Belépés
Ízőrzők – Csólyospálos
... lisztbe kevés sót szórunk, beleütünk egy tojást. Az élesztőt két deci langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és kelni hagyjuk. További másfél deci langyos tejben teljesen feloldjuk a vajat. A felfutott élesztővel, és a vajas tejjel bedagasztjuk a tésztát. Simára, hólyagosra kidolgozzuk. Letakarjuk, és fél óráig pihentetjük. Négy tojást keményre főzünk, és megtisztítunk.
A puhára f...
2011-12-05 07:56:53
Ízőrzők – Egervár –
... lisztet átszitáljuk. Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel. Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük. Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást is elvegyítünk ...
2011-12-05 07:54:56
Ízőrzők –Méhkerék
... deci langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, 4 evőkanál cukrot, az olvasztott zsírt, a tojások sárgáját, a felfutott élesztős tejet, és elkezdjük összedolgozni a tésztát. Közben apránként adagoljuk hozzá a többi langyos tejet. Addig dagasztjuk, amíg sima lesz, és már nem ragad a kézre a kalácstészta. Ek...
2011-12-05 07:53:04
Ízőrzők – Érsekcsanád
Ízőrzők - Érsekcsanád - receptek

Szőlőőrző csibe csípődött
Hozzávalók: (10 főre) 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 fakanál sertészsír, 3 vöröshagyma, egy egész,másfél kilós csirke, só, 3 evőkanál őrölt paprika, 2 zöldpaprika.
A lisztből két tojással és kevés vízzel csipetke tésztát gyúrunk. Alaposan, gyúródeszkán is átdolgozzuk, kicsit pihentetjük, majd nem ...
2011-12-05 07:50:16
Ízőrzők – Lajoskomárom
... belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen kelesztjük. Nagyobb tálba öntjük a lisztet, csipetnyi sóval, 5 dkg cukorral ízesítjük, belemorzsoljuk a margarint és a zsírt. Hozzáadjuk a tojásokat, a felfutott élesztős tejet, és a langyos aludttejet. Összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, langyos tejet, vagy zsírt adhatunk még hozzá, mert az gyengíti a tésztát. Addig dagasztjuk, míg jó pu...
2011-12-04 19:59:30
Ízőrzők – Szigetbecse
... sertészsír.
Egy deci langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel.
A káposztát lereszeljük, és összekeverjük a liszttel. Csipetnyi sót dobunk bele. A felfutott élesztővel, és annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fél óráig, letakarva pihentetjük.
Egy megfelelő méretű tálat kizsírozunk, és ebbe diónyi gombócokat fo...
2011-12-04 16:12:16
Ízőrzők – Rátka –
... evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kevés lisztet szórunk bele, és hagyjuk megkelni.
A lisztbe beletesszük a tojás sárgáját, a sót, fél dl étolajat, 2 evőkanál cukrot, és a felfutott élesztővel együtt lágy tésztát készítünk belőle. Szép simára kidolgozzuk, a tetejét liszttel megszórjuk, és konyharuhával letakarva, meleg helyen fél óráig kelesztjük.
Közben két...
2011-12-04 16:03:57
Ízőrzők – Nikla –
... villával habosra felverjük.
Az étcsokoládét lereszeljük. A mazsolát a rumban megáztatjuk.
A dagasztótálba szitált liszt egyik felébe egy kis mélyedést nyomunk, ebbe öntjük a felfutott élesztőt. A kefirt is langyosan öntjük hozzá. 5 evőkanál porcukrot beleteszünk, és további egy evőkanállal elkeverünk a maradék langyos tejben.
Mindezekkel elkezdjük összeállítani a té...
2011-12-04 06:51:01
Ízőrzők – Herencsény
... és felfuttatjuk benne az élesztőt. A zsírt, vagy margarint felolvasztjuk.
A lisztbe beletesszük a meghűlt burgonyát, a sót, a kristálycukrot, az olvasztott zsiradékot, a tojást, a felfutott élesztős tejet, és a maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk. Amikor már sima a tészta, és a táltól is elválik, akkor konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen egy fél órát kelesztjük....
2011-12-04 06:46:15
Kakaós és pudingos csiga recept
...
kakaópor

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, közben a lisztet, a cukrot, a tojást, a tejfölt, az olajat, a tejet és a sót a kelesztő tálba tesszük, majd a felfutott élesztőt is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk és duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a pudingot, a leírás szerint, majd hagyjuk hűlni.
Ha megkelt a tészta, kétfelé vágj...
2011-11-29 14:46:15
1 2 3 ..............49 50 51 ........75 76 .......99 100 101 
Címkék: felfutott élesztővel, vajas tejjel, liszt közepébe, felfutott élesztős, kovászt további, deci langyos, tojásnyi sertészsírt, lisztet tálba, olvasztott zsírt, tojások sárgáját, többi langyos, langyos aludttejet, káposztát lereszeljük, megfelelő méretű, lisztbe beletesszük, tojás sárgáját, tetejét liszttel, étcsokoládét lereszeljük, rumban megáztatjuk, dagasztótálba szitált, felfutott élesztőt, evőkanállal elkeverünk, maradék langyos, meghűlt burgonyát, olvasztott zsiradékot, tejben felfuttatjuk, kelesztő tálba, leírás szerint, kristálycukrot, összedolgozzuk, belemorzsoljuk, összekeverjük, felolvasztjuk, dagasztótálba, konyharuhával, összeállítani, összedolgozni, megtisztítunk, lajoskomárom, felfuttatjuk, csólyospálos, gyúródeszkán, étcsokoládét, kalácstészta, bedagasztjuk, beleborítjuk, pihentetjük, elkészítjük, beletesszük, zöldpaprika, kidolgozzuk, érsekcsanád, átdolgozzuk, vöröshagyma, elvegyítünk, megáztatjuk, kizsírozunk, lereszeljük, szigetbecse, átszitáljuk, beleteszünk, evőkanállal, sertészsírt, mindezekkel,
© 2013 TVN.HU Kft.