Regisztráció  Belépés
lemúriai csodakenyér
... mogyorónyi élesztőt.
3. A lisztkeverékből tégy az élesztős vízbe annyit, hogy tejfölsűrűségű kovászt kapj.
4. Tedd a kovászt langyos helyre és kb fél órát hagyd kelni.
5. Ha felfutott, add az egészet a lisztkeverékhez a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint, fél marék olajos magkeveréket hagyj meg a kenyér megszórásához.
6. Gyúrd össze, amíg el nem válik az ...
2011-09-12 21:02:05
Kuglóf
... sárgáját, az élesztőt és az olvasztott vajat. Jól összekeverjük és fértesszük, megvárjuk, hogy felfusson az élesztő.
Egy tálban kimérjük a lisztet, a vaníliás cukrot és a sót.
A felfutott élesztős tejet keverjük a liszthez, jól dolgozzuk össze és kb 5-10 percen át dagasszuk. felezzük el a tésztát, majd az egyik feléhez keverjük hozzá a mazsolát, a másik feléhez keverjük ...
2011-09-10 13:47:09
Paraszttorta
... megszitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pihenni hagyjuk, míg megkel.
A lisztbe kevés sót, egy evőkanál zsírt, egy tojást teszünk, és a felfutott élesztős tejjel bedagasztjuk a tésztát Alaposan kidolgozzuk, lelisztezzük, majd kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkán átdolgozzuk, és akkorára sodorjuk, hogy a zsírral...
2011-08-28 20:54:51
Frentő
... és felfuttatjuk benne az élesztőt. A zsírt, vagy margarint felolvasztjuk.
A lisztbe beletesszük a meghűlt burgonyát, a sót, a kristálycukrot, az olvasztott zsiradékot, a tojást, a felfutott élesztős tejet, és a maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk. Amikor már sima a tészta, és a táltól is elválik, akkor konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen egy fél órát kelesztjük....
2011-08-28 20:19:48
Édeni régi étkek
... langyos tejbe egy csipet cukrot szórok, majd belemorzsolom
az élesztőt, és hagyom, hogy felfusson. A lisztet tálba
szitálom, közepébe mélyedést nyomok. A lisztbe beleöntöm a
felfutott élesztőt, egy csipet sót, cukrot, a reszelt citromhéjat,
és beleütöm a tojásokat, majd a vajjal és a tejjel simára
keverem. Hagyom meleg helyen kelni a tésztát, addig, míg a|...
2011-07-07 05:23:28
Színes élmények: túrós-mákos
... élesztőt, és meleg helyre tesszük. Míg felfut, mély tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a vaníliacukrot, majd mindezekkel elmorzsoljuk a puhára mikrózott margarint. Meglocsoljuk a felfutott élesztős tejjel, ráütjük a tojás sárgáját, belekanalazzuk a tejfölt, és jól kigyúrt cipót készítünk. Ezt aztán meleg helyen, szűk 1 órán át kelesztjük.

A sütemény nekem most ...
2011-04-23 12:24:55
Túrós-mákos szelet
... élesztőt, és meleg helyre tesszük. Míg felfut, mély tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a vaníliacukrot, majd mindezekkel elmorzsoljuk a puhára mikrózott margarint. Meglocsoljuk a felfutott élesztős tejjel, ráütjük a tojás sárgáját, belekanalazzuk a tejfölt, és jól kigyúrt cipót készítünk. Ezt aztán meleg helyen szűk 1 órán át kelesztjük.

Ezután elkészítjük a má...
2011-04-23 12:18:42
Íme az igazi lángos recept !
... felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej. Közben a főtt burgonyát áttörjük és összedolgozzuk a liszttel, a tojás sárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezut...
2011-03-27 19:27:21
Színes élmények: túrós-mákos
... élesztőt, és meleg helyre tesszük. Míg felfut, mély tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a vaníliacukrot, majd mindezekkel elmorzsoljuk a puhára mikrózott margarint. Meglocsoljuk a felfutott élesztős tejjel, ráütjük a tojás sárgáját, belekanalazzuk a tejfölt, és jól kigyúrt cipót készítünk. Ezt aztán meleg helyen, szűk 1 órán át kelesztjük.

A sütemény nekem most ...
2011-03-17 21:07:27
x
... tejet meglangyosítok, belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a cukrot. Betakarva langyos helyen felfuttatom. Az áttört burgonyát összedolgozom a liszttel, a tojássárgával, a sóval és a felfutott élesztővel. Annyi langyos tejet adok még hozzá, hogy közepesen kemény tészta legyen belőle, végül beledolgozom a közben ledarált sonkát is. A tésztából cipót formálok, amelyet beleteszek e...
2011-03-10 19:56:45
1 2 3 6 7 8 9 10 12 13 
Címkék: igazi lángos, lisztkeverékből tégy, élesztős vízbe, kovászt langyos, többi hozzávalóval, kenyér megszórásához, olvasztott vajat, tálban kimérjük, vaníliás cukrot, felfutott élesztős, egyik feléhez, másik feléhez, tejet meglangyosítjuk, lisztbe kevés, evőkanál zsírt, tojást teszünk, tésztát Alaposan, lisztbe beletesszük, meghűlt burgonyát, olvasztott zsiradékot, maradék langyos, csipet cukrot, lisztet tálba, lisztbe beleöntöm, reszelt citromhéjat, tejjel simára, puhára mikrózott, tojás sárgáját, sütemény nekem, bögre tetejére, főtt burgonyát, tojás sárgával, felfutott élesztőt, szétmorzsolt élesztőt, áttört burgonyát, felfutott élesztővel, közben ledarált, tésztából cipót, lisztkeverékhez, lisztkeverékből, meglangyosítjuk, összedolgozzuk, belekanalazzuk, tejfölsűrűségű, belemorzsoljuk, meglangyosítok, kristálycukrot, felolvasztjuk, vaníliacukrot, tojássárgával, belemorzsolom, összedolgozom, konyharuhával, megszórásához, összekeverjük, bedagasztjuk, szétmorzsolt, magkeveréket, elmorzsoljuk, meglocsoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.