Regisztráció  Belépés
Hetes lángos
... reszelt hagymával átsütött olaj,) 2 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors; olaj a sütéshez.

A langyos tejet simára keverjük a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral. A már felfutott élesztős tejet hozzáadjuk a liszthez, majd az aludttejjel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával alaposan összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, kelesztés nélkül...
2009-12-28 22:04:50
Variációk lángosra
... reszelt hagymával átsütött olaj,) 2 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors; olaj a sütéshez.

A langyos tejet simára keverjük a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral. A már felfutott élesztős tejet hozzáadjuk a liszthez, majd az aludttejjel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával alaposan összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, kelesztés nélkü...
2009-12-28 13:13:07
Lángosok könyve
... majd elkeverjük benne a szétmorzsolt élesztőt és a cukrot. Bögrében, letakarva, 10 percig pihentetjük. Nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést vájunk, ebbe beleöntjük a felfutott élesztőt és az ugyancsak meglangyosított vizet. Addig dagasztjuk, amíg a tészta apró hólyagokat vet. (Lágynak kell lennie.) A tetejét belisztezzük, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és k...
2009-12-20 00:07:37
Lángos Receptek:-
... majd elkeverjük benne a szétmorzsolt élesztőt és a cukrot. Bögrében, letakarva, 10 percig pihentetjük. Nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést vájunk, ebbe beleöntjük a felfutott élesztőt és az ugyancsak meglangyosított vizet. Addig dagasztjuk, amíg a tészta apró hólyagokat vet. (Lágynak kell lennie.) A tetejét belisztezzük, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és k...
2009-12-19 07:33:25
vasvári kenyérlángos
KENYÉRLÁNGOS

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 30 g friss élesztő
- 1 csipet cukor
- 1 ek. só
- 500 ml víz
Feltét:
- 25 dkg főtt húsos császárszalonna
- 2 db közepes lilahagyma
- 30 dkg sajt
- 450 ml tejföl
Elkészítése:
Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és ...
2009-12-12 18:36:06
Pogácsák
... A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, és a borssal összekeverjük. A tej másik felébe tesszük a sót és a 2 tojássárgáját. Alaposan összekeverjük. A tálba tegyük a vajat, a káposztát, a felfutott élesztőt, és a tojásos-sós tejet.
Először keverjük össze gyengéden, majd gyúrjuk, amíg el nem válik az táltól és a kezünktől. Egy óráig kelesztjük. Gyúrólapra téve párszor hajtogatva kb...
2009-09-20 19:25:14
frentő !
... felfuttatjuk benne az élesztőt. A zsírt, vagy margarint felolvasztjuk.
A lisztbe beletesszük a meghűlt burgonyát, a sót, a kristálycukrot, az olvasztott zsiradékot, a tojást, a felfutott élesztős tejet, és a maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk. Amikor már sima a tészta, és a táltól is elválik, akkor konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen egy fél órát kelesztjük. ...
2009-07-19 14:22:17
Receptek 1.
[linkKriszti0430
És nagyon fini volt nutella krémmel is :)

Hozzávalók (kb 2121 db fánkhoz)

A fánkhoz:
500 g liszt
200 ml tej
40 g élesztő
50 g porcukor
60 g olvasztott vaj
5 db tojássárga

A sütéshez:
olaj

A díszítéshez:
baracklekvár
porcukor

Elkészítés

1. Előkészítünk...
2009-03-18 22:31:24
fozes-sutes recept lll
... kellett mennem itthonról), 1 tk. cukorral, 20 dkg liszttel és 1 dkg élesztővel. Robotgéppel alaposan kikevertem, a konyhapulton hagytam. Kb. másfél óra múlva jöttem haza, addigra gyönyörűen felfutott, az eredeti térfogatának két és félszerese volt kb. Az üstbe tettem még 1,2 dl vizet, 2 tk. sót, csipet aszkorbint, 2 dkg vajat, 1 ek. burg. pelyhet és 40 dkg lisztet.
Amennyiben...
2009-03-12 19:57:20
Magyaros foszlós lángos
... átsütött olaj,) 2 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A langyos tejet simára keverjük a szétmorzsolt élesztovel és a cukorral. A már felfutott élesztos tejet hozzáadjuk a liszthez, majd az aludttejjel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával alaposan összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, kelesztés ...
2009-02-07 00:25:00
1 2 3 6 7 9 10 12 13 
Címkék: Lángos Receptek, langyos tejet, szétmorzsolt élesztővel, zúzott fokhagymával, szétmorzsolt élesztőt, felfutott élesztőt, ugyancsak meglangyosított, tészta apró, tetejét belisztezzük, tiszta konyharuhával, csipet cukorral, nagyobb tálba, borssal összekeverjük, tálba tegyük, tojásos-sós tejet, óráig kelesztjük, lisztbe beletesszük, meghűlt burgonyát, olvasztott zsiradékot, felfutott élesztős, maradék langyos, konyhapulton hagytam, eredeti térfogatának, üstbe tettem, szétmorzsolt élesztovel, meglangyosított, császárszalonna, összedolgozzuk, kristálycukrot, konyharuhával, összekeverjük, tojássárgáját, felolvasztjuk, beleszitáljuk, térfogatának, fokhagymával, felfuttatjuk, baracklekvár, előkészítünk, szétmorzsolt, belisztezzük, konyhapulton, kenyérlángos, összegyúrjuk, elkészítése, beletesszük, aludttejjel, linkkriszti, kidolgozzuk, díszítéshez, pihentetjük, mokkáskanál, robotgéppel, olvasztott, lisztezett, letakarjuk, hozzávalók, finomliszt, élesztővel, hozzáadjuk, zsiradékot, kelesztjük, dagasztjuk, hólyagokat,
© 2013 TVN.HU Kft.