, majd az összes többi hozzávalóját a tésztának, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még...
2015-12-28 23:51:49
A Lángos
... felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej. Közben a főtt burgonyát áttörjük és összedolgozzuk a liszttel, a tojás sárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezut...
2015-10-04 18:59:27
Vendégváró tepsis pizza.............
... jól felfuttatjuk. A maradék tejben elkeverjük a szoba hőmérsékletű tojást, megsózzuk. Keverőtálba szitáljuk a kéz meleg lisztet, hozzáadjuk a harmadrész fűszerkeveréket, beleöntjük a felfutott élesztős tejet, a tojásos tejet. Kézzel lágy tésztát állítunk össze. Az olajat is hozzá adagoljuk, lisztes felületre fordítjuk. Kíméletesen átgyúrjuk, 2 cipóra osztjuk, gömbölyűre formáljuk....
2015-08-19 08:22:40
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
... belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük.
2. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha vajjal, majd ezt is félretesszük.
3. Ha az élesztő felfutott, akkor egy nagyobb műanyagtálba mérjük bele a lisztet, öntsük rá az élesztős tejet, majd az összes többi hozzávalóját a tésztának, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még...
2015-08-17 19:39:34
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
Kenyérlángos (langalló, pompos) hagyományosan
Hozzávalók: (kb. 2 gáz tepsire)
- 1,0 kg finomliszt
- 30 g friss élesztő
- 1 csipet cukor
- 1 ek só
- 500ml víz

Feltét:
- 25dkg főtt húsos császárszalonna
- 2 db közepes lilahagyma
- 30 dkg sajt
- 450 ml tejföl

Elkészítés:
Az élesztőt 150ml langyos vízb...
2015-07-13 10:57:45
A házi a legfinomabb! 3 különleges lángos recept
... mokkáskanál cukor, olaj a sütéshez.

Elkészítése:

1. 1 dl tejben feloldjuk a cukrot, beletesszük az élesztőt és felfuttatjuk.

2. A többi tejet meglangyosítjuk, a felfutott élesztőt hozzáadjuk, fakanállal belekeverjük a 3 tojást. Elkeverjük a liszttel, jól kidolgozzuk, s hűtőbe téve kelesztjük.

3. Erősen ki fog dagadni, ezért még egyszer a...
2015-07-09 13:54:31
túrós - lekváros pite
... belemorzsoljuk az élesztőt.
Amíg megkel, egy nagyobb tálba beleborítjuk a lisztet, csipetnyi sót, két evőkanál cukrot,
két evőkanál tejfölt, és a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a felfutott élesztős tejet, az
olvasztott zsírt. Összekeverjük annyi langyos tejjel, hogy kicsit lazább kelt tészta alapunk
legyen, olyan nokedli sűrűségű. Akkor lesz jó, amikor fakanállal...
2015-06-22 12:14:12
Sós palacsinták
... egy kisebb tálba szórom, elkeverem a mézzel és a vízzel, majd meleg helyre teszem, és hagyom 20 percet pihenni. Ezután felütöm a tojásokat, habosra keverem a tejjel, majd hozzáadom a felfutott élesztőt, egy csipetnyi sót, és apránként beledolgozom a lisztet. Háromnegyed órát hagyom pihenni.
Egy nagyobb serpenyőben kis vajat olvasztok, majd egy nagyobb merőkanálnyi tésztát elt...
2015-02-22 21:38:40
1 2 3 4 6 7 9 10 12 13 
Címkék: Üregi Éva, langyosra melegített, átszitált lisztet, felfutott élesztőt, maradék tejjel, másik kisebb, puha vajjal, élesztő felfutott, nagyobb műanyagtálba, élesztős tejet, összes többi, bögre tetejére, főtt burgonyát, tojás sárgával, maradék tejben, szoba hőmérsékletű, harmadrész fűszerkeveréket, felfutott élesztős, tojásos tejet, hozzávalók mindig, élesztőt 150ml, többi tejet, nagyobb tálba, tojások sárgáját, kisebb tálba, nagyobb serpenyőben, nagyobb merőkanálnyi, császárszalonna, meglangyosítjuk, fűszerkeveréket, belemorzsoljuk, összedolgozzuk, összekeverjük, hagyományosan, hozzávalóját, belekeverjük, félretesszük, kenyérlángos, felfuttatjuk, beledolgozom, keverőgéppel, műanyagtálba, merőkanálnyi, beleborítjuk, belisztezzük, hőmérsékletű, mokkáskanál, szódavízzel, kidolgozzuk, vöröshagyma, keverőtálba, háromnegyed, kíméletesen, palacsinták, legfinomabb, serpenyőben, elkészítése, beletesszük, kelesztjük, hozzávalók, gömbölyűre, vendégváró, elkeverjük, gyűjtemény, lisztezett, hozzáadjuk, beleöntjük, hólyagossá, harmadrész,
© 2013 TVN.HU Kft.