|
|
|
... só,
1 evőkanál cukor,
2 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kakaópor,
3-4 evőkanál porcukor,
10 dkg sütőmargarin
Elkészítés:
Elkészítés : Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A tojássárgákat a liszttel, az élesztős tejjel a csipet sóval eldolgozzuk és beletesszük az olajat is. Kilisztezett tálba langyos helyen kétszeresére kelesztjük. Ha megke... |
2008-03-18 19:09:51 |
|
|
|
|
|
|
... belőle a szegfűszeget. A dióhoz hozzáadjuk a mazsolát, ráöntjük a forró szirupot, összedolgozzuk a masszát és hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk össze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, s az egyes cipókat téglalap al... |
|
2008-03-18 10:21:42 |
|
|
|
|
|
|
... sárgabaracklekvár
a mázhoz:
20 dkg étcsokoládé
15 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 dl víz
Elkészítés:
A tésztához: felfuttatjuk az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral. Az átszitált lisztet összedolgozzuk az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát 3 e... |
2008-03-18 10:15:23 |
|
|
|
|
|
|
... élesztő
150 ml tej
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
100 g vaj
1 citrom reszelt héja
2 ek cukor
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd beletesszük a vaníliás cukrot. Összedagasztjuk a többi hozzávalóval majd langyos helyen megkelesztjük. Amikor a tészta megkelt, 3 egyforma rudat formázunk amit copfként... |
|
2008-03-18 10:12:24 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
kb 3 dl tej
4 dkg élesztő
2 dl tejföl
10 dkg vaj
2 egész tojás
1 csapott evőkanál só
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos cukrozott tejben felfuttatjuk. A keverőedénybe öntött langyos lisztben elkeverjük a sót, a cukrot, majd közepébe mélyedést készítünk, és ebbe tesszük a tejfölt, a vaj felét, a felfuttatott élesztőt. A tejet a... |
|
2008-03-13 12:37:44 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
10 dkg zsír
12 dkg margarin
1 pohár tejföl
2 tojás sárgája
1 ek. só
2 dkg élesztő
1 dl tej
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben pici cukorral. A lisztbe belekeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a zsiradékokat és a többi hozzávalóval együtt sima tésztát gyúrunk. Ceruza cékonyságú rudakat sodrunk be... |
2008-03-12 19:11:19 |
|
|
|
|
|
|
... program befejeztével a kész tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk.
Kézzel:
Az élesztőt a vízzel elkeverjük, (esetleg használhatunk frisset is, akkor azt felfuttatjuk). A lisztet, burgonyát egy tálba, vagy deszkára tesszük, közepébe kis mélyedést készítünk, és a többi hozzávalót ide öntjük, majd alaposan összedolgozzuk. Mikor már szép sima egy lisztezet... |
2008-03-12 11:16:40 |
|
|
|
|
|
|
... só
Töltelékhez:
10 dkg porcukor
1 dl tej
15 dkg darált mák (vagy dió)
reszelt citromhéj
Elkészítés:
A langyos tej felében a kristálycukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet a margarinnal és a zsírral összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, az élesztőt, a porcukrot, a sót és annyi tejet, amennyi... |
2008-03-04 16:19:25 |
|
|
|
|
|
|
... puhára főzzük. A túrót áttörjük, a vaníliarudat hosszában felhasítjuk, késheggyel kikapjuk belőle a pépet. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük az élesztővel és 1 kávéskanál porcukorral, felfuttatjuk.
Elkészítés:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk 6 dkg porcukrot, 1 csipet sót, 1 tojássárgáját, végül az élesztős tejet és annyi... |
2008-03-03 18:25:40 |
|
|
|
|
|
|
Az élesztőt kevés vízzel hagyományos módon felfuttatjuk. A szobahőmérsékletű vízhez adjuk, és a felolvasztott vajjal együtt jól kidolgozzuk. 40 percig kelesztjük, közben elkészítjük a tölteléket.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a borsót, kevés vizet öntünk hozzá, és a fűszerekkel készre pároljuk. Ha kihűlt, a sajtokkal összekeverjük. A megkelt tész... |
2008-02-27 23:56:50 |
|
|
|
|