Belépés
Kakaós krémes kalács
... só.

Krém:

25dkg margarin,
20dkg porcukor,
3cs. vaníliáscukor,
3 kanál kakaó,
3tojás fehérje.

Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk. 6 cipóra osztjuk, addig pihentetjük míg a krémet elkészítjük.
25dkg margarint, 20dkg porcukrot, 3cs. vaníliáscuk...
2008-01-19 22:49:48
Becsei sajtos kifli
... dkg margarin,
32 dkg Pannónia sajt,
10 dkg köményes reszelt Pannónia sajt,
1 tojás,


Elkészítés:

Az élesztőt a cukros, meleg tejben felfuttatjuk, a liszttel, a joghurttal, a sóval és 4 dkg margarinnal összedagasztjuk. Ezután meleg helyen hagyjuk megkelni. A tésztát 2x8 részre osztjuk és ismét pihentetjük. A cipókat kinyújtjuk, nyo...
2008-01-19 21:59:43
Omlós farsangi fánk
...
Sütéshez: Olaj
A díszítéshez porcukor, lekvár, vagy puding

Elkészítés: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy ek. kristálycukrot, egy ek. sót és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt adagonként annyi langyos tejet öntünk hozzá, h...
2008-01-16 17:16:18
Itt a farsang, áll a bál...
...
Sütéshez: Olaj
A díszítéshez porcukor, lekvár, vagy puding

Elkészítés: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy ek. kristálycukrot, egy ek. sót és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt adagonként annyi langyos tejet öntünk hozzá, h...
2008-01-09 06:38:50
boszorkány kifli
... tojás, 2 teáskanál só, 4 evôkanál cukor

a töltelékhez:

30 dkg füstölt sonka, 10 dkg trappista sajt, 10 dkg vaj, tejföl, bors, mustár

Az élesztôt felfuttatjuk 2 dl tejben, majd hozzákeverjük az egy kg liszthez. A 2 dl olajjal és a maradék tejjel, a sóval, a cukorral simára dolgozzuk, majd hagyjuk megkelni a tésztát.
Míg a tészta kel, elkészí...
2008-01-04 17:12:45
Bejgli
... dkg mazsola,
fél citrom,
4 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Utána 6 egyenlő részre osztjuk, és cipókba for...
2007-12-14 16:25:08
Szalonnás tejfölös
... dl tejföl, 2 tojás, 1,5 kk. őrölt köménymag, 1,5 kk. pirospaprika, 1 kk. őrölt fekete bors, 1 mokkásk. só; a tepsi kikenéséhez: 2 ek. olaj.

Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk. A lisztet összeforgatjuk a sóval, s az élesztőt hozzáadva tésztát gyúrunk. Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ezalatt serpenyőben félig kisütjük a kockára vágott szalonna zsírját. A h...
2007-12-09 01:08:58
mai recept
... mazsola, fél citrom, 4 dkg búzadara vagy zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg porcukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Utána 6 egyenlő részre osztjuk, és cipókba...
2007-12-03 04:16:03
Lángosok
... kg liszt,
1 ek. só,
1 pohár tejföl,
3 tojás,
4 dkg élesztő,
3 dl tej.

Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőben az alsó polcon olajos zacskóban néhány óráig tároljuk. Ezt követően olajos kézzel kinyújtjuk a tésztát tükörtojás nagyságúakra, és forró olajban ...
2007-11-18 12:09:25
jó kis receptek
... margarin
15 dkg tehéntúró
15 dkg juhtúró
3 tojássárgája
1 dl tejföl
10 dkg trappista sajt


Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított, cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval és durva reszelőn belereszeljük a fagyos margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk-morzsoljuk. Hozzáadjuk az...
2007-11-07 13:34:10
1 2 3 ......................138 139 ...........207 208 ...........273 274 275 276 277 
Címkék: élesztőt kevés, többi hozzávalóval, krémet elkészítjük, cipókat kinyújtjuk, díszítéshez porcukor, felfuttatott élesztőt, élesztôt felfuttatjuk, maradék tejjel, cukorral simára, lisztet elmorzsoljuk, tésztához vegyítjük, tepsi kikenéséhez, langyos vízben, lisztet összeforgatjuk, élesztőt hozzáadva, duplájára kelesztjük, kockára vágott, alsó polcon, tésztát tükörtojás, élesztőt felfuttatjuk, lisztet átszitáljuk, fagyos margarint, meglangyosítunk, összedagasztjuk, meglangyosított, összeforgatjuk, kristálycukrot, összedolgozzuk, belemorzsoljuk, mozdulatokkal, belereszeljük, hozzákeverjük, vaníliáscukor, elmorzsoljuk, zsemlemorzsa, felfuttatjuk, összegyúrjuk, hozzávalóval, tojássárgája, nagyságúakra, pirospaprika, felfuttatott, vaníliáscuk, pihentetjük, elkészítjük, díszítéshez, átszitáljuk, kidolgozzuk, porcukorral, margarinnal, töltelékhez, serpenyőben, kikenéséhez, késhegynyi, elkészítés, boszorkány, joghurttal, hozzáadjuk, hozzáadunk, kinyújtjuk, kelesztjük, adagonként, elkeverjük, elkeverünk, tükörtojás, morzsoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.