Belépés
Ropogós-krémes batyuk
... szelet gépsonka
A kenéshez:
1 db tojás
0,5 dl tejföl

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el: az élesztőt a 2 dl tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat és az élesztős tejet. Alaposan összedolgozzuk, ha kell, adunk hozzá még langyos vizet, lényeg, hogy jó lágy tésztát kapjunk. P...
2011-05-27 15:31:51
Gőzgombóc szilvalekvárral és
... 15 dkg olvasztott vaj
12 dkg darált mák vagy dió
12 dkg porcukor

Elkészítés:

1.) Fél dl tejben elkeverjük az élesztőt és az 1 dkg porcukrot, felfuttatjuk. A megmelegített lisztben elkeverjük a sót, a porcukrot, beleöntjük a langyos tejben elkevert tojássárgát, az olvasztott vajat és a megkelt élesztőt.

2.) A tésztát fakanállal jól...
2011-05-25 21:55:13
Káposztás lepény május
... zsír

Elkészítése:
A káposztát lereszelem és a zsíron megdinsztelem. Ízlés szerint sózom, borsozom,pici cukorral meghintem és együtt pirítom. A fél liter langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt,majd összedolgozzuk a hozzávalókat. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Egy órai kelesztés után hat cipót formálunk belőle, kerekre nyújtjuk őket és a közben ...
2011-05-25 09:17:55
Színes Kelt fonott kalács
... por,1 vaníliás puding por,1 csoki puding por.

Töltelék:15dkg bármilyen lekvár.

Tészta lekenéshez 1 felvert tojás.

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk az egy kis langyos tejben fel olvasztott édeske,a lisztet mély tálba öntjük és a felfuttatott élesztőt bele öntjük,majd a tojásokat, a csipet sót,a cukrot,és olajat,ezt jól össze dolgozzuk...
2011-05-24 21:10:55
Színes Kelt fonott kalács
... por,1 vaníliás puding por,1 csoki puding por.

Töltelék:15dkg bármilyen lekvár.

Tészta lekenéshez 1 felvert tojás.

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk az egy kis langyos tejben fel olvasztott édeske,a lisztet mély tálba öntjük és a felfuttatott élesztőt bele öntjük,majd a tojásokat, a csipet sót,a cukrot,és olajat,ezt jól össze dolgozzuk...
2011-05-24 21:08:34
Mákos bobajka
... héja
Valamint:
kevés liszt
vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Először elkészítjük a tésztát. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval, a tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel és az olvasztott vajjal robotgéppel bedagasztjuk, hogy sima, lágy kelt tésztát kapjunk. (Ha a tészta túl kemény ...
2011-05-22 08:12:23
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA:
...
12 dkg tehéntúró,
fél csokor kapor,
só,

A kisütéshez:

olaj.

Elkészítés:

Az összemorzsolt élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A főtt, összetört burgonyát összegyúrjuk a liszttel, a felfuttatott élesztővel, sóval és a liszttel. Annyi tejet vagy vizet gyúrunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
L...
2011-05-21 10:35:39
Paprika titkai
... ott dioxinnal meg is permetezik a paradicsommal együtt, hogy a vegetáció pusztulásával igyekezzen egyszerre kinevelni a bogyókat. Itt a termés 30-60 t/Ha lehet.

Kordonnál felfuttatjuk, majd a kívánt helyen lévő mellékhajtásokat lazán a tartósodronyhoz kötözzük, a többit lecsípjük. Itt a fattyazás folyamatos, mert alul mindig ki akar törni. A főágat nem sokkal a felső hu...
2011-05-20 11:05:21
szilvásgombócos koszorú !
... morzsához:
7,5 dkg vaj (vagy margarin)
7,5 dkg finomliszt
3 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor

elkészitése:
Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk. (Ha porból készítjük, akkor beleszórjuk a lisztbe.)
Hozzáadjuk a liszthez a felfuttatott élesztőt, a cukrot, csipetnyi sót, a felolvasztott margarint és a maradék langyo...
2011-05-19 19:13:37
Ropogós sajtos pogácsa .......
... tejföl
tej
2,5 dkg élesztő

cukor
2 tojás
reszelt sajt (lehet füstölt is)

Elkészítés:

Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Mély tálba öntjük a lisztet, a felolvasztott margarint és zsírt, az élesztős tejet, a tojást, hozzáadjuk a sót és a tejfölt, és jó alaposan kidolgozzuk.

Kb. 20 pe...
2011-05-16 18:51:06
1 2 3 ......................135 136 137 138 139 ...........207 208 ...........275 276 277 
Címkék: Színes Kelt, NASI AJÁNLAT, tésztát készítjük, cukorral felfuttatjuk, tálba szitáljuk, élesztős tejet, megmelegített lisztben, langyos tejben, olvasztott vajat, megkelt élesztőt, tésztát fakanállal, káposztát lereszelem, zsíron megdinsztelem, kanál cukorral, órai kelesztés, élesztőt felfuttatjuk, lisztet mély, felfuttatott élesztőt, tepsi kikenéséhez, lisztet átszitáljuk, felfuttatott élesztővel, olvasztott vajjal, összemorzsolt élesztőt, paradicsommal együtt, vegetáció pusztulásával, termés 30-60, kívánt helyen, tartósodronyhoz kötözzük, többit lecsípjük, fattyazás folyamatos, élesztőt kevés, felolvasztott margarint, maradék langyo, mellékhajtásokat, szilvásgombócos, szilvalekvárral, tojássárgájával, tartósodronyhoz, összedolgozzuk, pusztulásával, kristálycukor, összemorzsolt, paradicsommal, felolvasztott, megmelegített, megdinsztelem, felfuttatott, felfuttatjuk, hozzávalókat, bedagasztjuk, összegyúrjuk, elkészítjük, tojássárgát, elkészítése, kikenéséhez, robotgéppel, beleszórjuk, elkészitése, kidolgozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.