Regisztráció  Belépés
Ízőrzők – Érsekcsanád
Ízőrzők - Érsekcsanád - receptek

Szőlőőrző csibe csípődött
Hozzávalók: (10 főre) 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 fakanál sertészsír, 3 vöröshagyma, egy egész,másfél kilós csirke, só, 3 evőkanál őrölt paprika, 2 zöldpaprika.
A lisztből két tojással és kevés vízzel csipetke tésztát gyúrunk. Alaposan, gyúródeszkán is átdolgozzuk, kicsit pihentetjük, majd nem ...
2011-12-05 07:50:16
Ízőrzők – Lajoskomárom
... belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen kelesztjük. Nagyobb tálba öntjük a lisztet, csipetnyi sóval, 5 dkg cukorral ízesítjük, belemorzsoljuk a margarint és a zsírt. Hozzáadjuk a tojásokat, a felfutott élesztős tejet, és a langyos aludttejet. Összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, langyos tejet, vagy zsírt adhatunk még hozzá, mert az gyengíti a tésztát. Addig dagasztjuk, míg jó pu...
2011-12-04 19:59:30
Ízőrzők – Szigetbecse
... sertészsír.
Egy deci langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel.
A káposztát lereszeljük, és összekeverjük a liszttel. Csipetnyi sót dobunk bele. A felfutott élesztővel, és annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fél óráig, letakarva pihentetjük.
Egy megfelelő méretű tálat kizsírozunk, és ebbe diónyi gombócokat fo...
2011-12-04 16:12:16
Ízőrzők – Herencsény
... és felfuttatjuk benne az élesztőt. A zsírt, vagy margarint felolvasztjuk.
A lisztbe beletesszük a meghűlt burgonyát, a sót, a kristálycukrot, az olvasztott zsiradékot, a tojást, a felfutott élesztős tejet, és a maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk. Amikor már sima a tészta, és a táltól is elválik, akkor konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen egy fél órát kelesztjük....
2011-12-04 06:46:15
szlovák kalács !
... vizet összeöntjük, hozzákeverjük a morzsolt élesztőt, két kanál cukrot és lisztet és hagyjuk nagyon felfutni.

Egy tálba tesszük közben az össszes többi hozzávalót, amihez a felfutott élesztős tejet is hozzáöntjük. Alaposan összegyúrjuk, kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Közben a mandulát annyi tejjel keverjük össze, hog...
2011-11-20 12:11:01
Csodakenyér
... mogyorónyi élesztőt.
5. A lisztkeverékből tégy az élesztős vízbe annyit, hogy tejfölsűrűségű kovászt kapj.
6. Tedd a kovászt langyos helyre és kb fél órát hagyd kelni.
7. Ha felfutott, add az egészet a lisztkeverékhez a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint, fél marék olajos magkeveréket hagyj meg a kenyér megszórásához.
8. Gyúrd össze, amíg el nem válik...
2011-11-16 22:25:28
Lemúriai csodakenyér
... mogyorónyi élesztőt.
3. A lisztkeverékből tégy az élesztős vízbe annyit, hogy tejfölsűrűségű kovászt kapj.
4. Tedd a kovászt langyos helyre és kb fél órát hagyd kelni.
5. Ha felfutott, add az egészet a lisztkeverékhez a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint, fél marék olajos magkeveréket hagyj meg a kenyér megszórásához.
6. Gyúrd össze, amíg el nem válik az ...
2011-10-29 10:13:21
Egészséges kenyér...
... mogyorónyi élesztőt.
5. A lisztkeverékből tégy az élesztős vízbe annyit, hogy tejfölsűrűségű kovászt kapj.
6. Tedd a kovászt langyos helyre és kb fél órát hagyd kelni.
7. Ha felfutott, add az egészet a lisztkeverékhez a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint, fél marék olajos magkeveréket hagyj meg a kenyér megszórásához.
8. Gyúrd össze, amíg el nem válik...
2011-10-17 23:17:30
Igazi lángos !
... felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej. Közben a főtt burgonyát áttörjük és összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezutá...
2011-10-13 07:51:49
magas bio-rezonanciás kenyér
... mogyorónyi élesztőt.
5. A lisztkeverékből tégy az élesztős vízbe annyit, hogy tejfölsűrűségű kovászt kapj.
6. Tedd a kovászt langyos helyre és kb fél órát hagyd kelni.
7. Ha felfutott, add az egészet a lisztkeverékhez a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint, fél marék olajos magkeveréket hagyj meg a kenyér megszórásához.
8. Gyúrd össze, amíg el nem válik...
2011-10-01 16:16:50
1 2 3 6 7 8 9 10 12 13 
Címkék: felfutott élesztős, langyos aludttejet, deci langyos, káposztát lereszeljük, felfutott élesztővel, megfelelő méretű, lisztbe beletesszük, meghűlt burgonyát, olvasztott zsiradékot, maradék langyos, morzsolt élesztőt, tálba tesszük, össszes többi, mandulát annyi, lisztkeverékből tégy, élesztős vízbe, kovászt langyos, többi hozzávalóval, kenyér megszórásához, bögre tetejére, főtt burgonyát, felfutott élesztőt, lisztkeverékhez, lisztkeverékből, összedolgozzuk, tejfölsűrűségű, belemorzsoljuk, kristálycukrot, hozzákeverjük, összekeverjük, felolvasztjuk, megszórásához, konyharuhával, tojássárgával, magkeveréket, gyúródeszkán, lajoskomárom, összegyúrjuk, hozzávalóval, belisztezzük, felfuttatjuk, átdolgozzuk, pihentetjük, csodakenyér, kidolgozzuk, hozzáöntjük, szigetbecse, rezonanciás, érsekcsanád, lereszeljük, beletesszük, vöröshagyma, kizsírozunk, összeöntjük, zöldpaprika, gombócokat, hozzáadjuk, olvasztott, egészséges, aludttejet, herencsény, hozzávalót, mogyorónyi, sertészsír, élesztővel, zsiradékot, dagasztjuk, amennyiben,
© 2013 TVN.HU Kft.