|
|
|
... cukor
elkészítés
1. Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk. (Ha porból készítjük, akkor beleszórjuk a lisztbe.)
2. Hozzáadjuk a liszthez a felfuttatott élesztőt, a cukrot, csipetnyi sót, a felolvasztott margarint és a maradék langyos ... |
2010-08-11 22:15:27 |
|
|
|
|
|
|
... 3 evőkanál cukorral meglangyosítunk, beletesszük az élesztőt, felfuttatjuk. 25 szem szacharint 1/2 dl langyos tejben feloldunk. 60 dkg liszthez hozzáadjuk a feloldott szaharint, a felfuttatott élesztőt és az 1 dl olajat. Jól kidolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a 2 evőkanál tejben feloldott 5 szem szaharint és a kakaóport. Mindkét tésztát e... |
|
2010-08-11 14:57:18 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál meleg tej
* 3 evőkanál kakaópor
* 5 db édesítő tabletta
Elkészítés:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált liszthez a felfuttatott élesztőt, édesítőt és az olajat hozzáadjuk, gyorsan összedolgozzuk, amíg a táltól elválik.
Ketté osztjuk, és az egyik felébe beledolgozzuk a tejbe belekevert kakaót és 5 db édesítőt... |
2010-08-11 14:51:53 |
|
|
|
|
|
|
... töltelékhez:
* 14 dkg porcukor + 2 csomag vaníliás cukor
* 10-15 dkg vaj
* 3-4 teáskanál kakaó (Mozart)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, dagasztjuk, majd 3/4 órát meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávaló... |
|
2010-08-09 19:17:18 |
|
|
|
|
|
|
... Közben 20 dkg sütőmargarint 10 dkg liszttel összemorzsolunk. A tészát téglalap alakúra formázzuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. A megmaradt lisztet összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, a cukorral, a tejjel, a tojássárgákkal és a megmaradt margarinnal. Langyos helyen 40-50 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtuk, a közepére helyezzük a ... |
|
2010-08-09 19:15:14 |
|
|
|
|
|
|
... elmorzsoljuk a liszttel, (3 ek)cukorral és a sóval..
2. A tejet meglangyosítjuk az (1 ek) cukorral, és beletördeljük az élesztőt.
3. Beletesszük a 3 tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt.
4. Belereszeljük a citrom héját, és fele levét belecsavarjuk.
5. Az anyagokat jól összedolgozzuk.
6. A tepsit kivajazzuk, és a tésztát belesimítjuk.... |
2010-08-09 17:34:25 |
|
|
|
|
|
|
... jó) Az élesztot 2 dl langyos tejjel és egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. Összekeverjük a tojást, vajat, maradék cukrot, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat és levet, beleöntjük a felfuttatott élesztos tejet, majd beledolgozzuk a lisztet annyi tejjel, hogy lágy, de még dagasztható tésztát kapjunk. Jó sokáig dagasztjuk, minél több levego menjen bele. Végül alaposan eloszlatva bele... |
2010-08-08 17:46:07 |
|
|
|
|
|
|
Töltött pogácsa
Elmorzsolunk 50 dkg lisztet 25 dkg margarinnal, hozzáadunk 1 tojás sárgáját, 25 dkg sajtot, sót, kevés tejben felfuttatott 2 dkg élesztőt, majd tejföllel összegyúrjuk.
A tésztát egy éjszakát pihentetni kell hűtőszekrényben. Másnap félujjnyi vastagra kinyújtjuk és nagyobb pogácsákat szaggatunk. A pogácsák felét megkenjük 10 dkg sonkából, 15 dkg párizs... |
2010-08-08 14:38:51 |
|
|
|
|
|
|
... meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel
az élesztőt. A héjában főtt, hámozott, áttört burgonyát dolgozd el a liszttel, sóval, a felfuttatott élesztővel, s a maradék tejet is hozzáadva - sok levegőt beledolgozva - dagaszd sima tésztává. Tedd egy kilisztezett edénybe (langyos helyre) , takard le, s hagyd ... |
2010-08-06 14:02:33 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
elkészítés
1. A liszthez adjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgával elkevert tejet, az olvasztott margarint, és közepesen lágy tésztává dagasztjuk.
2. 3 részre osztjuk. Az egyikbe beledagasztjuk a diót és a fahéjat, a másik... |
2010-08-05 17:41:06 |
|
|
|
|