|
|
|
... porélesztő
3-4 evőkanál cukor
kb. 4-5 dl víz
csipet só
búzadara
A töltelék: 4-5 db alma
Az élesztőt kis cukorral és liszttel fél csésze langyos vízben felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, sót és annyi langyos vizet, hogy nem túl lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen fél órát kelesztjük.
A... |
2008-02-25 15:18:56 |
|
|
|
|
|
|
...
néhány szem apróra vágott dió,
5 dkg mazsola,
2 tojás kemény habja (citromlével és cukorral felverve).
Elkészítés:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és az összes hozzávalóval jól kidolgozzuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva pihentetjük, majd egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, betekerjük, mint... |
|
2008-02-22 18:47:57 |
|
|
|
|
|
|
... töltelékhez:
15 dkg darált dió
15 dkg vaj
15 dkg cukor
2 dl cukros,vaniliás tej
Elkészítés:
Az élesztőt a kk cukorral a tejben felfuttatjuk. A lisztből a tojássárgával, kis sóval és a felkelesztett élesztővel finom tésztát gyúrunk, meleg helyen letakarva félórát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. A vajat a cukorral h... |
2008-02-17 12:16:19 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
1 mokkáskanál só
sütéshez: bő olaj
tálaláshoz: lekvár
Elkészítés:
A szétmorzsolt élesztőt a cukorral 2 dl -nyi langyos tejben felfuttatjuk....lisztet tálba teszük, beleöntjük a futtatott élesztőt, tojássárgákat,rumot, sót valamint a megmaradt tejet..( a maradék tej ne legyen nagyon hideg, lassitja a tészta kelését)
a tés... |
|
2008-02-10 18:47:40 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál só
1 evökanál cukor
2 dkg olvasztott margarin
2,5dkg friss élesztő
4,5 dl tej vagy víz akár vegyesen is
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben.
Kenyérsütőben megkelesztjük, a tészta fokozaton.
Kisodorjuk és 3 szögekre vágjuk, 3 szögcsúcsa felé feltekerjük.
Vizzel megkenjük ,meszórju... |
|
2008-02-10 18:41:21 |
|
|
|
|
|
|
... bevonathoz:
1 db szerencsi étcsokoládé tortabevonó
6 dkg margarin
1,5 dcl tej
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a csipetnyi sütőport és csipet sót, jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegy... |
2008-02-10 18:33:23 |
|
|
|
|
|
|
... sárgabaracklekvár;
a tészta tetejére:
kevés olvasztott zsír.
A langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, 1 evőkanál lisztet és porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szórjuk, közepébe vájunk egy kis mélyedést, és beleöntjük a megkelt élesztőt, a tojássárgákat, a porcukrot, a sót és annyi langyos tejet, hogy közepesen k... |
2008-02-06 11:24:34 |
|
|
|
|
|
|
... margarin,
1 tojás sárgája,
csipetnyi só;
a tetejére:
10 dkg darált dió,
15 dkg margarin,
10 dkg porcukor.
1 dl langyos tejben feloldjuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy lágy, de ne híg tésztát kapjunk. Ezután beledagasztjuk a margarint, és lisztezett tálba tesszü... |
2008-02-06 11:14:20 |
|
|
|
|
|
|
... tojás,
1 mokkáskanál só;
olaj a sütéshez;
a sütemény behintéséhez:
fahéjas porcukor.
1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrj... |
2008-02-06 11:10:35 |
|
|
|
|
|
|
... sütéshez;
a tálaláshoz:
2 evőkanál rum,
2 dl sárgabaracklekvár.
A szétmorzsolt élesztőt és a cukrot 2 dl langyos tejben simára keverjük, majd langyos helyen, letakarva felfuttatjuk. Közben az átszitált lisztet tálba szórjuk. Nagyobbacska mélyedést vájunk a közepébe, amibe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a sót, a vaníliás cukrot és a megmara... |
2008-02-06 11:08:45 |
|
|
|
|