|
|
|
... elmorzsoljuk a liszttel, (3 ek)cukorral és a sóval..
2. A tejet meglangyosítjuk az (1 ek) cukorral, és beletördeljük az élesztőt.
3. Beletesszük a 3 tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt.
4. Belereszeljük a citrom héját, és fele levét belecsavarjuk.
5. Az anyagokat jól összedolgozzuk.
6. A tepsit kivajazzuk, és a tésztát belesimítjuk.... |
2010-08-17 18:28:05 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
elkészítés
1. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet a sóval, a felfuttatott élesztővel, az olajjal és a tejjel jól kidolgozzuk.
3. Duplájára kelesztjük.
4. A puha margarint elkeverjük a tejföllel, a tojássárgájával, a sóval.|... |
|
2010-08-17 16:16:11 |
|
|
|
|
|
|
...
1. A tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukrot, és lisztet teszünk bele, majd hagyjuk felfutni.
2. A 40 dkg lisztet tálba szórjuk, ráöntjük a felfuttatott élesztős tejet, beleütjük a tojást, majd hozzáadjuk az olajat és a sót.
3. A tésztát összegyúrjuk, majd ha már szépen összeállt, 30 percig kelesztjük.
4. A megkelt... |
2010-08-17 16:13:11 |
|
|
|
|
|
|
... krumpli
Elkészítés:
A sütőport összekeverjük a liszttel és a sóval. Hozzáadjuk az áttört burgonyát, a margarint és 2 tojássárgáját. Az egészet összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
Lágy tésztát kapunk. (Ha kemény lenne a tészta, tegyünk hozzá tejet!)
Kelni hagyjuk, majd kétszer sodorjuk, hajtogatjuk. A tetejét tojásfehérjével meg... |
|
2010-08-15 15:52:53 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
Elkészítés:
Az élesztőt a tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatom. A lisztet egy nagyobb edénybe teszem, a közepébe egy kis lukat csinálok a kezemmel, és ide beleteszem az összes hozzávalót, a felfuttatott tejjel együtt. Összegyúrom, majd kézzel vagy egy nagyobb fakanállal levegősre felverem. Fontos, hogy meleg helyen készítsük a tésztát!! Legalább 1 órá... |
|
2010-08-15 15:45:32 |
|
|
|
|
|
|
... dkg vaj
* vaníliás porcukor
Elkészítés:
A tej egy részében felfuttatjuk az élesztőt, majd a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi tejet. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, hogy finom, lágy kelttészta legyen, majd alaposan kidolgozzuk. Lehet robotgéppel is, de a megfelelő állag eléréséig én... |
2010-08-15 12:44:20 |
|
|
|
|
|
|
... a tetejére
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros, langyosra melegített tejben felfuttatom.
A zsírt /vajat /margarint elmorzsolom a liszttel, beleteszem a felfuttatott
élesztőt, 1 egész tojást, a tejfölt és a sót, majd simára gyúrom. Egy éjszakát hûtőszekrényben tárolom, másnap 1-1,5 cm vékonyra nyújtom, tetejét késsel bekockázom, a le... |
2010-08-14 15:36:51 |
|
|
|
|
|
|
... lefedjük az élesztő papírjával vagy egy kis darab fóliával. Az élesztőt megfuttatjuk.
2.) A lisztet egy keverőtálba tesszük, amibe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleszórjuk a porcukrot, és apránként beledolgozzuk a maradék langyos tejet.
3.) A tésztát kézzel alaposan átgyúrjuk, majd konyhai robotgéppel simára dagasztjuk. Lassan h... |
2010-08-13 20:22:57 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben csipet liszttel és csipet cukorral felfuttatom. A lisztet a tojásokkal összemorzsolom. Csipet sót adok hozzá.
Beleöntöm a már felfuttatott élesztőt, a kefirt, és összedolgozom a tésztát egy tálban. A tetejét megkenem olajjal. A tálat letakarva a hűtőszekrénybe teszem egy éjszakára. Másnap egyforma kis dar... |
2010-08-12 09:55:11 |
|
|
|
|
|
|
... tartjuk. Másfél dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt. A frissen főtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, elkeverjük a langyos liszttel. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a megmaradt langyos tejet, és félkemény tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, azután liszttel meghintve háromszorosára kelesztjük. A megkelt tésztából kis cipókat formálunk, nyúj... |
2010-08-12 09:54:11 |
|
|
|
|