Regisztráció  Belépés
Rokforttal töltött lángos
... helyen felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej. Közben az áttört burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, majd ti...
2010-11-28 21:00:21
Magyaros foszlós lángos
... diónyi reszelt hagymával átsütött olaj,) 2 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors; olaj a sütéshez.
A langyos tejet simára keverjük a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral. A már felfutott élesztős tejet hozzáadjuk a liszthez, majd az aludttejjel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával alaposan összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, kelesztés nélkü...
2010-11-28 20:59:02
Igazi lángos
... felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej. Közben a főtt burgonyát áttörjük és összedolgozzuk a liszttel, a tojás sárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezut...
2010-11-28 20:58:37
Igazi lángos
... felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej. Közben a főtt burgonyát áttörjük és összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezutá...
2010-11-27 16:46:47
darált diós kelt rétes!
... lisztet átszitáljuk. Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel. Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük. Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást is elvegyítünk ...
2010-11-21 13:59:32
cukorba forgatott !
... deci langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, 4 evőkanál cukrot, az olvasztott zsírt, a tojások sárgáját, a felfutott élesztős tejet, és elkezdjük összedolgozni a tésztát. Közben apránként adagoljuk hozzá a többi langyos tejet. Addig dagasztjuk, amíg sima lesz, és már nem ragad a kézre a kalácstészta. Ek...
2010-11-21 13:54:18
Élesztős gombóc
...
Hozzávalók:
2 dkg élesztőt kevés tejben felfuttatunk. Fél kg finomlisztet tálba öntünk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és összedolgozzuk annyi langyos tejjel, hogy lágy kalácstésztát kapjunk. Csipetnyi sót is adunk hozzá.
Elkészítés:
Ruhával letakarva egy órahosszat hagyjuk kelni, majd lisztezett deszkára borítjuk, és tojásnyi darabokat vágunk belőle. A té...
2010-11-20 12:52:30
Igazi lángos
... felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej. Közben a főtt burgonyát áttörjük és összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezutá...
2010-11-17 13:48:50
Rokforttal töltött lángos
... helyen felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej. Közben az áttört burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, majd ti...
2010-11-12 21:45:33
Magyaros foszlós lángos
... diónyi reszelt hagymával átsütött olaj,) 2 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors; olaj a sütéshez.
A langyos tejet simára keverjük a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral. A már felfutott élesztős tejet hozzáadjuk a liszthez, majd az aludttejjel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával alaposan összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, kelesztés nélkü...
2010-11-12 21:44:26
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: bögre tetejére, áttört burgonyát, felfutott élesztőt, langyos tejet, szétmorzsolt élesztővel, zúzott fokhagymával, főtt burgonyát, tojás sárgával, liszt közepébe, felfutott élesztős, kovászt további, deci langyos, tojásnyi sertészsírt, lisztet tálba, olvasztott zsírt, tojások sárgáját, többi langyos, órahosszat hagyjuk, összedolgozzuk, belemorzsoljuk, összekeverjük, kalácstésztát, tojássárgával, összedolgozni, belisztezzük, fokhagymával, összegyúrjuk, finomlisztet, beleborítjuk, felfuttatjuk, szétmorzsolt, kalácstészta, felfuttatunk, elvegyítünk, átszitáljuk, kidolgozzuk, mokkáskanál, aludttejjel, sertészsírt, hozzáadjuk, dagasztjuk, rokforttal, lisztezett, élesztővel, kelesztjük, hozzávalók, olvasztott, órahosszat, elkészítés, forgatott, felfutott, hagymával, apránként, burgonyát, csipetnyi, megvárjuk, adagoljuk, feloldunk, teáskanál, közepesen, készítünk, elkezdjük, kelesztés, darabokat, letakarva, élesztős, evőkanál, magyaros, formálva, áttörjük, átsütött,
© 2013 TVN.HU Kft.