Belépés
Tél
... lemenetel neki sem sikerült, de a másodiknál már nyeregben maradt, és azután egyre jobban, egyre gyorsabban és biztosabban repült a szánkó, át a völgyön, és még a túloldali dombra is messze felfutott.

- Csoda - mondta Berta Jancsi -, persze érteni kell hozzá... Láttad Pétert? Nem úgy ül rajta, mint macska a köcsögszárítón...

Ettől eg...
2011-12-12 09:43:24
Karácsonyi készülődés a
... 2-3 kanál finomra vágott rozmaring, 2-3 kanál frissen reszelt parmezán

Elkészítés: Az élesztőt futtassuk fel a langyos vízben. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá a felfutott élesztőt, az olajat, adjuk hozzá a sót, a rozmaringot, a sajtot és a mézet, majd . 10 perc alatt dagasszuk ruganyos tésztává. Takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni. Gyúrjuk...
2011-12-09 08:15:02
Krumplis pogácsa recept
...

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük, a margarinnal együtt összetörjük.
Az élesztőt a langyos cukros tejben megfuttatjuk.
A krumplihoz keverjük a lisztet, felfutott élesztőt, sót, tojást és összegyúrjuk.45-60 percig letakarva meleg helyen kelesztjük.
Ezután kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk a kis pogácsákat. Tejjel vagy tojással megkenjük a ...
2011-12-07 14:21:08
Kakaós-mazsolás fonott kalács
... langyos cukros ,kis liszttel elkevert tejben 15 perc alatt felfuttatjuk.

A lisztet tálba rakjuk, elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojásokat , cukrot,sót,mazsolát,felfutott élesztőt,és annyi tejjel kidolgozzuk,hogy megfelelő keménységű legyen( kb. 3 és 1/2dl ). Ne legyen nyúlós, ragadós. Akkor jó ,ha elválik az edény falától.

A tésztát megfe...
2011-12-06 14:21:05
Ízőrzők – Felsőnyék
... dl tej.
A langyos tejbe cukrot, és élesztőt teszünk. Félretesszük kelni.
A lisztbe sót szórunk, és elmorzsolunk benne egy púpos evőkanál zsírt. Hozzáütjük a tojásokat, és a felfutott élesztős tejjel kidagasztjuk a tésztát. Jó alaposan kidolgozzuk, hogy kalács-tészta állagú legyen.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, két cipót formázunk belőle. Konyharuhával letakarva...
2011-12-06 07:19:36
Ízőrzők – Pócsmegyer
... kókuszreszelék, 15 dkg porcukor, 5 evőkanál baracklekvár.
A cukros, langyos tejbe beletesszük az élesztőt, és kelni hagyjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgájával és a felfutott élesztővel összeállítjuk a tésztát. Fél óráig letakarva pihentetjük.
Közben a fehérjékből kemény habot verünk. Beletesszük a porcukrot, és a kókuszreszelékkel is kikeverj...
2011-12-05 21:49:17
Ízőrzők – Tápiószentmárt
... kolbász.
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg megkel, kimérjük a lisztet, beleszórjuk a sót, és elmorzsoljuk benne a hájat. Egy tojással, és a felfutott élesztővel összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett deszkán rudat formálunk belőle, amit négy egyforma részre vágunk. Cipókat formázunk, amelyeket legalább negyed óráig állni hagyunk.
Közben ...
2011-12-05 21:42:55
Ízőrzők – Nagybörzsöny
... egy evőkanál sót, kevés őrölt borsot és köményt, valamint 2 dl étolajat.
A tejbe teszünk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Meglangyosítjuk, és pihentetjük, míg megkel.
A felfutott élesztős tejet az összekevert lisztbe öntjük, és az egészet összegyúrjuk. Könnyű kidolgozni, gyorsan összeáll a tészta. Félretesszük, és langyos helyen egy órát kelesztjük.
Közben 20 ...
2011-12-05 08:12:06
Ízőrzők – Gyulafirátót
... megszitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pihenni hagyjuk, míg megkel.
A lisztbe kevés sót, egy evőkanál zsírt, egy tojást teszünk, és a felfutott élesztős tejjel bedagasztjuk a tésztát Alaposan kidolgozzuk, lelisztezzük, majd kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkán átdolgozzuk, és akkorára sodorjuk, hogy a zsírral...
2011-12-05 08:00:06
Ízőrzők – Zebegény ̵
... langyos, cukros tejben feloldjuk az élesztőt, és félretesszük, hogy megkeljen. Közben a lisztet a margarinnal és a zsírral összemorzsoljuk. A közepébe fészket formázunk, ebbe öntjük a felfutott élesztőt. A lisztet megszórjuk három evőkanál sóval, és összedolgozzuk a tésztát. Egy nagy gombócot formázunk belőle, amelybe apránként a tejfölt is beledagasztjuk. Jól összegyúrjuk.
K...
2011-12-05 07:58:34
1 2 3 ..............48 49 50 51 ........75 76 .......99 100 101 
Címkék: Berta Jancsi, Láttad Pétert, túloldali dombra, élesztőt futtassuk, langyos vízben, lisztet szitáljuk, felfutott élesztőt, duplájára kelni, krumplit megfőzzük, margarinnal együtt, langyos cukros, krumplihoz keverjük, lisztet tálba, edény falától, tésztát megfe, langyos tejbe, púpos evőkanál, felfutott élesztős, lisztben elmorzsoljuk, tojások sárgájával, felfutott élesztővel, fehérjékből kemény, cukorral meglangyosítjuk, tejbe teszünk, összekevert lisztbe, egészet összegyúrjuk, órát kelesztjük, tejet meglangyosítjuk, lisztbe kevés, evőkanál zsírt, tojást teszünk, tésztát Alaposan, zsírral összemorzsoljuk, közepébe fészket, lisztet megszórjuk, nagy gombócot, meglangyosítjuk, összemorzsoljuk, kókuszreszelék, tápiószentmárt, köcsögszárítón, belemorzsoljuk, beledagasztjuk, összedolgozzuk, összeállítjuk, gyúródeszkára, konyharuhával, összegyúrjuk, lelisztezzük, elmorzsolunk, félretesszük, kétszeresére, elmorzsoljuk, megszitáljuk, kidagasztjuk, gyúródeszkán, gyulafirátót, nagybörzsöny, megfuttatjuk, kiszaggatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.