|
|
|
... só.
Krém:
25dkg margarin,
20dkg porcukor,
3cs. vaníliáscukor,
3 kanál kakaó,
3tojás fehérje.
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk. 6 cipóra osztjuk, addig pihentetjük míg a krémet elkészítjük.
25dkg margarint, 20dkg porcukrot, 3cs. vaníliáscuk... |
2008-01-19 22:49:48 |
|
|
|
|
|
|
... dkg margarin,
32 dkg Pannónia sajt,
10 dkg köményes reszelt Pannónia sajt,
1 tojás,
só
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros, meleg tejben felfuttatjuk, a liszttel, a joghurttal, a sóval és 4 dkg margarinnal összedagasztjuk. Ezután meleg helyen hagyjuk megkelni. A tésztát 2x8 részre osztjuk és ismét pihentetjük. A cipókat kinyújtjuk, nyo... |
|
2008-01-19 21:59:43 |
|
|
|
|
|
|
...
Sütéshez: Olaj
A díszítéshez porcukor, lekvár, vagy puding
Elkészítés: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy ek. kristálycukrot, egy ek. sót és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt adagonként annyi langyos tejet öntünk hozzá, h... |
2008-01-16 17:16:18 |
|
|
|
|
|
|
...
Sütéshez: Olaj
A díszítéshez porcukor, lekvár, vagy puding
Elkészítés: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy ek. kristálycukrot, egy ek. sót és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt adagonként annyi langyos tejet öntünk hozzá, h... |
|
2008-01-09 06:38:50 |
|
|
|
|
|
|
... tojás, 2 teáskanál só, 4 evôkanál cukor
a töltelékhez:
30 dkg füstölt sonka, 10 dkg trappista sajt, 10 dkg vaj, tejföl, bors, mustár
Az élesztôt felfuttatjuk 2 dl tejben, majd hozzákeverjük az egy kg liszthez. A 2 dl olajjal és a maradék tejjel, a sóval, a cukorral simára dolgozzuk, majd hagyjuk megkelni a tésztát.
Míg a tészta kel, elkészí... |
|
2008-01-04 17:12:45 |
|
|
|
|
|
|
... dkg mazsola,
fél citrom,
4 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Utána 6 egyenlő részre osztjuk, és cipókba for... |
2007-12-14 16:25:08 |
|
|
|
|
|
|
... dl tejföl, 2 tojás, 1,5 kk. őrölt köménymag, 1,5 kk. pirospaprika, 1 kk. őrölt fekete bors, 1 mokkásk. só; a tepsi kikenéséhez: 2 ek. olaj.
Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk. A lisztet összeforgatjuk a sóval, s az élesztőt hozzáadva tésztát gyúrunk. Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ezalatt serpenyőben félig kisütjük a kockára vágott szalonna zsírját. A h... |
2007-12-09 01:08:58 |
|
|
|
|
|
|
... mazsola, fél citrom, 4 dkg búzadara vagy zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg porcukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Utána 6 egyenlő részre osztjuk, és cipókba... |
2007-12-03 04:16:03 |
|
|
|
|
|
|
... kg liszt,
1 ek. só,
1 pohár tejföl,
3 tojás,
4 dkg élesztő,
3 dl tej.
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőben az alsó polcon olajos zacskóban néhány óráig tároljuk. Ezt követően olajos kézzel kinyújtjuk a tésztát tükörtojás nagyságúakra, és forró olajban ... |
2007-11-18 12:09:25 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
15 dkg tehéntúró
15 dkg juhtúró
3 tojássárgája
1 dl tejföl
10 dkg trappista sajt
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított, cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval és durva reszelőn belereszeljük a fagyos margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk-morzsoljuk. Hozzáadjuk az... |
2007-11-07 13:34:10 |
|
|
|
|